Šta je novo?

Cene nekretnina

Tako nekako, zaboravio sam za drugu

Uglavnom znam da ti želiš da kupiš i dalje pa eto niko te ne sprečava.
Ja lično nikada ne bi kupio te stanove na izvršenju baš zbog "loše sudbine". Nisam praznoveran ali ne želim s tim da se petljam. Cenkanje oko cene i pregovaranje s prodavcem da, ali da ja kupujem nečiju nesreću ne hvala.

pazi dzole, mozda ima duhovi u ovi stanovi :D
vradovic ti već uzeo biznis model, zakasnio si

zXR6a1s.jpeg

Koliko naprasno izjavljuješ neke stvari. Potrošili su ga na kreiranje gotovo najbolje infrastrukture na svetu. Socijalnu stabilnost, tehnološke inovacije. Idi tamo, ako nisi bio, pa ćeš videti stvari od kojih se pada u nesvest.
Stvarno misliš da su mnogi bili u zemlje koje komentarišu? :) Al' zato znaju bolje kako je tamo od njih samih.

Koliko naprasno izjavljuješ neke stvari. Potrošili su ga na kreiranje gotovo najbolje infrastrukture na svetu. Socijalnu stabilnost, tehnološke inovacije. Idi tamo, ako nisi bio, pa ćeš videti stvari od kojih se pada u nesvest. Oni su svojim dugom kreirali najnaprednije, najbezbednije društvo možda na celom svetu. Znaš ti koliko ljudi na svetu direktno ili indirektno zavisi od njihovog rada.
Slušaj ti pitanje. Eh, kad bi mi stvarali sa našim zaduživanjem ono što i oni, gde bi nam kraj bio.

Njihov dug nije nikakav problem. 90% i više duga i u njihovim rukama, sa punom monetarnom suverenošću (za razliku od nas). Oni mogu da štampaju jene skoro do mile volje. Nama da stane priliv evra na par meseci, i već se paniči. Ja bi pre rekao da su oni primer najefikasnijeg pozajmljivanja koje smo skoro videli ikada.
Problem je demografija usled previše striktnih imigracionih pravila, društvene klime koja stavlja prioritet na karijeru itd. I ljudi su dugovečni, pa su socijalni transferi veliki. Žive ljudi po 100 godina, šta ćeš, mora da se odvoje pare i za to.

Možeš da obrazložiš, da se ne bi previše mučio da te opovrgnem.
Sad smo bolji i od Japana 😂😂😂. Važno je da se kvadrati prodaju a da dug bude što veći. Na kraju prestižemo i USA.
Prosto neverovatno koji nivo deluzije.

Cifre ne lažu. Na šta su potrošili 250% godišnjeg dohotka a pali su iza Slovenije, Španije i sličnih. Sve gore žive iz decenije u deceniju. Bar da imaju demografski bum. U stvarnosti nestaju.

Mi smo takvi kakvi smo, ali smo krenuli iz teže startne pozicije.

Primer Japana pokazuje da je prezaduživanje jako loša stvar čak i kad duguješ "samom sebi" i u svojoj valuti.

SAD su išle tim putem pa su shvatili da je bolje da ne idu.
Neverovatno da ovo pisem i da te neko podržava. Ovo je tolika laž i blam? Oni su svetsko čudo..oni i Kina a vi pisete ovo...strašno.

Možeš da obrazložiš, da se ne bi previše mučio da te opovrgnem
Japan je digao dug na 260% BDP-a a da im ekonomija gotovo da ne mrda vec 30 godina. Sva ta infrastruktura i bezbednost bi na kraju morala da se vrati i kroz produktivnost a ona stagnira decenijama. Nekada dominantni u svakoj high tech privrednoj grani, danas i dalje rade sa fax masinama a u prodavnicama imas poneki Sony televizor da podseti na stare dane.

Inace, kapiram da ne postoji zemlja u ciju odbranu ljudi vise skacu od Japana, neverovatan su brend oko sebe izgradili. Da se razumemo, i meni su dragi, vozim Japanca (koji se danas nov prodaje prakticno neizmenjen kao i kad sam ga ja kupio pre 8 godina, sto dovoljno govori o nivou stagnacije), volim pojest ramen, volim pogledat dobru animu, al brojke ne lazu.

Inace, kapiram da ne postoji zemlja u ciju odbranu ljudi vise skacu od Japana,
Ja ne skačem u odbranu Japana, nego blago korigujem vaše ekonomske pretpostavke koje najčešće iznosite kao 100% istinu. Prvo je bila Nemačka, sad Japan, šta li je sledeće.
Japan je digao dug na 260% BDP-a a da im ekonomija gotovo da ne mrda vec 30 godina
Prosečan rast ekonomije od 1990 im je bio oko 1%, što je za jednu zrelu, high income ekonomiju "nezanemarljivo". Problem je samo što se ignoriše ono što su oni stvorili i uspeli da održe od tog duga, i stavlja u kontekst (ne) uspešnog zaduživanja. Pritom, uzima se naša tačka u kojoj su oni bili (hipotetički, radi nekog poređenja) pre 60 godina, i pokušava da se dokaže "naše efikasnije zaduživanje" u odnosu na njih danas. Meni je to dosta smešno.
Nekada dominantni u svakoj high tech privrednoj grani, danas i dalje rade sa fax masinama a u prodavnicama imas poneki Sony televizor da podseti na stare dane.
Niko ne priča da oni dominiraju kao nekad (osim što ti skrećeš na tu temu). Hipoteza ovde je da se mi efikasnije zadužujemo, a to ste dobili izgleda tako što ste uporedili dve zemlje i njihove sadašnje tačke zaduženosti, sa rastom BDP-a u Japanu u poslednjih 30 godina, i valjda rastom BDP-a u Srbiji u nepoznatom periodu.
Simple economics. A isto to je urađeno i za Nemačku, kako bi se pokazalo da je ih sustižemo. Ali se ispostavilo da i nije sve baš tako jednostavno kao: BDP 4% vs BDP 1% = kidamo!

Poslednja izmena:
Gledao sam juče i našao 2 oglašena stana
dosta su jake cene~3000eur/m2, a i početna je tek 10%niža od pro(e)cenjene?
Ne znam kako to na kraju ispadne, nešto mi je logično da ne može da bude cena ko u oglasima, zbog komplikovanije procedure, pa me ova 2 oglasa malo bune.
Ovo sto sam ja napisao, nema veze sa tim aukcijama koje su online, ovo odes uzivo i licitiras, ali za to ti treba ozbiljna, ali bas ozbiljna veza

Ja ne skačem u odbranu Japana, nego blago korigujem vaše ekonomske pretpostavke koje najčešće iznosite kao 100% istinu. Prvo je bila Nemačka, sad Japan, šta li je sledeće.

Prosečan rast ekonomije od 1990 im je bio oko 1%, što je za jednu zrelu, high income ekonomiju "nezanemarljivo". Problem je samo što se ignoriše ono što su oni stvorili i uspeli da održe od tog duga, i stavlja u kontekst (ne) uspešnog zaduživanja. Pritom, uzima se naša tačka u kojoj su oni bili (hipotetički, radi nekog poređenja) pre 60 godina, i pokušava da se dokaže "naše efikasnije zaduživanje" u odnosu na njih danas. Meni je to dosta smešno.

Niko ne priča da oni dominiraju kao nekad (osim što ti skrećeš na tu temu). Hipoteza ovde je da se mi efikasnije zadužujemo, a to ste dobili izgleda tako što ste uporedili dve zemlje i njihove sadašnje tačke zaduženosti, sa rastom BDP-a u Japanu u poslednjih 30 godina, i valjda rastom BDP-a u Srbiji u nepoznatom periodu.
Simple economics.
Ne moras ih uporedjivati sa Srbijom, sto je kapiram ono sto trigeruje ljude ovde, uporedi ih sa bilo kojom ‘zrelom, high income’ ekonomijom i dobices isti zakljucak. Da li se iko toliko zaduzio a ostvario tako nizak rast.

Ne moras ih uporedjivati sa Srbijom, sto je kapiram ono sto trigeruje ljude ovde, uporedi ih sa bilo kojom ‘zrelom, high income’ ekonomijom i dobices isti zakljucak. Da li se iko toliko zaduzio a ostvario tako nizak rast.
Skrećeš temu bez potrebe, mene ne trigeruje apsolutno ništa. Lagan sam ko vetrić.
Njihovo zaduživanje ima brojne specifičnosti od koje su neke i spomenute. Svakako si dovoljno odaljio temu sa efikasnosti njihove i naše zaduženosti, što je, kao što napisah, mlaćenje prazne slame.

Skrećeš temu bez potrebe, mene ne trigeruje apsolutno ništa. Lagan sam ko vetrić.
Njihovo zaduživanje ima brojne specifičnosti od koje su neke i spomenute. Svakako si dovoljno odaljio temu sa efikasnosti njihove i naše zaduženosti, što je, kao što napisah, mlaćenje prazne slame.
Pa mislim ok, sve podatke koje smo uporedjivali sa Nemackom, mozemo uporedjivati i sa Japanom (za 10, 20, 30 godina maltene je svejedno), i dobiti znacajno brze priblizavanje. Onda gledamo rast duga u tom periodu nas i njih i zakljucimo ko se ‘efikasnije zaduzio’. Koliko dolara rasta se izvuce iz jednog dolara duga. Nisam u prilici da sednem za komp i izracunam ali sam prilicno siguran da ce rezultat biti veci za Srbiju. Jel to odgovor na pitanje ili opet skretanje teme?

Ovo sto sam ja napisao, nema veze sa tim aukcijama koje su online, ovo odes uzivo i licitiras, ali za to ti treba ozbiljna, ali bas ozbiljna veza
Ti izgleda nisi updateovao svoj sistem na 2025tu. ZAKONSKA je obaveza da sve sudske izvršne licitcije MORAJU biti oglašene preko ovog sajta ALI bukvalno SVE! Tako da sa vezom ili bez svi imaju "ista prava". E sad da li ćeš ti moći da licitiraš na neki veliki projekat (tipa Hotel Slavija) je drugo pitanje.
A ako i postoje neke posebne aukcije gde ti treba kao što ti kažeš baš ozbiljna veza, pa ako takvu vezu i imaš onda ti ne trebaju dilovi da izbacuješ porodicu iz stana, kad možeš da kupiš već glanc novi stan jer s tim takvim vezama, lakše se pare i zarade sasvim legalno. Ove licitacije su za sitnu ribu. Velike zverke kupe fabriku ili slično a neće sigurno da se zeza i poteže vezu zbog jednog stana?!

Jel to odgovor na pitanje ili opet skretanje teme?
To jeste konačno odgovor na pitanje. Kad izračunate to ti i Boža, onda možemo dalje da razgovaramo. Ovako samo iznosite, manje - više, proizvoljne utiske. A pritom uvek stignete da drugima nametnete da se ne pozivaju na podatke. Ubeđen si u to? Ja nisam. 1:1

Pa mislim ok, sve podatke koje smo uporedjivali sa Nemackom, mozemo uporedjivati i sa Japanom (za 10, 20, 30 godina maltene je svejedno), i dobiti znacajno brze priblizavanje. Onda gledamo rast duga u tom periodu nas i njih i zakljucimo ko se ‘efikasnije zaduzio’. Koliko dolara rasta se izvuce iz jednog dolara duga. Nisam u prilici da sednem za komp i izracunam ali sam prilicno siguran da ce rezultat biti veci za Srbiju. Jel to odgovor na pitanje ili opet skretanje teme?
Ako smo se pametnije zaduzivali od Japana moze li neki primer sta smo uradili pametnije sa tim parama, a sta oni. Mi smo rekonstruisali zeleznicku stanicu, u stvari nismo. Mi smo doveli firme koje motaju kablove, to je svakako bolje nego napraviti firmu koja proizvodi uredjaje za te kablove. Sad kad bolje razmislim, oni su brze vozove imali pre vise decenija, a mi smo i tu pametniji bili, necemo valjda da srljamo sa brzim vozovima pa da nam nesto padne na glavu ili da sklizne neki voz iz sina daleko bilo.

To jeste konačno odgovor na pitanje. Kad izračunate to ti i Boža, onda možemo dalje da razgovaramo. Ovako samo iznosite, manje - više, proizvoljne utiske. A pritom uvek stignete da drugima nametnete da se ne pozivaju na podatke. Ubeđen si u to? Ja nisam. 1:1
Oke, izracunam ako ne zaboravim do sledece nedelje, slobodno me podseti.

Ako smo se pametnije zaduzivali od Japana moze li neki primer sta smo uradili pametnije sa tim parama, a sta oni. Mi smo rekonstruisali zeleznicku stanicu, u stvari nismo. Mi smo doveli firme koje motaju kablove, to je svakako bolje nego napraviti firmu koja proizvodi uredjaje za te kablove. Sad kad bolje razmislim, oni su brze vozove imali pre vise decenija, a mi smo i tu pametniji bili, necemo valjda da srljamo sa brzim vozovima pa da nam nesto padne na glavu ili da sklizne neki voz iz sina daleko bilo.
Bas pivo ispred zadruge post, ne znam sta ti ovo treba.

Ti izgleda nisi updateovao svoj sistem na 2025tu. ZAKONSKA je obaveza da sve sudske izvršne licitcije MORAJU biti oglašene preko ovog sajta ALI bukvalno SVE! Tako da sa vezom ili bez svi imaju "ista prava". E sad da li ćeš ti moći da licitiraš na neki veliki projekat (tipa Hotel Slavija) je drugo pitanje.
A ako i postoje neke posebne aukcije gde ti treba kao što ti kažeš baš ozbiljna veza, pa ako takvu vezu i imaš onda ti ne trebaju dilovi da izbacuješ porodicu iz stana, kad možeš da kupiš već glanc novi stan jer s tim takvim vezama, lakše se pare i zarade sasvim legalno. Ove licitacije su za sitnu ribu. Velike zverke kupe fabriku ili slično a neće sigurno da se zeza i poteže vezu zbog jednog stana?!
Ja sam napisao za nekretnine koje su oduzete zato sto su stavljene pod hipoteku, to su stanovi, za te licitacije neces nigde ni da cujes ako nemas koga da te obavesti ili ubaci na njih.

Ja sam napisao za nekretnine koje su oduzete zato sto su stavljene pod hipoteku, to su stanovi, za te licitacije neces nigde ni da cujes ako nemas koga da te obavesti ili ubaci na njih.
Pa ima smisla, to su licitacije koje organizuje banka tj vlasnik hipoteke, ne mora biti javno dostupno za sve jer nije naplata duga od strane drzave bila kao ovo o cemu se diskutovalo.
Ne bi me cudilo da tu prednjace povezani ljudi itekako...

Vrh