Draga moja, da nisi pomenula ovo oko dijagnoze ne bih ni reagovao.
Mirijevo uopšte nije tako loše naselje kao što si ga ti doživela. I nejasno mi je zašto si došla tu da živiš i da se toliko patiš ako si mogla naći
bolje mesto za život ... za te pare.
Po opisu bih rekao da si negde na izlazu iz Mirijeva prema Zvezdarskoj šumi gde su nikle one masovne novogradnje u uličicama širine 4m.
Poneke ''nove'' zgrade imaju čak i zajedničke bazene. Naravno posle 5 godina nijedan nije u funkciji, krovovi prokišnjavaju, fasade su požutele i odvojile se i sl.
U tim ulicama nema ni trotaoara, ni parkinga, ni kišne kanalizacije, ali meni nije jasno da neko dođe tu da živi i ne vidi da nema tih osnovnih
stvari a posle kuka i žali se. Ne znam kolika ti je renta, ali u takve ulice i zgrade ne bih došao ni džabe a ne da platim 500e/m2.
Iz mog iskustva starogradnja (do 90te) je i dalje bolji i humaniji izbor od bilo koje novogradnje i nisu mi jasni ovi koji se iščuđavaju
što cena starogradnje dostiže novogradnju. Pa prosto, ljudi imaju oči. Hoće prostor oko zgrade, zelenilo, hoće fasadnu ciglu, podrumsku ostavu,
trotoar, kišnu kanalizaciju ... prosto neće šminku, uske hodnike u kojima im se otirači sa komšijom dodiruju, poplavljene podz. garaže i ulaz
i lift koji dele sa 50 komšija.
Vazduh u Mirijevu nije uopšte loš ako nisi baš dole u rupi kod starog maksija. Recimo Karaburma, Višnjica, Dorćol, NBG su što se tiče toga mnogo lošija naselja ...
To si mogla koliko jutros da se uveriš ... od magle se sunce tu pojavilo tek malo pre, a u Mirijevu je u 7:00 bilo sunčano.
Nema industrije, toplana je gasna a sama činjenica da je na visini (kao i Višnjička Banja) doprinose da stalno struji vazduh
pa je leti nešto prijatnije ali zimi nešto hladnije nego u ostalim naseljima.
U osnovi naselje ... tj. onaj kršten deo je planski osmišljeno i urađeno ... što bi rekli kad je Bog hodao po zemlji. Dosta je upropašćeno u poslednjih 20 godina
i to novogradnjama, ali to nije problem samo ovog naselja. Postoji dom zdravlja, pijaca, toplana, osnovne škole, obdaništa, veliki fudbalski teren, benz. pumpa,
apoteke, laboratorije, knjižare, supermarketi, kafići, balon i tereni za sport, igraonice, park za kućne ljubimce itd.
Istina nema pozorište i operu, verovatno ti tada ne bi izgledalo tako grozno.