Šta je novo?

Izbori 2024

Важно је одржавати актуелном причу о изборима који ће бити ове године.

Ево текста у Данас-у

Iz zborova u izbore: Zaječar i Kosjerić čeka glasanje za odbornike, vratila se dilema „bojkot ili izlazak“

Издвајам

Miloš Jovanović, predsednik Nove demokratske stranke Srbije, koja ima odbore i u Kosjeriću i u Zaječaru, kategorično je protiv izlaska na izbore.

“Mislimo da u ovoj situaciji duboke društvene i političke krize, potpuno je besmisleno izlaziti na bilo koju vrstu izbora”, navodi Jovanović za Danas.

Опет се појавио неко да буши и то опет овај што је бушио и за прошле и поновљене изборе. Имате више информација у тексту, има две колоне опозиције у две шире коалиције. И сад уместо сви да упру и можда направе изненађење опет имамо некога да тера контру.

Буди доследан и врати посланички мандат који је освојен под истим условима.

@mihajloboric87
Sada ne mogu da kopam tvoje postove, pisao si kako će studenti izgubiti godinu, i neće doći do potrebnih znanja.

Moram da te demantujem iz svog ličnog životnog i studentskog iskustva, da prošuštanjem ove i ovakve nastave mladi ljudi malo ne gube, jer srpski školski sistem ih ne sprema ni za struku ni za život (sem po nekih izuzetaka).

Godina 2006. otvaraju se internet forumi. Srpski i hrvatski železničari sa na istima isprozivaju, izvinjavaju, a zatim postaju najbolji drugovi, koji su se stalno posećivali.
Godina 2007. početkom godine već se uživo upoznajem sa nekoliko studenata i par profesora Fakulteta prometnih znanosti (Saobraćajni fakultet u Zagrebu). Krajem te godine, sa par studenata u Beogradu obilazimo fabriku Gredelj, i ZET (GSP Zagreb). Oni su nam čak vrlo radi, zato što smo jako motivisani i zainteresovani za njihov rad i profesiju. U Zagrebu me na kratku prima i dekan van vremena prijema studenata, i od njega saznajem da je postojala inicijativa za saradnju koju su srpske kolege odbijale. Preko studenata iz Zagreba saznajem da se tamo održava EATS, (European Assotiation of Transport Students) seminar. Ja ih optužujem da nas nisu pozvali, a oni naglašavaju da se na naš poziv niko nije odazvao. Kada se vraćam:
- Dekan rođenog fakulteta nije hteo da me primi.
- Saznajem da je našem Savezu studenata stigao poziv za međunarodnu saradnju, ali da su ga bacili u smeće. Njihov odgovor je bio: "Šta mi ima da sarađujemo sa Ustašama" (pogrdan naziv za 1 od 10 državotvornih naroda koji sarađuju u okviru asocijacije studenata saobraćaja EATS).
Godina 2008. na početku godine skupljam drugove da napravimo novo studentsko udruženje za međunarodnu saradnju. Tu se prvi put susrećemo sa nekom vrstom organizacije, i pravimo gomilu početničkih grešaka pipajući u mraku.
Novembar 2008 moj odlazak na studentsku konferenciju u Rusiju i otkrovenje istine: Univerzitet u Beogradu je u kamenom dobu, i bavi se pre svega filozofijom u pežorativnom smislu. I to u odnosu na drugorazredni univerzitet za ruske standarde. Vrlo, vrlo detaljno bi trebalo da opišem, u podvučenom je suština. Maltene svi srpski profesori su sa moje strane izgubili autoritet. Još tada sam imao stav da pola profesora treba zabraniti ulazak na fakultet.
- U Hrvatskoj i Rusiji je moguć otvoreni razgovor sa upravom fakulteta, u Srbiji ne.
- U Hrvatskoj i Rusiji postoje uslovi za ozbiljan legalan i organizovan ulazak studenata u preduzeća koja se tiču njihove struke, u Srbiji ne postoji.
Godina 2009. dok je do kraja 2008. bilo koliko hoćeš posla za studente na gradilištima i preko zadruga, odjednom mnogo toga staje u ekonomskom smislu. Ali, stekavši određeni dodir sa stvarnošću počinjem da učim ruski jezik u Ruskom domu. Tada shvatam koliko je sistem učenja jezika u Srbiji primitivan i promašen. Ali sve u svemu, gubitak autoriteta profesora je uticao da 3 godine razvučem apsolventski staž.
Godina 2012. sekta rešava da uništi Četvrtu armiju, za koju sam završio namensko školovanje. Sekta za Četvrtu armiju koristi izraz "narkomani, pacovi i zmije". Pokušavam preko raznih Sajmova ispušavanja, Infostudpuša, da dođem do posla koji ima ikakve veze sa mojom strukom.
Godina 2014. početak, sa akademicima dr. Slobodan Otović i dr. Risto Perović ulazimo u istraživanja vezano za obnovu pruge Beograd - Obrenovac. Ali između toga i radim i pokušavam bezuspešno da dođem do nekog pismenijeg posla. Vrlo važan kriterijum ocenjivanja profesora, koji mi je dr.Otović dao: loš profesor uči studente teoriju, a sam radi projekte. Osrednji profesor uključuje studente u projekte. Dobar profesor daje studentima projekte. Po tom kriterijumu, u Srbiji dobrih profesora maltene uopšte ili uopšte nema.
Godina 2016. početak, sastajem se sa tadašnjim direktorom CIP-a Milutin Ignjatovićem. To je bio hladan tuš: "Pruge Beograd - Obrenovac neće biti ne dok sam ja živ nego dok si ti živ".
Vrlo važan detalj sa tog sastanka: "To što se rekao da je Srbija Kameno doba, ako tako govoriš, ma i ako ne govoriš, a tako misliš, nikad u Srbiji posao nećeš imati".
Tada sam se upoznao sa Mansurbekom Sultanovim, direktorom Ruskih Železnica za Srbiju. Tu sam pokušao da uđem, ali bezuspešno. Spremam se da postanem gastarbajter.

Godina 2017. gastarbajter u Holandiji, gde od fizikalca napredujem do kontrolora kurira. Napredovao bih i dalje, ali Korona Psihoza je prekinula moje interno obrazovanje. I selim se u Belorusiju iz ličnih razloga.
Godina 2021. živim u Belorusiji, i sa iskustvom Srbije i Holandije ni ne razmatram da preko mene porodica iskoristi legalne šanse da istu napusti. Oni koji čitaju često moje postove, znaju koliko sam zadovoljan u Belorusiji. U Belorusiji sa početnom pozicijom nedostatka iskustva u međunarodnom transportu postajem menadžer u međunarodnom transportu, sa solidnom platom i društvenim statusom. Zapravo, prvi put u životu osećam šta je to srednja klasa, a koja je u Belorusiji po brojnosti dominantna. Vrlo važan zaključak, ako sam posle desetodnevne studentske posete ozloglašene Rusije zaključio da pola profesora treba izbaciti sa fakulteta koji sam završio, nakon 4 godine rada u saobraćajno struci u Belorusiji smatram da 80% profesora treba izbaciti sa fakulteta koji sam završio.

Mislim da samo medicina i programiranje u Srbiji imaju neku ozbiljniju praksu, pa zahvaljujući tome i prave bar nekakve stvarno stručnjake. Možda još par izuzetaka. Ostalo, parada gordih dr.kre*ena i naučna filozofija uglavnom.

Odnosno, zabranom ulaska profesorima studenti slučajno ili namerno, ali rade pravu stvar. Ako im ne slome kičmu, oni će za 10 i više godina biti oslonac nekog mnogo zdravijeg poretka.

Tek će sad da krene pumpanje, videćete. Oni će svoje odraditi, ali ne mogu svaki vikend da vuku ovoliko ljudi protiv volje ili ih masno plaćaju.

Мислим да он не зна кад су нацисти ушли у Београд и да га уопште није брига за то. То је човек без карактера, и он и његово пучанство само желе да сачувају своје повластице.
Тај дебелоусни никад није имао карактер.
Бизарно. Има да држи говор шаторима и полупаним тракторима.
Којим шаторима? Побегли су чак и они кад су чули да непоменик одржава говор сутра.

Иначе, случајности не постоје.
1744387791031.png

Karlo wrote:
,, .... da pola profesora treba izbaciti sa fakulteta ... ,,

U moje vreme provalio sam ih da kad skupe pred ispitne pisanije studenata , koj su izvlacili teme , zapravo izvlacili su delove ili čitava poglavlja narednog profinog izdanja ko naucnog rada ili naredne nj. knjige
A posebna prica je da bez kupovone iste nj. knjige, nije bilo ŝansi da se položi ispit.
Dobro banditska fora naruciš je u skriptarnici ili biblioteci i tako bez problema si obezbedio da je imaš za ispit, a profa ima uredan spisak ko jeste i ko nije je pazario.
Nema pozajmica knjige da je pokažeß na ispitu.
Ti ispiti su bili tek posebna deceniska ista papagajska prica jer ko u ispitnom izlaganju upotrebi ŝto više identiičnih profinih prepoznatljivih recenica, bliži je 10.
Razvijanje zdravo razumskog shvatanja gradiva nije bilo poželjno.
Verujem da iste razradjene banditske fore i danas koriste.

U kratko, slažem se sa Karlom.

@mihajloboric87
Sada ne mogu da kopam tvoje postove, pisao si kako će studenti izgubiti godinu, i neće doći do potrebnih znanja.

Moram da te demantujem iz svog ličnog životnog i studentskog iskustva, da prošuštanjem ove i ovakve nastave mladi ljudi malo ne gube, jer srpski školski sistem ih ne sprema ni za struku ni za život (sem po nekih izuzetaka).

Godina 2006. otvaraju se internet forumi. Srpski i hrvatski železničari sa na istima isprozivaju, izvinjavaju, a zatim postaju najbolji drugovi, koji su se stalno posećivali.
Godina 2007. početkom godine već se uživo upoznajem sa nekoliko studenata i par profesora Fakulteta prometnih znanosti (Saobraćajni fakultet u Zagrebu). Krajem te godine, sa par studenata u Beogradu obilazimo fabriku Gredelj, i ZET (GSP Zagreb). Oni su nam čak vrlo radi, zato što smo jako motivisani i zainteresovani za njihov rad i profesiju. U Zagrebu me na kratku prima i dekan van vremena prijema studenata, i od njega saznajem da je postojala inicijativa za saradnju koju su srpske kolege odbijale. Preko studenata iz Zagreba saznajem da se tamo održava EATS, (European Assotiation of Transport Students) seminar. Ja ih optužujem da nas nisu pozvali, a oni naglašavaju da se na naš poziv niko nije odazvao. Kada se vraćam:
- Dekan rođenog fakulteta nije hteo da me primi.
- Saznajem da je našem Savezu studenata stigao poziv za međunarodnu saradnju, ali da su ga bacili u smeće. Njihov odgovor je bio: "Šta mi ima da sarađujemo sa Ustašama" (pogrdan naziv za 1 od 10 državotvornih naroda koji sarađuju u okviru asocijacije studenata saobraćaja EATS).
Godina 2008. na početku godine skupljam drugove da napravimo novo studentsko udruženje za međunarodnu saradnju. Tu se prvi put susrećemo sa nekom vrstom organizacije, i pravimo gomilu početničkih grešaka pipajući u mraku.
Novembar 2008 moj odlazak na studentsku konferenciju u Rusiju i otkrovenje istine: Univerzitet u Beogradu je u kamenom dobu, i bavi se pre svega filozofijom u pežorativnom smislu. I to u odnosu na drugorazredni univerzitet za ruske standarde. Vrlo, vrlo detaljno bi trebalo da opišem, u podvučenom je suština. Maltene svi srpski profesori su sa moje strane izgubili autoritet. Još tada sam imao stav da pola profesora treba zabraniti ulazak na fakultet.
- U Hrvatskoj i Rusiji je moguć otvoreni razgovor sa upravom fakulteta, u Srbiji ne.
- U Hrvatskoj i Rusiji postoje uslovi za ozbiljan legalan i organizovan ulazak studenata u preduzeća koja se tiču njihove struke, u Srbiji ne postoji.
Godina 2009. dok je do kraja 2008. bilo koliko hoćeš posla za studente na gradilištima i preko zadruga, odjednom mnogo toga staje u ekonomskom smislu. Ali, stekavši određeni dodir sa stvarnošću počinjem da učim ruski jezik u Ruskom domu. Tada shvatam koliko je sistem učenja jezika u Srbiji primitivan i promašen. Ali sve u svemu, gubitak autoriteta profesora je uticao da 3 godine razvučem apsolventski staž.
Godina 2012. sekta rešava da uništi Četvrtu armiju, za koju sam završio namensko školovanje. Sekta za Četvrtu armiju koristi izraz "narkomani, pacovi i zmije". Pokušavam preko raznih Sajmova ispušavanja, Infostudpuša, da dođem do posla koji ima ikakve veze sa mojom strukom.
Godina 2014. početak, sa akademicima dr. Slobodan Otović i dr. Risto Perović ulazimo u istraživanja vezano za obnovu pruge Beograd - Obrenovac. Ali između toga i radim i pokušavam bezuspešno da dođem do nekog pismenijeg posla. Vrlo važan kriterijum ocenjivanja profesora, koji mi je dr.Otović dao: loš profesor uči studente teoriju, a sam radi projekte. Osrednji profesor uključuje studente u projekte. Dobar profesor daje studentima projekte. Po tom kriterijumu, u Srbiji dobrih profesora maltene uopšte ili uopšte nema.
Godina 2016. početak, sastajem se sa tadašnjim direktorom CIP-a Milutin Ignjatovićem. To je bio hladan tuš: "Pruge Beograd - Obrenovac neće biti ne dok sam ja živ nego dok si ti živ".
Vrlo važan detalj sa tog sastanka: "To što se rekao da je Srbija Kameno doba, ako tako govoriš, ma i ako ne govoriš, a tako misliš, nikad u Srbiji posao nećeš imati".
Tada sam se upoznao sa Mansurbekom Sultanovim, direktorom Ruskih Železnica za Srbiju. Tu sam pokušao da uđem, ali bezuspešno. Spremam se da postanem gastarbajter.

Godina 2017. gastarbajter u Holandiji, gde od fizikalca napredujem do kontrolora kurira. Napredovao bih i dalje, ali Korona Psihoza je prekinula moje interno obrazovanje. I selim se u Belorusiju iz ličnih razloga.
Godina 2021. živim u Belorusiji, i sa iskustvom Srbije i Holandije ni ne razmatram da preko mene porodica iskoristi legalne šanse da istu napusti. Oni koji čitaju često moje postove, znaju koliko sam zadovoljan u Belorusiji. U Belorusiji sa početnom pozicijom nedostatka iskustva u međunarodnom transportu postajem menadžer u međunarodnom transportu, sa solidnom platom i društvenim statusom. Zapravo, prvi put u životu osećam šta je to srednja klasa, a koja je u Belorusiji po brojnosti dominantna. Vrlo važan zaključak, ako sam posle desetodnevne studentske posete ozloglašene Rusije zaključio da pola profesora treba izbaciti sa fakulteta koji sam završio, nakon 4 godine rada u saobraćajno struci u Belorusiji smatram da 80% profesora treba izbaciti sa fakulteta koji sam završio.

Mislim da samo medicina i programiranje u Srbiji imaju neku ozbiljniju praksu, pa zahvaljujući tome i prave bar nekakve stvarno stručnjake. Možda još par izuzetaka. Ostalo, parada gordih dr.kre*ena i naučna filozofija uglavnom.

Odnosno, zabranom ulaska profesorima studenti slučajno ili namerno, ali rade pravu stvar. Ako im ne slome kičmu, oni će za 10 i više godina biti oslonac nekog mnogo zdravijeg poretka.
Nisam napisao da neće doći do potrebnih znanja jer im niko ne brani da uče kod kuće. Takođe nivo diskusija na plenumima je svojevrsno predavanje, ali nikako ne može da nadomesti iskustva sa predavanja . Napisao sam da će se školovanje razvući ( meni lično ne smeta, viši cilj je u pitanju) i da nove generacije neće upisati fakultete, a nekima to znači. Evo npr. ko ne upiše redovno fakultet nakon srednje ako samohrani roditelj i dete primaju porodičnu penziju roditelja to pravo gubi. To je npr. problem.
Kakav god da je obrazovni sistem uveren sam da niko od studenata nema pravo da zabrani ulazak na fakultet profesori, i još da mu skandira ,,izlazi, izlazi''. Profesore koji nikoga ne vređaju i ne napadaju studenti su dužni da poštuju. Čak mu niko ne može prebaciti da sabotira rad Univerziteta zato što ne saziva sednicu senata jer Univerzitet i ovako ne funkcioniše.
Kao učenici Jovine gimnazije u Novom Sadu što traže ostavku direktora...
Neću se nikada složiti da učenici imaju pravo da traže ostavku direktora ili da studenti imaju pravo targetiranja profesora.

Uostalom ništa se neće promeniti blokadom i spavanjem na fakultetu i duvanjem u pištaljke. Ekspertska vlada koju predlažu neki fakulteti je zanimljiv fenomen jer je pod znakom upitnika način na koji bi bila izabrana.
Od izbora bežimo, iako imamo energije i volje, a i ideju za koju bi se glasalo kao što nismo nikada imali.

Poslednja izmena:
Mnogo si sumnjiv sa tim defetističkim pričama kako ne valja ništa, samo vlast ne kritikuješ.
Kao prvo, nikada nisam rekao da ne valja ništa. Postoji narodni pokret koji je privukao više pažnje nego bilo koja stranka ili političar, koji predvode iskreni ljudi željni promene.
Ja mogu da se ne složim sa načinom sprovođenja protesta, ali to ne znači da mislim da promene nisu potrebne.

Što se tiče vlasti trudim se da iznesem uvek argumentovanu kritiku, i na forumu, a naročito na yt snimcima projekata koji se sprovode za vreme ove vlasti.

Da kritikujem dovoženje traktora u centar, ljude koji tvrde da su studenti a ne daju indeks i slične pojave to bi bilo bespotrebno, jer mislim da je na forumu svima jasno o čemu se radi...

Мислиш да ће се десити нешто јаче од свесрпског сабора или скупа 2023.?
Мислиш да ће Курти сад да улети фул на север и у школе и болнице? Видимо већ да су његове поште стигле на север КИМ.
Мислиш да ће овај концерт БМК бити бољи од оног у СПЕНСУ?

Nažalost mislim da ste se previše zaleteli i potcenili ga. Videćemo sutra.
Baš tako, mnogi ga potcenjuju već mesecima.

Mada vidim to i van Srbije, ljudi odbijaju da poveruju i da se edukuju kakve mašinerije zla i pokvarenosti rade protiv njih. Ljudi misle da su vlasti i sistemi danas isti kao pre 100 godina.

Мислиш да ће се десити нешто јаче од свесрпског сабора или скупа 2023.?
Мислиш да ће Курти сад да улети фул на север и у школе и болнице? Видимо већ да су његове поште стигле на север КИМ.
Мислиш да ће овај концерт БМК бити бољи од оног у СПЕНСУ?

Ako uspeh četvoromesečne borbe meriš koncertom Baje Malog Knindže, onda da, potcenio si ga. Jer ipak, održaće miting u sred Beograda posle svega, i na ovaj ili onaj način, dovešće puno ljudi.

Довешће мање него што је било 15.3. уз све опструкције. Шта може да уради на митингу конкретно? То је ЕПП.

Polako. mnogi su se zaleteli sa gotov cirkus i slicno. Provlaci se ceo dan po narodu neka prica kao poslednji vasar , poslednji ples, pravi sebi ispracaj i slicno. Mi smo majstori sto preuvelicvanja sto potcenjivanja. Videcemo sutra, vreme im ide na ruku, imaju neogranicen budzet mogu da urade sta pozele plus su mnogo vise zapeli nego prosli put, naucili su greske tako da na primer ko dodje nece moci tek tako da ode pre 20h. ovaj vasar im je winwin situacija. ako dovedu 150 plus hiljada dusa bice to najveci skup u istoriji kosmosa, ako ne pricace kako je to bio intimni porodicni skup gde je fokus na druzenju

Vrh