Šta je novo?

Cene nekretnina

Dobro, ali je poenta da je Sloba izgubio izbore- ubedljivo, a nije hteo da odstupi.

Ove priče da se ne zna da li je izgubio, čujem samo od ljudi koji su se ložili na SPS.

Došlo je milion ljudi, nezadovoljnih bedom, izdajom, izgubljenim ratovima. Niko nije došao da ga brani. Čak i vojska nije htela da reaguje kao 9. marta. Policija je pružila neki bedan otpor i praktično se predala.

Cela zemlja je stala. Rudari su zaustavili proizvodnju uglja za TE Obrenovac. Po skoro svim privatnim firmama je tih dana pisalo "Zatvoreno zbog krađe".

To ne može da se poredi sa ovim sada. Vučić mora da izgubi izbore- i to ubedljivo. I onda ga niko neće braniti.
Милошевић је изгубио изборе али никад нећемо сазнати да ли са довољном разликом да не буде другог круга јер су (наводно)гласачки листићи одмах спаљени.
Било како било,изгубио је у сваком случају.То је већ далека прошлост.
Што се тиче садашњег стања,студенти су имали енергију коју су узалуд потрошили и шансе за било шта су им минималне,да не кажем никакве.Мислим да им је сада план да брзо дође до избора и да на било какав резултат прогласе неважећим ,покраденим и разлог за побуну,протест.(Историја се понавља).Тога је власт свесна и сад не да изборе.Тачно је и да за ову власт нема више ко да подржава и немају снаге за отпор али имају много "спавача".То су особе гледају пинк или много раде и не прате ништа,чули су за неке протесте,питају се шта хоће ти нерадници и што то власт не сузбије као у другим државама.Ти ће заокружити СНС или СПС по навици.Све више чујем коментара у народу,"где су водени топови,полиција са палицама" као у Француској и сл.На све то мораш да ћутиш и да се на замераш.Власт ће пасти ал не тако брзо како се очекује.
Основно је да се изборе бар за равноправно представљање(бар други канал РТС).Шта вреди ићи у кампању ако те види 20-30 % народа а и то може да се промени на горе јер је СББ продат а нови власник сарадник властима.

Која је граница за "довољно занимљив"?
Питам за првог комшију,завршава другу хладњачу,купио је стотинак хектара земље,најјефтинији трактор му је 55 000 е.возни парк,улагања..да не набрајам даље..
teško je reći koja je granica, zavisi od branše do branše i od konkurencije u okviru iste. ukoliko recimo otvoriš kafić/restoran, dovoljno je da psotaneš malo popularniji i da praviš neke veće pare kako bi se našao na radaru, jer jednostavno tvoje poslovanje bode oči i kao takvo mora biti "kažnjeno". drugim rečima, biznisi koji su lako uočljivi i gde tvoje postojanje odvlači deo kolača od onih velikih mora biti sankcionisano i sankcionisaće te sve dok te potpuno ne ugase, odnosno sve dok u tebi bude bilo kapaciteta da plaćaš harač.

Sudeći prema objavama na forumu, izgleda da vlada čamotinja na tržištu nekretnina
Moj drugar otišao da gleda stan od 40 kvadrata pre neki dan, starogradnja. Kreditni kupac, ali malo je bio nesiguran da li će dobiti kredit, pošto nema iskustva sa kreditima.

Žalio se na cene i kako mu svi kažu da su ludačke i da sačeka.

Ja mu rekoh, jesu jake cene, ali stanovi što valjaju odmah odu, a ko je čekao zadnjih 9 godia, nije se usrećio. Inflacija, bla, bla.

Odmah se izjasnio da hoće da kupi. Agentica kaže - Vi ste prvi koji ste se izjasnili da hoćete da kupite, sačuvaćemo za Vas.

Dok se on opasuljio (iako dugo hoće da kupi stan, nekako je naprečac otišao to da pogleda i nije znao kako to sve funkcioniše) i saznao zasigurno da može da dobije kredit i proverio stan u katastru i šta mu sve treba, ovi su dobili još ponuda i po većim cenama i odustali da njemu prodaju stan.

To se sve desilo u 3-4 dana, i pošto nisu napravili nikakav ugovor i nije dao kaparu, mogli su to da urade.

Sad je bar spreman da odmah sve odradi kad nađe nešto.

Tržište is not dead.

Moj drugar otišao da gleda stan od 40 kvadrata pre neki dan, starogradnja. Kreditni kupac, ali malo je bio nesiguran da li će dobiti kredit, pošto nema iskustva sa kreditima.

Žalio se na cene i kako mu svi kažu da su ludačke i da sačeka.

Ja mu rekoh, jesu jake cene, ali stanovi što valjaju odmah odu, a ko je čekao zadnjih 9 godia, nije se usrećio. Inflacija, bla, bla.

Odmah se izjasnio da hoće da kupi. Agentica kaže - Vi ste prvi koji ste se izjasnili da hoćete da kupite, sačuvaćemo za Vas.

Dok se on opasuljio (iako dugo hoće da kupi stan, nekako je naprečac otišao to da pogleda i nije znao kako to sve funkcioniše) i saznao zasigurno da može da dobije kredit i proverio stan u katastru i šta mu sve treba, ovi su dobili još ponuda i po većim cenama i odustali da njemu prodaju stan.

To se sve desilo u 3-4 dana, i pošto nisu napravili nikakav ugovor i nije dao kaparu, mogli su to da urade.

Sad je bar spreman da odmah sve odradi kad nađe nešto.

Tržište is not dead.
Vezano za temu, interesovanje za kupovinu stanova ne jenjava. Nije mi jasno, obzirom na situaciju da ekonomski tigar posrće, odakle novac više isplaćuju. Gradjani koji sada dobijaju novac, gledaju da ga ulože u beton tako da od stagnacije ili pada cena nema ništa. Znači, svaku šansu koristite

Vezano za temu, interesovanje za kupovinu stanova ne jenjava. Nije mi jasno, obzirom na situaciju da ekonomski tigar posrće, odakle novac više isplaćuju. Gradjani koji sada dobijaju novac, gledaju da ga ulože u beton tako da od stagnacije ili pada cena nema ništa. Znači, svaku šansu koristite
Jeftin novac na Zapadu, pa dođe i kod nas. Malo skuplji nego tamo, ali podstiče tražnju.

Naravno da nije, bio sam ironičan jer smo već danima u baš dubokom off topicu. Mislim meni je sasvim ok da se diskutuje o temama koje su usko povezane sa cenema (kao što je ekonomija recimo), ali smo se izgleda baš uživeli u ulogu :censored:

Kako bilo, dobro je dok se saznaje!
prežvakane su nekretnine na tržištu...i ponuda i cene i šta treba i šta ne treba...generalno je tema na forumu otišla izvan dešavanja napolju

interesovanje za kupovinu stanova ne jenjava. Nije mi jasno, obzirom na situaciju da ekonomski tigar posrće, odakle novac više isplaćuju. Gradjani koji sada dobijaju novac, gledaju da ga ulože u beton tako da od stagnacije ili pada cena nema ništa. Znači, svaku šansu koristite
Šta li ovo znači, da mi je znati...
generalno je tema na forumu otišla izvan dešavanja napolju
Kupili su već mnogi na temi, tako da je ostalo malo potencijalnih kupaca. Više se diskutuju neki širi tokovi, u kom smeru situacija može da ode, što je sasvim ok. Nemamo pristup podacima o kupoprodajama, pa nas je to poguralo još dalje u domen špekulacija.

I to nisu ukljucili druge propuste poput prokisnjavanja ili jos neke koje sam ja share-ovao.
E moj ti....jel imaš majku, ženu, sestru? Znaš li koja je verovatnoća da će stradati od pada plafona ili nečeg drugog? Kao najveći društveni problem je što je palo 7 plafona, wow, stvarno Švajcarska nam nije ravna.

Evrobarometar za prolece 2025:

Zadovoljstvo finansijskom situacijom domacinstvaZadovoljstvo poslom
EU prosek75%70%
Srbija50%40%
Bugarska60%60%
Belgija79%73%
Kipar75%61%
Ceska71%78%
Nemacka78%75%
Danska90%86%
Estonija73%59%
Grcka56%53%
Spanija80%73%
Finska85%73%
Francuska72%60%
Gruzija67%49%
Hrvatska67%60%
Madjarska65%60%
Irska82%76%
Italija72%67%
Litvanija79%62%
Luksemburg88%86%
Letonija79%69%
Moldavija62%45%
Crna Gora70%67%
Severna Makedonija69%60%
Malta86%66%
Holandija93%75%
Poljska78%75%
Portugal74%74%
Ruminija59%53%
Slovenija83%75%
Slovacka70%68%
Svedska89%78%
Turska54%53%
Velika Britanija80%71%

1748445119477.png

E moj ti....jel imaš majku, ženu, sestru? Znaš li koja je verovatnoća da će stradati od pada plafona ili nečeg drugog? Kao najveći društveni problem je što je palo 7 plafona, wow, stvarno Švajcarska nam nije ravna.

Koliko plafona mora da padne za 5 meseci da bi po tvom misljenju bilo mnogo? I zasto uopste branis i relativizujes ovakav sistem ako si "objektivan"? Neki kazu da nije strasno ni kad na svakih 10 minuta pogine po jedan perac prozora u Americi. Pretpsotavljam da to znaci da ako prodje vise od 10 minuta i nije pao nijedan plafon, dobro je. Plafoni su najmanje bitni, oni su samo jedan od simbola svega pogresnog u nasem sistemu. Kao kad trujes organizam, pa pocnu da otkazuju organi. Tako i ovde, kad trujes sistem, pocinju da padaju krovovi, plafoni, nadstrsnice,..., a to je samo mrvica onog sto se stvarno desava i sta ce sve padati narednih godina i decenija.

Ja ne znam kako neki nisu svesni da, koliko god se predstavljali kao objektivni, samim svojim postovima otkrivaju koliko su zaista objektivni.

Jesi IQ nula ili si beli...nešto jesi?
Što kaže kolega sta sa peracima prozora u Americi ili radu u majci u namenskoj ....reče on coveku kome je poginuo sin da je to normalno

Prodavao se stan 40 m2 kod 12.gimnazije za 130 h i isto bilo vise zainteres i jedan dao csk i vise 135 h samo da on uzme.Misl. da agent laze, ali ne, posle se ispostav fa je stvarno licit i da je covrk dao 135 h

Znaci, nista te ne sprecava da investiras ali te mrzi da se informises a i toliko si duboko u propagandi da iako je proslo 25 godina od ukidanja sankcija ti mislis da su one iza coska jer si u 'nenormalnoj' zemjli.
Nicim izazvane sankcije ... I sledeći put će tako biti

nije problem ako ti zakuca inspekcija, msm ok jeste problem u našoj zemlji pošto znaš da inspekcija dolazi da te kazni i da moraš da podmitiš ne bi li izbegao kaznu, ali u suštini inspekcija bi trebalo da je normalna stvar.
veći problem je kad ti nakon što ti je biznis krenuo na vrata zakucaju neke ćelave i istetovirane čike u crnim majicama uvučenim u farmerke sa jednom jednostavnim pitanjem "a gde sam tu ja"? e tu ti se ruši svaki san o uspešnom biznisu u srbiji. naravno san o uspešnom biznisu ukoliko zamišljaš da ga vodiš samostalno, nezavisno i politički neuprljan.
Vidim gledaš reprizu Srećnih ljudi sada na RTS-U pa onda zato i pričaš o reketu. To je bilo 92 i 93. Sad smo u 2025oj.

Свака част за коментар !
Наш народ обожава само да кука.
Користио сам средства за запошљавање и годину дана покрио све обавезе према држави.Сада плаћам порезе и доприносе 330 е,радим до прохода 5950000 дин годишње .Има ли где повољније?
To nema nigde i to sam već i pričao ali niko ne želi da poveruje! Srbija je s te strane poreski raj u odnosu na EU gde ti odraše kožu s 50% i više poreza.

Pregled današnjih vesti (neke čak imaju veze sa nekretninama) :

1. Tramp: pozdravite mi Srbiju! (Uzvraćamo pozdrave, sve najbolje, samo nastavi da nas tovariš)

2. Maldivi potvrdili učešće na EXPO (najmanja zemlja Azije uleće na 110. mesto potvrđenih)

3. Mali: Do kraja godine prosečna plata biće 1000 evra (cenim da će prosečan kvadrat biti 3500 😅)

4. Francuska traži od banaka da promene pravila kako bi podržale odbrambenu industriju - To predstavlja ozbiljan zaokret za mnoge firme koje su godinama favorizovale ekološki i društveno odgovorne investicije.
(O ne! Samo nemojte ekologiju da dirate na uštrb hladnog oružja. Kako ćemo sad!?)

5. Kad smo kod Francuza: Francuzi pljuvali Kecmanovića. Majku im galsku, doći će i oni na naše terene (ali ćemo mi na zlo da uzvratimo dobrotom, jer smo uzorni hrišćani).

Ovo je dosta za danas. Ne gledajte medije, sve što vam treba je ovde!

Vrh