Питање водоснабдевања је и даље отворено. Ја се слабије оглашавам, јер сада уместо 2% летњег периода, имам воду можда чак и током 80% летњег периода. Направио сам и систем кап-по-кап који ми доста штеди воду, и спречава жестоко незадовољство госпође Гоје. Побрао сам и који поен, као сам свој мајстор. Отишла ми је и бучна нападна бивша четворострука комшиница, и још једино кад бих могао да решим проблем паљења.... Значи, нема дана да неко нешто не спаљује. ЈиПМ!!! Бабе и деде ћопају, кукају, пљују на све стране, али зато врло агилно пале и ђубре и лишће свакодневно. Мајстори, кад заврше посао, пале све иза себе (џакове, пластичне канте, рестлове...), ови што косе дворишта, уместо да компостирају, исто пале још док је мокро.
Изгледа да је проблем са водом тешко решив, јер је макишка вода квалитетна и скупа, а општина није баш вољна да је финансира, и плаћа граду. Макишки цевовод је пуштен само у мањи део општине.
А за паљење не видим никакво решење, то је изгледа национални спорт, мада код мене у крају је све више странаца. На жалост, видим да и они попримају неке навике, па тако прскају тоталођ и где не сме... Нисам оптимиста.