Šta je novo?

Upotreba ћирилице i latinice

„Осијек никада неће бити Осек“... Кад ће Бели Манастир да постане Бијели?
У Бели Манастир ће се ове године распоредити механизовани батаљон ОСРХ како би спречио даљи демографски пад.

Potreba za premeštajem jednog bataljona obrazlažena je "bezbednosnim razlozima" – zaštitom granice koja je ugrožena navalom migranata. Sekundarni razlog je demografske prirode jer je iseljavanje iz Baranje veliko i nastojaće se zadržati stanovništvo. Zatim, prisustvo bataljona popraviće ekonomski položaj Baranje.

Није им ваљала Југославија..

Подсети ме на..

viber_image_2024-02-04_18-38-25-308.jpg
 
То је ретардирано схватање распада Југославије.

Како се то ЈНА (као једина регуларна војска свих република па на концу и СР Србије) како кажеш "курчила" деведесетих у Словенији и Хрватској, када је у Словенији нападнута приликом извршења задатка који је добила од председништва СФРЈ, у Хрватској нападнута, па глумила "тампон зону" до доласка снага УН, па јој опет од председништва наређено да се повуче, у Босни покушала да делује у складу са политичким договором па нападнута у Сарајеву и Тузли. Шта је то курчење, јесу ли све време позивали представнике народа да се политички и на миран начин договоре?


Да ли је после овога требала полетети ескадрила са Бихаћа и спалити ове терористе доле? Наравно, али је то тада било политички неприхватљиво јер су их сматрали својим сународницима. Дакле нису се курчили како кажеш.

Плачипичка је неко ко је фасовао Стокхолмски синдром па иде по бившим републикама које су се увукле у дупе тадашњим најјачим силама и истерали своје и сагиње се свима редом. Тај се јад не може разумети. Тај се јад лечи.
 
Poslednja izmena:
Већи део Палилуле и Земун нису после Другог светског рата уступљени НР Хрватској као што је то случај са Барањом.
Zemun da je ustupljen Hrvatskoj, Hrvatska ga nikada ne bi više vratila posle 1991. godine. Taj deo Srema bi bio srpski Krim. Granice Srbije su još i dobre kakve su mogle biti.
 
Kakve su mogle biti? Bez Srema i Backe?
Hrvati su grebatori nezasiti, das im malo i oni samo hoce jos, pa jos... ne mogu se zajaziti. Jednostavno moras ih udariti po ustima da stanu. Ne traze oni Zemun samo, vec i Suboticu, Backu Palanku, Sid i naravno Boku Kotorsku.
 
Ххахаха, мислиш на лидера своједобно најјаче странке у Сабору.. "Старчевић и његови праваши су тврдили да постоје само два јужнославенска народа, Бугари и Хрвати. По Старчевићу Хрватска је обухватала подручје од Алпа на северу, до Бугарске на југу."

А зна се шта је дотични писао о Србима и каква би их судбина чекала да су Праваши добили моћ спровести своје намере..
"Народ херватски неће терпити, да та сужањска пасмина оскверњује свету земљу Херватах."
та пасмина треба да буде из народа истребљена
"Србе треба ставити ван закона. Ту је судија и овершитељ сваки који је и бесна пашчета."
..итд.
— Дјела, Анте Старчевић
 
 
Зашто сваки окупатор се разрачунава са ћирилицом? СВАКИ!

А ми се дичимо "богатством" двоазбучја
 
Vrh