Šta je novo?

Ložionica

Кад је цеп пројекат лош од самог пројектовања и замишљене намене. Није било никакве јавне расправе стручњака већ је у старту одлучено да то буде игралиште Ане Брнабић.
 
Ja i dalje ne vidim sto se dio ka gazeli ne obnovi komplet ne vidim nista da tu smeta osim koncepta u necioj glavi
На шта тачно мислиш? Да се уради фасада ка газели као што је према анексу, или да облик буде пун полукруг?

У првом случају мислим да је највећи разлог што су са те стране ресторани, да не кажем фуд кортови, и одговарају им велике стаклене површине.

У другом случају је проблем парцелација, неко на време није мислио на ложионицу, и тај остатак гази сада нове улице. А и овако таман имају места за малу башту ресторана на шљунку између објекта и улице.
 
Ето опет површан приступ доводи до лоших решења. Нису рачунали на Ложионицу када су пројектовали саобраћајницу. А гурање фуд корта ту је искрено непримерено, могли су бољи и већи да направе у анексу, плус какво је то место за башту испод Газеле?
 
фуд корт
clint-eastwood-gran-torino.gif
 
Nemojte im zameriti, za mene je ovo ipak napredak, to su ipak ljudi koji su ovo smislili na Slaviji

IMG_20230808_152713.jpg



🤣🤣🤣
 
Ово је требало да буде Декијево здање?
 
Videćeš za par godina. Sedećeš i sam
Teшко друже, нисам ти ја љубитељ фенсерице а и далеко ми то на крају Београда на води, скоро код Мостара. Лепше је на реци него испод аутопута.
Него како ће се стизати са Врачара до ове ложане у ложионици? Може 46 или мора 29 па 3?
 
Ne znam da li je vec bila ova ideja u temi, ali su mogli lagano da uzmu onaj plavi voz kod zeleznice, i jos par njih, da ih restauriraju, stave ispred pod neko staklo da ih zastiti od vremenskih elemenata, i eto ga lep spomenik - javni muzej. A ovo sad i da sruse ovu lozionicu (sto tehnicki i jesu, po meni to uopste nije ista zgrada - ako zamenim sve delove na brodu da li je isti brod?) da li ima ikakve razlike?
 
Писало се о томе и пре Аниног сајбер игралишта, и када је златокоса Зока Коридорка срамно препустила стару ложионицу секундарцима који су тешко оштетили и замало уништили две драгоцене старе парњаче које су биле унутра паркиране.
Музеј железнице, као и сама железничка предузећа немају ну грам муд@ да траже ишта иако су највећи губитници у пројекту БнВ.
Надлежни политичари се гаде железнице. Воле кафиће, фенси, сјај, да се прича о некаквим модерним технологијама.
Креативне уреднике БнВ исто баш брига за железницу, то се види из односа према плавој локомотиви на Сваком тргу.
 
Музеј железнице, као и сама железничка предузећа немају ну грам муд@ да траже ишта иако су највећи губитници у пројекту БнВ.
Nisu dobili dozvolu da imaju kohones. ;)
Uostalom, za mnoge stvari je tako. Ako treba da se buniš, buniš se. Ako treba da ćutiš, ćutiš. Ako imaš dozvolu da neku temu ili stvar pokreneš, pokrenućeš. Jedino se deo nezadovoljnog naroda koji nije ubijen u pojam, otrgao kontroli. :D
 
Како их је лепо БАС дриблао а железнице погнуле реп. Најмање су могли да траже ложионицу за музеј, али су мутави.
 
Како их је лепо БАС дриблао а железнице погнуле реп. Најмање су могли да траже ложионицу за музеј, али су мутави.
Bas ima veci leverage jer bas koristi pola “beogradjana” zamisli da su ga ukinuli i izmestili tada, pa haos bi nastao. Sada vec godinama spremaju narod da ce se izmestiti pa ce svi i prihvatiti.
 
Koliko ja vidim Lozionica ce biti kompletno nova, mislim na celu konstrukciji. Nece biti nista iskorisceno, renovirano.

20230831_182028.jpg
 
Ostaće oruginalni samo ovi stubovi koji će biti obloženi.
 
Сви стубови су срушени и изливени нови.
 
Koliko ja vidim Lozionica ce biti kompletno nova, mislim na celu konstrukciji. Nece biti nista iskorisceno, renovirano.

Pogledajte prilog 171962
U ovom sumarku ispred lozionice obitava jedna motorizovana romska porodica. Imaju svoju kartonsku kucu, auto (tipa neki citroen, nisam dobro video) i cini se ostalu mehanizaciju za skupljanje sekundarnih sirovina. Interesantno je da i dalje ne mogu da ih isteraju odatle a i da oni svojevoljno ostaju da zive na gradilistu.

Drugi po meni interesantan aspekt su prioriteti nekih romskih porodica. Spremni su da zive u kartonu bez kanalizacije, struje i grejanja a sa druge strane su u mogucnosti da poseduju auto koji vredi 3-4 hiljade eura. Znaci da imaju finansiskih mogucnosti da priuste barem da rentiraju stan na periferiji grada i rese stambeno pitanje na civilizovan nacin sto je po meni apsolutni prioritet. Ovo samo pokazuje kolike su kulturoloske razlike i koliko je neke od njih nemoguce integrisati u drustvo.
 
Vrh