Šta je novo?

Svetska politika

Hitler je bio poznat sto je tokom pregovora sa ceskim predsednikom Janom Masarikom, da bi ga primorao na prepustanje Sudetske oblasti, urlao na istog i jurio ga oko stola. Danas u Vasingtonu Donald i nekoliko prisutnih americkih funkcionera, na izuzetno ruzan i ponizavajuci nacin javno su napali Zelenskog. Fora na nivou sukoba sibicara na Zelenom Vencu.
Ponizavali su ga i optuzivali za nezahvalnost kao da su SAD iz neke samilosti organizovale i zapocele rat u Ukrajini jos 2014.

Nisam ljubitelj Zelenskog, ali toliko je je to bilo ponizavajuce da je odvratno bilo za gledanje i N1 verovatno nece ni prikazati sunovrat svog heroja. Pominjala se i spavaca soba pedofila H. Bajdena.

Izgleda da Zelenski nije hteo ambasadu u Jerusalimu i gej prava u Burkini Faso a ni predaju teritorija agresoru

Klasicna bu****, kome su razni punili glavu. jedni su mu uzeli teritoriju drugi novac, nato videti nece, odveo je u smrt celu buducnost zemlje, a verovatno ce i da popije neki dron u narednih mesec dana, samo je pitanje dal ce operater biti u moskvi ili u londonu

Apsolutno, ne žalim ga uopšte...ko je sa ðavolom....

Zaista nerealna scena danas u Beloj kući...zaista se nadam da je iscenirana samo jer je Trump poznat po tome...ako nije svi smo naje**** ne samo Zelenski.

kao antiamerikancu, Zeleni mi se počeo dopadati, čovek ima m..a. a starac i fašio su pokazali da nemaju pojma o diplomatiji. Ovo se radi iza zatvorenih vrata. Za par meseci očekujem da zelenski tiho da ostavku i ode da živi negde daleko

Iako mi je Zelenski antipatičan i odvratan lik, bilo mi ga je žao dok sam gledao sastanak sa Trampom i Vensom gde ga napadaju i driblaju.

U tom trenutku mi je delovao kao neko dete koje nasilnici maltretiraju i ne daju mu da govori.

Naravno, nemam iluzije da je on neki dobrica i fin lik, ali je ukazao na realne probleme - Putin ne poštuje dogovore i veliko je pitanje kako diplomatijom uspostaviti mir.

Poslednja izmena:

i meni je bilo zao komedijasa. Ali daleko strasnije je da je ovo poraz diplomatije. Ovako se ne radi jos od srednjeg veka. Mi sada funkcionere najvece globalne sile i velike kapitaliste sada vidimo kakve jesu... kao primitivne nasilnike slicne Seseljevim radikalima.
Iako to nije nasa stvar deo smo tog covecanstva. Srozali smo se kao civilizacija.

Prsa na sve strane - čitav kolektivni Zapad je u fazi klinične smrti.
Mogu samo da zamislim kakav haos u glavi ovo pravi našim eurofilima i atlantistima.

Prsa na sve strane - čitav kolektivni Zapad je u fazi klinične smrti.
Mogu samo da zamislim kakav haos u glavi ovo pravi našim eurofilima i atlantistima.

Svako iz Srbije ko se raduje propasti Zapada nesvesno se raduje i sopstvenoj propasti - mi smo toliko vezani za taj isti Zapad u svakom smislu da kada Nemac ne bude imao da jede, mi Srbi nećemo postojati uopšte.

Druga stvar, zamisli da Zapad i njegov politički model nije svetski dominantan u odnosu na ostale.

Šta bismo imali ? Imali bismo totalitarne republike i apsolutne monarhije kao i privatne države lokalnih ratnih diktatora (poput onih u Africi) svuda po svetu.

Da li bi ti voleo da ti deca odrastaju i žive u takvom svetu ? Gde ljudski život vredi manje od života bubašvabe ?

Auu koliko je ovo nadrealno!!!

U sledećoj epizodi Amerika šalje F16 avione u Ukrajinu ali kao pomoć Rusiji.

Da li bi ti voleo da ti deca odrastaju i žive u takvom svetu ? Gde ljudski život vredi manje od života bubašvabe ?
A gde bi ti da ti deca odrastaju?
U sistemu gde migranti nekažnjeno divljaju i siluju žene i devojke, u sistemu koji propagira trans perverzije i tezu da postoji 36 polova?
U sistemu koji forsira promenu pola kod maloletne dece i trpanje roditelja u zatvor ako se tome usprotive?
U sistemu koji je do srži zatrovan Woke kulturom?
U sistemu koji sankcije koristi zarad imperijalne ekspanzije i eksploatacije slabijih?
U sistemu koji štampa valute i izvozi svoju inflaciju napolje?
U sistemu koji je od 2000te pokrenuo - koliko ratova? Više se i ne sećam.
U sistemu koji nas je bombardovao i koštao nas desetine hiljada mrtvih i stotine hiljada raseljenih?

Šta to tamo ima na šta mi treba da se ugledamo?
Ako je ikad i bilo (a bilo je vrlo malo, više je bila iluzija nego realnost), to odavno više ne postoji.
Nema šta da mi prizivamo ili se radujemo propasti Zapada - ona je realna i neminovna, evo odvija nam se pred očima.

Šta će iz svega toga na kraju da se izrodi, ja ne znam.
Znam da ovo što imamo sada je čisto zlo i da mora da propadne - ne što ja tako želim, nego što mu je taj kolaps upisan u gene, neminovan je.

A gde bi ti da ti deca odrastaju?
U sistemu gde migranti nekažnjeno divljaju i siluju žene i devojke, u sistemu koji propagira trans perverzije i tezu da postoji 36 polova?
U sistemu koji forsira promenu pola kod maloletne dece i trpanje roditelja u zatvor ako se tome usprotive?
U sistemu koji je do srži zatrovan Woke kulturom?
U sistemu koji sankcije koristi zarad imperijalne ekspanzije i eksploatacije slabijih?
U sistemu koji štampa valute i izvozi svoju inflaciju napolje?
U sistemu koji je od 2000te pokrenuo - koliko ratova? Više se i ne sećam.
U sistemu koji nas je bombardovao i koštao nas desetine hiljada mrtvih i stotine hiljada raseljenih?

Šta to tamo ima na šta mi treba da se ugledamo?
Ako je ikad i bilo (a bilo je vrlo malo, više je bila iluzija nego realnost), to odavno više ne postoji.
Nema šta da mi prizivamo ili se radujemo propasti Zapada - ona je realna i neminovna, evo odvija nam se pred očima.

Šta će iz svega toga na kraju da se izrodi, ja ne znam.
Znam da ovo što imamo sada je čisto zlo i da mora da propadne - ne što ja tako želim, nego što mu je taj kolaps upisan u gene, neminovan je.

Sve tačno. Opet manje zlo od onoga što može da bude zamena za njegov politički model / sistem.

Sve ono što ne valja na Zapadu je i dalje benigno u odnosu kakav bi svet postao klanica i pakao da ga nema uopšte.

Evo, sad ćeš u lajvu moći da vidiš koliko je svet bez dominacije Zapada nasilniji i destruktivniji nego tokom unipolarnog sveta.
Pa uporedi sam, pa izvuci zaključke.

Vrh