Cena pšenice je sada 13 dinara..kao i 2007 godineIzgleda nisi skoro imao nove ljude u firmi, nisi video kakvo je trziste. Znas koliko je tesko da nadjes junior ekonomistu koji nece da prevrce ocima i da rinta ceo dan? Pretesko. Ali tako i treba, ljudi traze pare, a trziste ne nudi nista. Razlog je prost, keca im se da ih izrabljuju. Nemas nesto puno izbora na polju visoko obrazovanih za odredjene struke, koliko god to delovalo cudno.
Ranije je trebalo da se rmba godinama, kao sto si ti radio 24/7, kao i ja, da bismo dosli do posla gde je lakse i gde su bolji uslovi i veca plata, a sada je drugacije. Nas je bilo vise koji smo hteli da kidamo za jednu poziciju od ovih danas. I to je trend koji ce da se nastavi. Pogledaj malo i izanaliziraj juniore kod sebe u firmi ako je malo veca firma i videces kakvi su. Lagani kao pero. Nije lepo da se generalizuje, ali brate zabole ih. Znaju da bolji na trzistu ne postoje, a svi su slicni i to je to.
U medjuvremenu otkupna cena voca, povrca, mesa i mleka je dzabe. Ja sam svojevremeno kao proizvodjac brao kupine po ceo dan i nisam mogao da zaradim 500 dinara za dan (tipa pre 15 godina). A tu racunaj i oranje, kopanje, freziranje, zalivanje, rezanje, vezivanje, prskanje, gorivo, ljude... Nemas pare ni da platis nekog da ti bere.
Sve jasno