Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Rekoh da nece da pojačaju Resnik-Zemun, ili bar da ih ubace u nekim korisnim terminima
 
Naravno da ne, svi na 94, uraaa. Da ima makar 1 polazak oko pocetka i kraja radnog vremena.. isto kao soko, mislim da prvi krece oko 9 da ne bi mogao iz NS na posao da dodjes, nego kupi stan u bg na vodi pa ti je sve blizu.
 
Mogli su zbog izbora da ubace koji voz više ka Pančevu, makar da bude do kraja januara 2024.
Karta za voz da bude 300 dinara kao za PanMonopolTransport.
 
Mogli bi onda novosadski regio da produže do Rakovice, pa čak i šidski. Da im Prokop bude prolazna stanica samo...
Da li Rakovica ima kolosečnih kapaciteta za tako nešto? Ja mislim da nema. Obično teretni zauzme isto koji kolosek. A produžetkom do Rakovice bi se smanjilo vreme obrta (a to mora da dođe iz vremena terminiranja koje bi bilo dosta malo).
Ali da, u planu je novi TPS sa te strane (u Makišu) koji bi slao vozove na Rakovicu pa bi to bilo moguće. Ali bi idealno bio produžetak linije NS-BG do Pančeva sa taktom od sat vremena. Šid-Beograd je moguće produžiti do Vršca, 2 kraka slične potražnje a obrt bi bio vrlo efikasan
 
Da li ima insajderskih informacija oko novog reda vožnje?
Proveravao sam upravo i na sajtu Srbija Voza, ma kakvi, rano je njima da ažuriraju pretraživač nedelju dana pre stupanja novog reda vožnje na snagu. Gumeni bezmozgaši će čekati zadnji sat pre polaska prvih vozova 10. decembra da objave kada polaze, kao i svake godine u ovo vreme.
 
Ne znam ja da čitam ove grafikone, a knjižica neće ni da mi se skine. Ako može neko da prevede ceo novi RV i da ga objavi u temi "Modernizacija Železnice", svima bi nam bio od koristi. Mislim da to nije veliki posao, pošto putničkog saobraćaja van novosadske pruge trenutno jedva da ima, pa verujem da će slično stanje ostati sve do stupanja na snagu sledećeg RV 2024/2025 uoči planiranog završetka brze pruge do Subotice.
 
Ja sam bio pokušavao da izvlačim, al zamrzelo me je brzo.
Možda se sutra/prekosutra potrudim za BG:VOZ pošto sam slobodan za vikend..
 
Red vožnje BG Voza će kao i sada ionako biti čista formalnost, da ne kažem mrtvo slovo na papiru, s obzirom na to kolika je učestalost kašnjenja i otkazivanja. Neće tokom iduće godine završiti železničku obilaznicu oko Beograda, niti će kupiti nove garniture da zamene poluvekovni RVR.
 
Aко се не важе возови из Лазаревца и Младеновца мени БГВоз касни мање од 3 минута скоро увек, а ја сам га користио око 4 дана недељно годину дана.

Изузетака има кад неки РВР издахне и кад инфраструктура закаже (као пре неки дан), али да је мртво слово на папиру, није.
 
Технички гледано, ни тај приступ туда није добар пошто захтева претрчавање булевара. Мада је целокупна станица лоше осмишљена и позиционирана потшо је боља локација за њу на самом надвожњаку преко Тошиног бунара, плус што ће морати да се руши скроз када се буде тадило проширење на 4 колосека.
 
Kao što sam obećao novi RV za Batajnica - Ovča, do sutra ću pokriti i ostale relacije.
Nema puno izmena, eventualno za par minuta neki polasci, RV se čita sa levo na desno, slobodno napišite kritiku ako nešto nisam uradio kako treba.:)


(ja se nadam da otvara.)
 
Traženo je da na tom mestu bude pešački prelaz, upravo u svrhu bezbednosti, a na kraju su dobili ogradu oko bloka 65 da ne mogu da pretrčavaju kolovoz.
 
Ovde je problem bez problema. Veoma lako se resava taj problem tako sto se u sklopu privatne parcele napravi jedan prolaz odgovarajuce sirine, tj napravi se "pravo koriscenja"
 
Пасарела од станице до друге стране булевара би била корисна. Али се плашим да нема простора између две парцеле, оне са оним закошеним баракама и ове спорне.
Тачно би требало 90 метара пасареле од оног подеста где се са степеништа скреће ка перону.
Опет имамо две грешке у самом пројектовању:
-што је стајалише у супротности са планираним проширењем са 2 на 4 колосека,
-што стајалиште није направљено тачно на надвожњаку изнад улице Тошин бунар, са приступом перонима са обе стране улице, како би се створило функционално преседачко место.
 
Baš lepo što srbija voz mi šalje ovo da će biti novi red vožnje 😁

1000005431.png



Ukucam u app 10.12 i nema polazaka i dalje voz ne radi nedeljom 🤣
Ukucak 11.12 i sve isto kao i do sada Panvoz 6 polazaka za ceo dan.
 

Stanisavljević je naveo i da radnim danima, na prugama beogradske železnice, saobraća 127 vozova, ali da oni nisu puni i da se putnici još nisu navikli da voz koriste kao javni gradski prevoz.

🤡
 
Vrh