Analitičar
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 25.09.2022.
- Pohvaljen
- 3.337
Koji je izvor na osnovu koga tvrdiš da ljudi prodaju starogradnje da bi kupili novogradnje? Po zvaničnim podacima, starogradnje se jednako prometuju kao novogradnje i po sličnim cenama za komparabilnu lokaciju. Ja bih uvek dao prednost novogradnji ako bi visina plafona u stanovima bila makar 3 metra ( u mojoj zgradi od pre skoro 100 godina je 3,5m), ako bi raspored prostorija bio takav da su kuhinja i trpezarija zasebna celina, ako zgrada ima ogovrajuće zauzeće parcele pa da je shodno tome uvučena i odmaknuta od ulice, itd. Kada primeniš te bazične standarde, shvatiš da veoma mali broj novogradnji ispunjava te uslove. Od ovih što sam ja gledao na Vračaru svega 3 ili 4 projekta. Daleko od toga da je "svaka današnja novogradnja" vredna razmatranja.Pod sredjenim okruženjem mislim na stanje zgrade, hodnika, okoline, dvorišnog dela... a to ispunjava skoro svaka današnja novogradnja, dok starogradnja baš retko. Elem, zbog čeka onda ljudi prodaju starogradnje da bi kupili noovgradnju? Zašto je to tako?