Šta je novo?

Cene nekretnina

Niko ne zeli da bude povratnik. I za Beograd svi kukaju da je prezagadjen, da su guzve nesnosne, da su cene nekretnina prenaduvane pa nemamo povratnike u svoje rodno mesto ni medju onima kojima posao ne zavisi od Beograda. Stamota je buti povratnik, to znaci da tamo gde si bio nisi uspeo. Sa povratnicima samo razvlace zvaku uz pivo ispred dragstora.

Ti si primera radi mogao da imas daleko bolje uslove za zivot u Batajnici za isti novac za koji si pazario 4 zida u spavaonica delu Beograda u bloku zelenila bez. Ni zdravlje usled losijeg vazduha, ni vreme usled prevelikih guzvi, ti nisu bili dovoljan razlog da se vratis u svoje rodno mesto. Verujem ni da ti posao ne bi nesto ispastao da zivis u Batajnici umesto u Novom Beogradu.
Kakvo spinovanje, podseca me na nekog doticnog coveka.

Pricamo o generalnoj stvari pa se u odsustvu pravih argumenata tema prebacuje na sagovornika, a onda drugima pricas o ad hominemu.
Ne treba da brines o mojim uslovima za zivot, nije kao da sam umesto kuce u Batajnici kupio garsonjeru, vec 80ak m2 porodicnog stana u kompleksu koji ce zapravo i imati zelenilo i park.

A te price da je sramota biti povratnik ne znam odakle si izvukao, nisam cuo nikada da ljudi tako pricaju o ljudima, i smesno je misliti da ce odrasla osoba da provede ostatak svog zivota u Nemackoj da ne bi njegov komsija Mile pricao kako nije uspeo i vratio se u Beograd.

Kakvo spinovanje, podseca me na nekog doticnog coveka.

Da skapirao sam da ovde svako ko se usudi da ospori bilo koju netacnu budalastinu koja za cilj ima da pokaze Srbiju u najcrnjem svetlu bude targetiran na isti nacin kao taj jedan jedini covek kojo pise drugacije u odnosu na vojsku sinjih kukavaca koji svaki dan po ceo dan samo u ovoj temi pisu jedino najcrnje stvari o Srbiji.
Ne treba da brines o mojim uslovima za zivot, nije kao da sam umesto kuce u Batajnici kupio garsonjeru, vec 80ak m2 porodicnog stana u kompleksu koji ce zapravo i imati zelenilo i park.

A pa koji to kompleks na NBG nema park i zelenilo? Svi do jednog "imaju", sta vise, svi do jednog se na renderima nalaze u sred prasume. A kako to u praksi izgleda znas i sam.

80m2 za porodicu mi ne zvuci kao nesto puno, sta vise. Pa toliko imaju normalne starogradnje iz titovog perioda sa jednom spavacom sobom. Ti normativi se tek u skupljim novogradnjama u BG vracaju polako.

Reciprocitet. Ali si se ti samo za jednu stranu ekstrema pobunio, za drugu jock. Sto?
Zato što si krenuo da pišeš odjednom svašta, pa mi je upalo u oči. A i jače me pogađa kad se jedna proizvoljnost zalije još jednom - tu već kreće zabava.
Valjda sam očekivao nešto konkretno novo, a na kraju dobio isto ili gore.

Da skapirao sam da ovde svako ko se usudi da ospori bilo koju netacnu budalastinu koja za cilj ima da pokaze Srbiju u najcrnjem svetlu bude targetiran na isti nacin kao taj jedan jedini covek kojo pise drugacije u odnosu na vojsku sinjih kukavaca koji svaki dan po ceo dan samo u ovoj temi pisu jedino najcrnje stvari o Srbiji.
Ja sam mislio na odredjenog clana neke stranke, ne na Defketa, rekao bih da je on zapravo umereniji od tebe i ima bolje argumente.
Ti mi dodjes vise Defke sa Temua.

A pa koji to kompleks na NBG nema park i zelenilo? Svi do jednog "imaju", sta vise, svi do jednog se na renderima nalaze u sred prasume. A kako to u praksi izgleda znas i sam.
Pa u praksi ovde ce postojati park od 8 ari, sto je mnogo vise od vecine novogradnji bilo gde u Beogradu danas.

80m2 za porodicu mi ne zvuci kao nesto puno, sta vise. Pa toliko imaju normalne starogradnje iz titovog perioda sa jednom spavacom sobom. Ti normativi se tek u skupljim novogradnjama u BG vracaju polako.
U kolikom stanu / kuci si ti ziveo pa da ti je 80m2 malo? Vecina ljudi u Beogradu nije nogom krocila u stanove vecim od 80m2 da zive, to je vise izuzetak nego pravilo.

To nisu normativi, to se zove uvaljivanje sto veceg broja kvadrata po sto vecoj ceni. Ne moze svako da priusti stan od 80 kvadrata sa 2 spavace sobe na NBG na primer. Na NBG tek krecu takvi stanovi sa 75 kvadrata, a u Zemunu npr ima trosobnih stanova cak i od 60 kvadrata.

Malo da razbijemo monotoniju. Mesecima nekoliko likova pise svaki dan po ceo dan isto (cesto izmisljeno ili netacno) pod izgovorom da to rade iz cistog altruizma da neko ne poveruje u nekakve VOJSKE nepostojecih botova koji ovde kao na sve strane pisu kako je srbija ekononski tigar i da zivimo u zlatnom dobu.

Inace, dosadni ste ko proliv i jedni i drugi, da li je bolji standard u Srbiji ili Valensiji, koliko je porastao od 90 i neke, koga zabole.
Nekom jeste, nekom nije, Srbija napreduje u odnosu na druge, na Zapadu je objektivno bolje, ali nemas familiju i prijatelje, uvek si stranac, to je mana, pa sta je kome bitnije.
Jbt, ovde 20 strana moras nekome da objasnjavas procentni racun, stvarno ima ogranicenih likova.

Unutar kompleksa je, okruzen sa 4 lamele (u sredini je park).
Otvorenog tipa je pa ce moci i ljudi iz obliznjih projekata da dolaze tu ako je to pitanje.
Mada sad razmisljam, 8 ari su 2 dvorista u Batajnici, 40x20, i nije nesto, jbg izvini :)
Sa druge strane, u odnosu na druge fensi komplekse, ovo je ultra turbo zelena oaza, tako da i nije toliko lose :)

Inace, dosadni ste ko proliv i jedni i drugi, da li je bolji standard u Srbiji ili Valensiji, koliko je porastao od 90 i neke, koga zabole.
Nekom jeste, nekom nije, Srbija napreduje u odnosu na druge, na Zapadu je objektivno bolje, ali nemas familiju i prijatelje, uvek si stranac, to je mana, pa sta je kome bitnije.
Jbt, ovde 20 strana moras nekome da objasnjavas procentni racun, stvarno ima ogranicenih likova.
U ovoj temi ima najmanje kupaca nekretnina, a jos manji broj njih trazi za zivot vec trazi investiciono.

Pa se onda jelte razvuku price od pljeskavice pa sve do zagadjenja vazduha jer kupaca nema.

A zasto morate da razvlacite bas po ovoj temi i izmisljate da je ovde nekakva VOJSKA botova i tako zatrpavate postove poput ovog?

Malo sam gledao trziste "iznad" Beograda, i cene novogradnje su ovakve:
- Bataja : 2000 E + PDV
- Banovci : 1400-1500 E + PDV
- Pazove i Indjija : 1300-1400 + PDV

Bataja se izdvaja jer ima ubedjivo najbolji polozaj, pripada Bgd-u i to opstini Zemun, pa ima sva prava ko i ostali Beogradjani (zdravstvo, skolstvo, gradski prevoz).
Ovi ostali pripadaju Vojvodini, a i dalje su, pa to komplikuje neke stvari.

A zasto morate da razvlacite bas po ovoj temi i izmisljate da je ovde nekakva VOJSKA botova i tako zatrpavate postove poput ovog?
Pa i ti zatrpavas takve postove, dobar deo postova tvojih u prethodnim stranicama se uopste ne bavi tom sustinom za kojom vapis vec off topicom i ad hominenom.
Ja sam delio moje utiske i razmisljanja o Batajnici/Banovcima i Pazovama vise puta na ovoj temi, evo ti podeli sada svoja pa cemo se vratiti na temu.

Da, 10 dana od 365 (a i to je upitno da li celi dani ili samo peakovi.
Pričaš o tome kako se sva kanalizacija uliva u Dunav i Savu ? O tome pričaš ili pričaš o metrou i prvoj liniji 2022 godine ? O tome pričaš? Kako te nije sramota ...ovo nije pitanje.

Ja bih rekao da je stvarna inflacija ipak malo veca nego zvanicna. Koliko km puteva ulazi u potrosacku korpu?
1746972525354.png

Vrh