Još malo sa našeg voljenog Mladenovačkog kraka.
U zakupu RTL-a su se našle 2 "Leme", lokomotive proizvedene u Softronicu, u pitanju su jedna starija crvena 480 - 016 i jedna novija 480 - 083.
Noviju sam uspeo da uhvatim, totalno slučajno u Ripanj Tunelu na kontejnerskom vozu, istog tipa kao lani. Originalno, lok je u vlasništvu Constantin Group.
Prelazimo na njegovog starijeg brata u Kargu.
461-158 na praznom "Kinezu" za Pirej u Patinom Majdanu.
Kasnije tog dana, u Mladenovcu, vraća punog "Kineza" za Češku.
Ne mogu da opišem koliko me živcira kada vidim flašu kako drži prozor, iako znam da je nužda, jer je većina prozora razvaljeno, ali opet lično me nervira..
Malo naniže, u Resniku, KP Traxx 185-717 ulazi sa burićima za Šid, fino se izlomio preko celog bloka.
Ništa bez Severine, 444-003 na vozu za Radinac, opet u Patinom.
Tu smo sačekali i našeg prijatelja Aleksandra koji je bio na čelu voza iz Smedereva.
GFR-ova Rumunka 040 - 0723 je vukla Arbele (Sada Faboo kola) sa revizije iz Želvoza za Vreoce.
Interesantna interna TENT-ova numeracija, jednu ćeliju čine 2 vagona, odnosno jedan par vagona!
U Resniku je bilo još fotkanja, dok nam se ne pokvare kamere. *di*
Par detalja koji otkrivaju matičnu kuću, CFR.
U Resniku su i ostali do sitnih sata.
Taman kada malo odmorite od jedne, pojavi se druga, u Pinosavi 040 - 1008 na kontejnerskom vozu.
Novo je ipak novo, Vectron 193 - 906 na mešanom vozu sa NIS-ovim & GFR burićima u stanici Sopot Kosmajski.
U Mladenovcu nailazi 193 - 918 sa Shimmns vagonima za prevoz limova.
Definitivno dan za sveža kola

, Ernewa je vlasnik.
Za kraj, PIMK se pojavio sa pola opranom 1141 - 378 sa plato kolima sa revizije.