Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 203 35,1%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 75 13,0%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 37 6,4%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 176 30,4%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 59 10,2%
  • Ne znam

Glasovi: 28 4,8%

• Ukupno glasača
    578
Ta moćna dizalica koja će možda i Fristajler da izvadi
IMG_5668.jpeg

zna li se neki plan za dalju demontazu (rusenje) cini mi se da je vrijeme napolju i nivo Save odgovarajuci i da je odmuljavanje zavrseno. Vjerujem da se madjarska dizalica placa po danima tako da nema neke velike logike da stoji danima onako... Meni se cini da bi svakog casa mogli da krenu da skidaju jednu po jednu celinu ali izgleda se nesto ceka, zna li se sta?

Pa vidi, treba ona mađarska barža da skine centralni luk i da otegli do placa na obali gde će biti razmontiran...
ali, pre toga mora da se sagradi lansirna rampa na placu koja će primiti stari luk sa barže i lansirati novi na baržu kad se bude montirao..
a da bi se to uradilo, moraju da se u dno reke pobiju šipovi da drže konstrukciju lansirne rampe...
a da bi se to uradilo, treba istražiti dno jer navodno ima 70 identifikovanih metalnih objekata na dnu, od kojih je "odabrani izvođač" istražio samo 20 - preostale oteže, neće da troši pare...
pa sad... može to da potraje... drugim rečima, Bog zna!

Nisam nigde video da je pisalo da ce biti na mestu postojeceg, samo su bili tekstovi da ce se razmontirati a da se pravi novi.
Po gradu se pricalo da ce biti pomeren negde nize. Neko kaze da je samo fora i da nece biti gradjen uopste da ne pravi buku stanovnicima BG na vodi itd.

I ja bih voleo da mi mojim parama od poreza rekonstruišu barem jednu ulicu na Bulbulderu onako temeljno..jer nisu ima već 10 godina al ne ide. Kakav crni bukobran.

Bukvalno ovo... Prolazim svaki dan jednom ulicom koja je razvaljena, zvao sam čak i prijavio, ma ništa. Uništavamo vozila svaki dan, ali bitno da BNV dobije bukobran.

Тежак, тужан али свакако историјски тренутак

Након ГЖС, Старог чвора, Симпа, Станице у НС-у рушилачки поход режима се наставља.
20250515_100810.jpg

Most je bio improvizacija okupatora, budžen i popravljan više puta, trebalo ga je zameniti pre 60-70 godina, čim je izgrađen Brankov.

U našoj mladosti (ok, pričam u svoje ime) je bio deo vizure i identiteta grada, koji su počeli da nestaju onog dana kada je uklonjen parobrod "Župa", za kojeg smo mnogi očekivali da će biti rekonstruisan i da će uvek biti deo pogleda na (naš) Beograd... izgradnjom ovog Gvanžua na vodi (o kojem mislim sve najgore) ovaj pre svega uski most na kojem je asfalt propadao brže nego što bi ga zamenili, je izgubio svaki smisao... da, bolje bi bilo da nema ovog kancera iza njega, da je prvo napravljeno još 1-2 nova mosta pa da je on mogao da se sačuva za bicikliste i pešake i da se zvanično nazove po Zariću.
Ali sada više nema nazad...

Poslednja izmena:
Most je bio improvizacija okupatora, budžen i popravljan više puta, trebalo ga je zameniti pre 60-70 godina, čim je izgrađen Brankov.

U našoj mladosti (ok, pričam u svoje ime) je bio deo vizure i identiteta grada, koji su počeli da nestaju onog dana kada je uklonjen parobrod "Župa", za kojeg smo mnogi očekivali da će biti rekonstruisan i da će uvek biti deo pogleda na (naš) Beograd... izgradnjom ovog Gvanžua na vodi (o kojem mislim sve najgore) ovaj pre svega uski most na kojem je asfalt propadao brže nego što bi ga zamenili, je izgubio svaki smisao... da, bolje bi bilo da nema ovog kancera iza njega, da je prvo napravljeno još 1-2 nova mosta pa da je on mogao da se sačuva za bicikliste i pešake i da se zvanično nazove po Zariću.
Mislim da najvise tuguju za savski most ljudi koji ga nisu ni koristili ili su ga retko koristili. Kolima je bila nocna prelaziti ga pogotovu nocu, pesaka ok osim gromoglasne buke kad ti prodje tramvaj bukvalno pored uveta i uvijanja cele konstrukcije koju osetis u nogama kad prodje kamion

Mislim da najvise tuguju za savski most ljudi koji ga nisu ni koristili ili su ga retko koristili. Kolima je bila nocna prelaziti ga pogotovu nocu, pesaka ok osim gromoglasne buke kad ti prodje tramvaj bukvalno pored uveta i uvijanja cele konstrukcije koju osetis u nogama kad prodje kamion
Možda bi situacija bila drugačija da je pristup mostu bio dozvoljen samo vozilima javnog prevoza. :)
Ovako ne samo da nemamo most nekoliko godina, nego bacamo i silne pare na novi kojim se samo dodatno nastavlja divljačka automobilizacija grada.

Možda bi situacija bila drugačija da je pristup mostu bio dozvoljen samo vozilima javnog prevoza. :)
Ovako ne samo da nemamo most nekoliko godina, nego bacamo i silne pare na novi kojim se samo dodatno nastavlja divljačka automobilizacija grada.

Ma kakve silne pare, toliko za mesec-dva dana uzmu sns paraziti na drzavnim jaslama koji ni ne dolaze na posao (80 miliona eura)

Parobrod Župa ceka pare za obnovu trebalo dati bnv pa nije pa ministarstvo pa nije da ako se iskamci nesto od nekog

Nije nerešivi problem sa mostom bila buka.

Njemu se jednostavno desilo ono što se dešava sa celim Gradom - neodržavanje.

U 21. veku nije problem osposobiti most da ima normalan asfalt i da tramvaji prelaze preko njega bez buke.

Mnogo se stvari desilo i samo tako se može doneti ispravan zaključak o njegovom rušenju / zameni / rekonstrukciji.

Sa svim stvarima što su se desile, u ovom trenutku je rešenje ovo što se upravo radi.

Da nije bilo BnV, priča bi bila potpuno drugačija i onda bismo mogli da pričamo i o rekonstrukciji i o izgrdadnji novog mosta u blizini i o mnogo drugih stvari.

BEOGRAD NA VODI (ovakav kakav smo dobili) JE UPROPASTIO RAZVOJ BEOGRADA i to je praktičan primer šta može podanička, nesposobna vlast da uradi za vreme svog mandata.

dizalica se ponovo uputila ka mostu, ko je u mogućnosti može da snimi:

Mislim da najvise tuguju za savski most ljudi koji ga nisu ni koristili ili su ga retko koristili. Kolima je bila nocna prelaziti ga pogotovu nocu, pesaka ok osim gromoglasne buke kad ti prodje tramvaj bukvalno pored uveta i uvijanja cele konstrukcije koju osetis u nogama kad prodje kamion​
Kako prosečan građanin percepira neodržavanje nečega.

Vrh