Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Daj da vidimo tu "bracku" cenu vise?
A da vidimo koliko je za rumune i bugare?
Kako to da je njihova industrija jača od naše koja ima "bracku" crnu gasa?
Cena gasa za industriju oko 320, a u EU se plaća oko 620. To je na nivou 2024, na današnji dan je verovatno i veća razlika na berzi

Rumunima i Bugarima nisu studenti morali da se bore za čistije i manje korumpirane države. Mi smo tek krenuli sa borbom protiv korupcije...

Cena gasa za industriju oko 320, a u EU se plaća oko 620. To je na nivou 2024, na današnji dan je verovatno i veća razlika na berzi

Rumunima i Bugarima nisu studenti morali da se bore za čistije i manje korumpirane države. Mi smo tek krenuli sa borbom protiv korupcije...
Dakle recept je da kao rumuni i bugari lupimo sankcije rusima i distanciramo se od njih, ipak je manje korumpirana drzava mnogo bolji podsticaj za industriju od bracke cene gasa - potpuno se slažem

Dakle recept je da kao rumuni i bugari lupimo sankcije rusima i distanciramo se od njih, ipak je manje korumpirana drzava mnogo bolji podsticaj za industriju od bracke cene gasa - potpuno se slažem
Pa opet pogrešno rezonuješ. Cilj je manje korumpirana država i jeftini ruski energenti.
Uostalom pitaj nemce kako su postali lokomotiva evrope...i zašto sada propadaju samo zato što su se odrekli jeftinih ruskih energenata

Pa nije, Ukrajina koja je EU/NATO čedo je jedna od najkorumpiranijih država sveta, izrazito neprijateljski raspoložena prema rusiji. A kažu da je i glavna perionica para zapada.
Ali da ne odemo predaleko...ne postoji bilo koji normalan, smislen i praktičan razlog napuštanja ruskih jeftinih energenata zarad skupih zapadnih, osim političkih razloga koji dolaze od priglupih i slabih lidera EU lgbt+- ideologije, njihovih domaćih plaćenika i nešto malo zaostalih korisnih idiota, kojih bi trebalo da je sve manje sa novim Trumpovim pristupom rešavanja problema u korenu :cool:

Daj jednu drzavu koja nije rusima neprijateljska a da je manje korumpirana od nas?

Kolektivni zapad čini nekih 30-ak zemalja, a ukupno ima 200-ak zemalja na svetu. Jedino što su zapadne zemlje grlatije u medijima i stalno pričaju o nekoj demokratiji pa se ljudima pričinjava. Malo je neprimereno da sada ispitujemo svih tih 170 zemalja. Ali nemoj se varati, kažu naši koji tamo žive, da ima dosta korupcije na zapadu, ali je na drugom nivou! Takođe sve mafije su tamo zastupljene i to im je glavno tržište za razne vrste tableta i droga. Ali da ne odemo predaleko...samo ti je i ovo dovoljno

Ja ne znam ni jednu drzavu da je uz rusiju a da je manje korumpirana,
sve manje korumpirane drzave su rusima neprijateljske...
Simptomačino je do divljenje Srba na autokratske i diktatorske režime tipa Orban,Putin,Maduro, onaj mali iz S.Koreje i sl a u isto vreme im smeta autokrata i diktator kog imaju kod kuće.
Sa jedne strane hoće pravnu državu ali sa autokratom na vlasti što prosto ne biva.

Pogrešno si postavio, danas je vreme podele na suverene države i zavisne (da ne kažem potčinjene) države

Simptomačino je do divljenje Srba na autokratske i diktatorske režime tipa Orban,Putin,Maduro, onaj mali iz S.Koreje i sl a u isto vreme im smeta autokrata i diktator kog imaju kod kuće.
Sa jedne strane hoće pravnu državu ali sa autokratom na vlasti što prosto ne biva.
I to a i ja jos ne docekah da mi se pokaze pravna drzava sa niskom korupcijom a da nije neprijatelj rusiji...

Ovaj Pavlović mi za sada deluje kao najrazumniji među ovim stručnjacima koji se provlače kroz medije.
Mada lično ne vidim kako može NIS uopšte da nastavi da posluje kada mu banke zatvore račune. I to ni jedan minut, a ne jedan ili dva meseca. Dobavljači i plate radnicima se isplaćuju preko računa, pazar se obavezno uplaćuje na račun itd. Ni jedna kompanija ne može da posluje bez računa u banci.

Amerika ti otpada jer ne potpada pod: nije neprijatelj rusiji
Kina ti otpada pod: pravna država (komunjarski sud partije znamo kako radi)
ajmo dalje
Ne, nećemo tako neozbiljno, jer ovamo imaš transdženderske i pederske komesare koje Trump redom ukida i izbacuje iz službe, kao i lažnu EU demokratiju i cenzuru ruskih i slobodnih medija za koje ih je upravo kritikovao američki podpredsednik Vens u Minhenu. A Trump u poslednjem intervjuu čak zove Rusiju da uđe u G7 !! :cool: To naravno nije neprijateljski čin! I naravno za sve ovo vreme i "demokratska" amerika im nije ukinula sankcije na neke sirovine. Razmišljate o tome, ne obraćajte pažnju na sitnodušne evropske gej komesare i na njihove izjave obojene prostom sumanutom mržnjom prema svemu ruskom.
Trump ne voli EU jer im pravi ogromni deficit, odnosno bogati se na račun USA, to je i rekao...i uskoro će krenuti da ih davi tarifama, carinama itd
Gledamo promene u odnosima koje su do pre koji mesec bile nezamislive

Sa NIS-om ne treba žuriti makar jedno kratko vreme plaćali samo kešom na kasi

E drugari, ako je Amerika sad super, možemo li da izbacimo Ruse i dovedemo Amere u NIS, pleaaaase?

Meni cela ova situacija sa sankcijama NIS-u deluje kao neki bizarni košmar. Niko od novinara nije istražio koliko uopšte država ima naftnih derivata u ovim skladištima.
https://www.ekapija.com/news/431858...tnih-derivata-u-smederevu-gradice-se-jos-osam

Od Bajatovića smo dobili podatak da banke zatvaraju račune NIS-u 22. februara i da istražuju mogućnost da NIS preko Srbijagasa nabavlja rusku naftu preko Dunava (?)

Ministarki je najveći problem to što NIS-ove benzinske stanice neće moći da primaju platne kartice (?)

Aerodrom odavno niko više ni ne spominje (?)
Koliko vremena će im trebati da pronađu drugog dobavljača za gorivo?

Mnogo pitanja, malo odgovora.

Za aerodrom je lako, naložimo Miloša da ga blokira do daljnjeg.
Em udaljimo Miloša i njegove, em nema problema sa gorivom.

Meni gotovinski stiže na mejl, a plaćam sa Drive.Go aplikacijom.
Ma naravno odavno se može plaćati o izboru, hoćeš aplikaciju, karticu, keš...ali mi smo čudni, neki se bave rešavanjem krupnog pitanja kao što je NIS a često se ne znaju ni osnovne stvari kako funkcionišu!

Lol
Jel će i plate radnicima i druge dobavljače da plaćaju preko aplikacije..

Pa vaš bajatović vam kaze sta je i kako je pa ni njemu ne verujete lol

Vrh