Ne postoji pravna sigurnost. DOO odgovara samo svojom imovinom. Ako ja dajem ucesce 20%, a neko ne isporuci to sto je trebalo, najverovatnije mogu da se oprostim od para. U najboljem slucaju ce neko da mi kaze: Tuzi me, boli me uvo. I onda ima da se razvlacis 10 godina po sudovima. Apsolutno si nezasticen.
Takodje ne postoji pravna sigurnost da ce da bude uknjizeno, postoji toliko zgrada bez upotrebne dozvole, a ljudi zive godinama i prosao tehnicki prijem.
Investitori ti daju predugovore po principu, ako nemas, ima ko hoce. Apsolutno rasulo od svih mogucih povezanih zakona, gde je kupac totalno nezasticen.
To sto vise ne moze da se proda duplo pozdravljam i postujem.
Ovo i jeste glavni problem, sto ako das bilo kome, treba da budes zasticen. Opet je do zakona. Ako neko ima firmu koja se bavi gradnjom, mora da garantuje da ce vratiti novac ili isporuciti kupljeno. U nasoj zemlji, u praksi, ako dodje do tuzbe, kao sto rekoh gore, oprosti se od para i upoznaj se sa: "dobar dan na posete sudovima godinama".
Ali eto, podji od toga da ce projekat da prodadne, znas kad ces izvuci pare, nikad.
Da li neko zna sta se desilo sa kupcima nezavrsenih projekata? Npr pada mi na pamet ono na uglu Vojvodjanske i Gandijeve cini mi se, gde se samo odustalo od projekta i zgrada samo stoji onako neuseljena vec tipa 30 godina.