Šta je novo?

Most 'Ada Ciganlija - Blok 70'

Nas covek ce pre otici kolima ispred trafike, prodavnice pa i same Ade nego da parkira negde pa da pesaci kilometar ili vise do odredista.
Oni koji hoće kolima da idu na Adu njima i nije namenjen ovakav most, već biciklistima i pešacima.
Na počektu mosta je bas-okretnica i mnogi će doći autobusom da bi prešli 300m preko mosta do Ade. Sam prelazak će biti poseban doživljaj i mogućnost za slikanje, a više neće morati da se plaća prevoz čamcima.

Neozbiljno je planirati Zoo vrt na ovom mestu, što i dolikuje Ćaci/Narko urbanistima - ili će odustati od te ideje i zameniti sa gradnjom nečeg njima finansijski isplatljivijem, ili im to nije namera od početka. Planira se proširenje Beograda na vodi do Ade, a kad su već tu, preći će i na samo ostrvo.
To mi kao građani ne smemo da dozvolimo.

@mp3mp3
Most će biti koristan biciklistima iz praktično celog NBG-a. Staza u navodnom beogradu je opet zatvorena, a ja i mnogi moji poznanici smo taj kraj bojkotovali zbog cele kriminalne priče oko toga. Za Adu ostaje ili Most na Adi ili ovaj što najavljuju. Verujem da će većina biciklista da bira ovaj. Oni koji su išli kolima, ići će kao i do sad. Naročito jer im je cilj na makiškoj strani gde su oni fensi lokali.

Oni koji hoće kolima da idu na Adu njima i nije namenjen ovakav most, već biciklistima i pešacima.
Na počektu mosta je bas-okretnica i mnogi će doći autobusom da bi prešli 300m preko mosta do Ade. Sam prelazak će biti poseban doživljaj i mogućnost za slikanje, a više neće morati da se plaća prevoz čamcima.
Most je mozda 300m ali do samog jezera od ivice mosta ima dosta da se ide.

Od silaska sa mosta do centra plaže ima oko 500m, što je mnogo manje nego od parkinga na Adi.

Sto se mene tice, most je benefit ali naravno da treba da se izgradi u skladu sa zakonskim regulativama

Ada nazalost sve bise lici na vasarsko okupljanje umesto na mirni beg u prirodu. Izmestanje zooloskog vrta u sred buke, kafanskih nastupa svake noci tokom leta je apsolutni apsurd. Da je Ada rekreativno-sportsko utociste u gradu, knda bi zooloski vrt imao vise smisla, a samim tim i most. Umesto sto se bore protiv mosta, trebalo bi da se bore protiv buke koja dolazi iz kafica sa Ade.

most je benefit ali naravno da treba da se izgradi u skladu sa zakonskim regulativama . . .
Umesto sto se bore protiv mosta, trebalo bi da se bore protiv buke koja dolazi iz kafica sa Ade.
Gornje rešenje je doneto u februaru 2024.godine i možda su sada ispunjeni svi zahtevi izradom Urbanističkog projekta 2025. Inače, svako normalan je za poštovanje zakona. Pošto je najavljeno da će evropska banka finansirari izgradnju mosta sva dikumentacija mora biti uredna.

Poslednja izmena:
Нема разлога за блокирање пројекта, изузев осе, односно улице на коју излази. Далеко логичније је Др Агостина Нета.

Користиће једнако као што онај са Чукарице користи Бранков мост. Или не сме, не знам. Нисам добио меморандум.

Сваки мост је користан и камо среће да их је више.
A na koju ulicu izlazi?
Ja sam i mislila da je pozicija mosta tu, kod A.Neta

A koji je tacno benefit da bude u AG umesto u OB? Mozda samo zbog izlaska na ,,glavni" put na Adi

Prilozi

• Screenshot 2025-05-08 at 18.48.41.png
    Screenshot 2025-05-08 at 18.48.41.png
    290,6 KB · Pregleda: 52
Deluje mi saobracajno rasterecenije i mislim da okolni prostor moze da se kultivise, tako da bude vise parkinga za one koji dolaze za strane, a da automobili ne budu smetnja. Kraj ka Savi kod A.Neta je prilicno neugledan trenutno. Most bi, mozda, doprineo boljem uredjenju tog dela grada.

Gornje rešenje je doneto u februaru 2024.godine i možda su sada ispunjeni svi zahtevi izradom Urbanističkog projekta 2025. Inače, svako normalan je za poštovanje zakona. Pošto je najavljeno da će evropska banka finansirari izgradnju mosta sva dikumentacija mora biti uredna.
Ne možda, nego jesu!

CIP je razmatrao tri opcije i odredio ovu koja ide od opštine NBG do centra Ade kao optimalnu za most.
Pogledajte prilog 237566
ЦИП годинама, да не кажем деценијама, доноси ужасно лоше одлуке. Самим тим, није меродаван њихов избор.

AN je bolje rešenje jer bi onda Bulevar Trešnjinog cveta -Bulevar umetnosti - Bulevar Crvene armije - AN rasteretilo potez Stari Merkator - Omladinskih brigada (od tih silnih ljudi koji bi kolima nahrlili na Adu pa peške preko ovog mosta).

Upravo bi forsiranje ovog drugog Bulevara koji bi direktno spajao Dunav i Savu trebalo da bude primarni fokus koji dosta rasteretio Omladinskih brigada (i ceo potez od Zemuna ka Opštini NBG)

Most ima dva kraja, tj. spaja dve obale pa mora da se vidi i šta je sa druge strane A.Neta na Adi i da li je tamo optimalna lokacija. Inače, ovo nije kolski most pa se razmatra preusmerenje saobraćaja.

A sva ta kola koja bi došla do mosta pa peške ljudi prešli (a to je misao koju mnogi zagovornici ovog mosta ističu) ?

A ovaj most ako se pravi, onda bi moralo da se uzme i obzir budući plan za Adu, a takvih planiranja nema.

Sve u svemu, ovaj most (kao ni bilo koji drugi) ne treba gledati zasebno, već kao deo šire slike, a ta šira slika je u ovom slučaju neki plan razvoja Ade u narednom periodu.

Ovako ćemo dobiti most u produžetku veoma opterećene saobraćajnice na NBG (Omladisnkih brigada), tako da joj novo opterećenje ne treba.

O budućim planovima za Adu da ne pričam, jer se u ovom gradu trenutno ne planira ništa za budućnost, nego samo za postojeći mandat.

A sva ta kola koja bi došla do mosta pa peške ljudi prešli . .
Oni koji krenu kolima na Adu ići će sa druge strane da se parkiraju. Zašto bi se parkirali u bloku 70 da bi prešli peške most?
Postoji tu bas-okretnica i može da se dodje nekom od linija, a verovatno će biti i expres linija od opštine NBG gde je bas-čvorište.

Očigledno da tebi nije jasno šta sam napisao, a to nema veze sa profilom i navikama. Oni koji su dolazili na prevoz čamcem moći će besplatno da koriste most.

Ajde samanji lupetanje, na Adu dolaze ljudi raznih "profila i navika", raznih godišta i profesija, . . itd. Nije to neka amorfna masa koja se isto ponaša u svakoj situaciji. Inače, meni je sve jasno u vezi projekata u gradu, pa ne moram da se bavim političarenjem kao argumentom.

Vrh