Znači treba kupiti u centru Beograda stan
Za 25 godina ljudi ce kupovati parcele na Marsu, a nasi ce i dalje misliti da im raspali Titovi stanovi vrede vise nego stanovi u Becu.![]()
Zanimljivo je da je stan dvostrano orijentisan ali je prostorni plan koji je okacen jednostrano orijentisan.![]()
Hitna prodaja, odličan stan, BGW-LUMIA.
Nudimo Vam nov neuseljavan stan u prestižnom kompleksu Beograd Na Vodi, u zgradi LUMIA. Stan je dvostrano orijentisan i odličnog je rasporeda prostorija, šwww.halooglasi.com
Evo Fićo Bnv, hitna prodaja, cena nije fiksna! Imaš prostor za pregovore čak, a to je luksuz!
Masa ovakvih stanova stoji pod lux, da ne kazem renovirano, i nece vlasnici da prihvate da je to i dalje starogradnja (samo ne izvorno stanje), vec oni misle da sto su promenili instalacije/plocice pre deceniju ili dve znaci stan je kao "ispod cekica". Stoji to i za automobile, posebno kad nabroje koliko su ulozili u njega, misleci da ce da povrate te pareInace skoro sam video na redditu da se neko zalio na neki oglas, kaze "Tip objekta: Renovirano" pa u nastavku sledi:
Pogledajte prilog 241784
Ovo mora da je halo oglas varijanta: "NOV NOV NOV, malo presao, radi kao sat"
Evo ja menjao alternator pre koju nedelju, sad mi auto vredi 250 EUR vise, zar ne?Masa ovakvih stanova stoji pod lux, da ne kazem renovirano, i nece vlasnici da prihvate da je to i dalje starogradnja (samo ne izvorno stanje), vec oni misle da sto su promenili instalacije/plocice pre deceniju ili dve znaci stan je kao "ispod cekica". Stoji to i za automobile, posebno kad nabroje koliko su ulozili u njega, misleci da ce da povrate te pare![]()
Ja zamenio neke ventile za vodu u gazdinom stanu (zaje*******avali su opasno), valjda se sad računa da sam mu renovirao wc i nabudžio mu cenu.Evo ja menjao alternator pre koju nedelju, sad mi auto vredi 250 EUR vise, zar ne?
Javi mu da ti podigne kirijuJa zamenio neke ventile za vodu u gazdinom stanu (zaje*******avali su opasno), valjda se sad računa da sam mu renovirao wc i nabudžio mu cenu.
Koliko sam do jaja podstanar.
Mogao bih, pošto sad živim u skoro pa novom stanu, ali neću da ga cimam. Ja sve završavam i ćutim, on ćuti, i tako sve ide kao po loju. Na svake 2-3 godine korigujemo cenu za neku siću, gotovo pa prećutno, i svi srećni!Javi mu da ti podigne kiriju
I sad treba da ti digne kirijuJa zamenio neke ventile za vodu u gazdinom stanu (zaje*******avali su opasno), valjda se sad računa da sam mu renovirao wc i nabudžio mu cenu.
Koliko sam do jaja podstanar.
Ne znam koliko je relevatna paralela sa automobilima, ali kada kupuješ statogradnju možeš zapravo da vidiš šta kupuješ i u kakvom stanju su ti prozori, pločice, parket, zidovi.... Kada kupuješ novogradnju kupuješ buduću viziju nečega što treba da se izgradi na nekoj livadi. Od livade do gotove zgrade je minimum 3 godine, u medjuvremenu svašta moze da se dogodi, da propadne doo koji zida, da inspekcija zatvori gradilište, da zgrada izađe iz gabarita definisanih građevinskom dozvolom pa da ne može da dobije upotrebnu dozvolu, ili jednostavno da se ne dogodi nista od navedenog već da livada ostane livada. Kad pogledaš širi kontekst, starogradnja ispada vrlo atraktivno rešenje.Masa ovakvih stanova stoji pod lux, da ne kazem renovirano, i nece vlasnici da prihvate da je to i dalje starogradnja (samo ne izvorno stanje), vec oni misle da sto su promenili instalacije/plocice pre deceniju ili dve znaci stan je kao "ispod cekica". Stoji to i za automobile, posebno kad nabroje koliko su ulozili u njega, misleci da ce da povrate te pareTu se zapravo najbolje vidi beda naroda
Pa za ove novce koliko sam shvatio mogu u Španiji da kupim kuću(100k neke super kuće se prikazuju), pa bili naslovi da se u Grčkoj može i hotel za 200k, a u Italiji za 1e isto kuću![]()
Hitna prodaja, odličan stan, BGW-LUMIA.
Nudimo Vam nov neuseljavan stan u prestižnom kompleksu Beograd Na Vodi, u zgradi LUMIA. Stan je dvostrano orijentisan i odličnog je rasporeda prostorija, šwww.halooglasi.com
Evo Fićo Bnv, hitna prodaja, cena nije fiksna! Imaš prostor za pregovore čak, a to je luksuz!
Ako moraš na kredit da uzimaš, onda piši propalo. Propustio si izgleda da je trend da se kupuje u kešuPri tome bih još morao da uzmem kredit da bih isplatio u celosti ovaj stan
Ja da znam IT sad bi imao stan i bio bi faca na forum.Tako da Suzi bolje da uložim kod tebe da me obučiš IT i
Kako vidis instalacije golim okom?ali kada kupuješ statogradnju možeš zapravo da vidiš šta kupuješ i u kakvom stanju su ti prozori, pločice, parket, zidovi....
A sta ako kupis starogradnju i komsija iznad propadne kroz plafon ili ti propadnes komsiji ispod? Sta ako komsiji iznad pukne cev i poplavi ti stan? Sta ako komsija pored resi da napravi deponiju u stanu i tebi smrdi toliko da jedva cekas da p.dnes da malo udahnes cist vazduh? Sta ako neki komsija resi da vrsi nuzdu u hodniku? Sta ako se zgradi srusi fasada? Sta ako parking trazis sat vremena dnevno? Sta ako se pravi neka zgrada pored i tebi se srusi pola zgrade? Kada pogledas siri konteks novogradnja bas izgleda primamljivo.Ne znam koliko je relevatna paralela sa automobilima, ali kada kupuješ statogradnju možeš zapravo da vidiš šta kupuješ i u kakvom stanju su ti prozori, pločice, parket, zidovi.... Kada kupuješ novogradnju kupuješ buduću viziju nečega što treba da se izgradi na nekoj livadi. Od livade do gotove zgrade je minimum 3 godine, u medjuvremenu svašta moze da se dogodi, da propadne doo koji zida, da inspekcija zatvori gradilište, da zgrada izađe iz gabarita definisanih građevinskom dozvolom pa da ne može da dobije upotrebnu dozvolu, ili jednostavno da se ne dogodi nista od navedenog već da livada ostane livada. Kad pogledaš širi kontekst, starogradnja ispada vrlo atraktivno rešenje.
Nisam rekao instalacije. Pretpostavljam da ni u novogradnji ne sečeš zid prema komšijinom stanu da utvrdiš da li su ispoštovali opeku od 25 cm, ili da li je termo blok ispod fasade 19cm? Samo kažem da je stan u starogradnji opipljiviji u svakom smislu nego nesšto što tek treba negde da nikne.Kako vidis instalacije golim okom?
Sta je ispod fasade i gletovanog zida?
Slazem se, ali to znaci da u oba slucaja zapravo ne vidis sta kupujes, vidis sminku koju kupujes i to je to.Nisam rekao instalacije. Pretpostavljam da ni u novogradnji ne sečeš zid prema komšijinom stanu da utvrdiš da li su ispoštovali opeku od 25 cm, ili da li je termo blok ispod fasade 19cm? Samo kažem da je stan u starogradnji opipljiviji u svakom smislu nego nesšto što tek treba negde da nikne.
Ako dovedeš veštaka građevinske struke da izvrsi analizu vrlo je teško nešto da postoji nešto značajno što je "zamuljano", a da se ne primeti prilikom inspekcije. Kod postojećeg stana postoji određen broj stvari koje mogu da budu sakrivene ili maskirane. Kod stana koji tek treba da se izgradi postoji značajno više varijabila kljujuci i mogućnost da stana nikad ne bude.Slazem se, ali to znaci da u oba slucaja zapravo ne vidis sta kupujes, vidis sminku koju kupujes i to je to.
Za razliku od starogradnje doduse, u novogradnji imas garanciju izvodjaca, dok ovde cim si kupio stan sve prelazi na tebe, pa ako je prodavac samo zamuljao nesto da "drzi vodu dok majstori odu" imaces lepo iznenadjenje.
I naravno, investitora/izvodjaca mozes da tuzis ako ti je ugradio losije stvari od ugovora, ovde nemas tu mogucnost.
Mogu da utvrdim specifikaciju i kvalitet ugradnih materijala postmatrajući ograđeno gradiliše sa nekoliko desetina metara udaljenosti?A mozes i da posmatras tok gradnje pa sam da se uveris.