Šta je novo?

Гроцка / Grocka

Две верзије решења раскрснице улаза у Гроцку са Смедеревског пута. Прва је семафоризовано решење са раздвојеним тракама за свако скретање по угледу на раскрсницу испред ГО Раковица, друга верзија је са Кружним током. Кружни ток је генерално увек боље решење, међутим, у његовом случају излаз из улице 7. јула на КТ је физички немогућ због близине саме раскрснице кружном току, те возила из те улице више не би могла да скрећу ка центру насеља и ка Смедереву, већ само ка Београду.

DJI_0961 ver1.jpg
DJI_0961 ver2.jpg

Реалност је да ниједан од ова два предлога неће заживети као ни кружна раскрсница у Брестовику

Две верзије решења раскрснице улаза у Гроцку са Смедеревског пута. Прва је семафоризовано решење са раздвојеним тракама за свако скретање по угледу на раскрсницу испред ГО Раковица, друга верзија је са Кружним током. Кружни ток је генерално увек боље решење, међутим, у његовом случају излаз из улице 7. јула на КТ је физички немогућ због близине саме раскрснице кружном току, те возила из те улице више не би могла да скрећу ка центру насеља и ка Смедереву, већ само ка Београду.

Pogledajte prilog 234934Pogledajte prilog 234935
Може ту и турбо кружни ток. Кућа на средини се једина откупљује? Ваљало би и околна дворишта исто откупити до кућа.

Да ли се градоначелник удостојио да обиђе Гроцку?

Nisam video tablu, nisam je ni trazio iskreno, ne znam ko obavlja rekonstrukciju ali su poprilicno brzi. Sutra vec zavrsavaju prvi sloj druge polovine, a rok je do nekog tamo juna.
ПЗП Пожаревац, најбоља фирма која је радила Гроцку у протеклих 10 година.

Они су радили пут Пударци - Умчари, Београдску у Дражњу и Палих бораца у Пударцима
Започели реконструкцију Народног фронта у Дражњу и прекинули је због спорне ширине саме улице, те је касније Шумадија пут завршила ту деоницу радећи из темеља све поново.
Наравно то је било у периоду Симоновића рађено, најгоре је урађен Пут од Пудараца до Умчара јер пре свега слој асфалта је требао бити дебљи и на том путу ће бити потребна дефинитивно поновна реконструкција, притом је Машиноноп довољно уништио (колико се сећам они су постављали цеви за Макишки водовод) ту деоницу

Питање водоснабдевања је и даље отворено. Ја се слабије оглашавам, јер сада уместо 2% летњег периода, имам воду можда чак и током 80% летњег периода. Направио сам и систем кап-по-кап који ми доста штеди воду, и спречава жестоко незадовољство госпође Гоје. Побрао сам и који поен, као сам свој мајстор. Отишла ми је и бучна нападна бивша четворострука комшиница, и још једино кад бих могао да решим проблем паљења.... Значи, нема дана да неко нешто не спаљује. ЈиПМ!!! Бабе и деде ћопају, кукају, пљују на све стране, али зато врло агилно пале и ђубре и лишће свакодневно. Мајстори, кад заврше посао, пале све иза себе (џакове, пластичне канте, рестлове...), ови што косе дворишта, уместо да компостирају, исто пале још док је мокро.

Изгледа да је проблем са водом тешко решив, јер је макишка вода квалитетна и скупа, а општина није баш вољна да је финансира, и плаћа граду. Макишки цевовод је пуштен само у мањи део општине.

А за паљење не видим никакво решење, то је изгледа национални спорт, мада код мене у крају је све више странаца. На жалост, видим да и они попримају неке навике, па тако прскају тоталођ и где не сме... Нисам оптимиста.

Za paljenje fino zvati vatrogasce
Pa za svaki izlazak da se naplati 100 e da vids kako vi odustali ali za to treba odluka opštine o zabrani upotrebe otvorenog plamena leti.
Tako rade u cg
Pa bi bilo za novi kamion odma posle leta
Sto se tice vodovoda valjda nije sve jos zavrseno.Bar si digao sebi rejting kod gospodje G ako nista drugo.Skupljaj kisnicu za tehničku vodu

Pa postoji zabrana upotrebe otvorenog plamena samo što niko nikoga neće da prijavi za to jer svi pale. Dobro je dok ne krene neki komšija da pali automobilske gume da bi oterao komarce.

Vrh