Šta je novo?

Bezbednost u gradu i kriminal

Тотално суманута тик ток генерација

0CAB267B-0E65-40FF-9C0D-2364AA6AC6B5.jpeg
BD00726A-87FC-42A0-B684-D9EBF8DB5720.jpeg
619E02C5-F39B-47D9-87DA-CD9D5750B2F6.jpeg
354D7A94-5C1C-4448-ACA4-ED1CB279737C.jpeg
0123C4F4-00EE-4644-A5D0-7FD25C8A518F.jpeg
4F75ADA0-A85E-48AD-87A3-0D2364595B9C.jpeg
4844D01B-7282-4135-AC75-53F9F6430B71.jpeg
 
Osoba ispod navršenih 18 godina života nema šta uopšte da pipne vatreno oružje, a kamoli da vežba na njemu.

Što se airsofta tiče, on je u Srbiji zakonom nedovoljno definisan te airsoft ne prepoznaje. Ali većina klubova u njemu zahteva da osoba bude iznad 14 godina pre nego što mu se da replika.

Otac je prosto id***. Ali nije on ništa kriv. Ne, nikako...

P.S.
Smešno kako klinci u komentarima i dalje naivno misle da će ovaj na doživotnu. XD
 
Verovatno si u pravu.
Možda je u ovakvim situacijama najpametnije zaćutati, ali zbogom pameti kada se nešto ovako desi.
Osim da iskaže saosećanje sa porodicama dece, čovek ipak mora da nešto kaže i nekako racionalizuje ludilo da i sam ne bi odlepio.

Samo ću još dodati da je isplanirao sve detalje zločina (neko blizak ovoj deci bi mogao jednog dana da čita sve ovo, ne bih da i ja učestvujem bilo kako u izazivanju još veće boli sa onim što stvarno mislim, pa ću birati reči).
Na kraju je izašao na otvoreno, ispraznio i odložio oružje i sam pozvao policiju - unapred je planirao da se preda živ - jer zna da neće odgovarati.
Sve vreme je svestan da po zakonu neće odgovarati, dakle osim bezumnog čina - osim što očigledno nema moralnih kočnica - nije imao ni strah od posedica, čak je to bio deo plana (kako da se na kraju izvuče).
Kako smo došli do toga, svi znamo.
Pa sada kada sam procitao jos neke detalje, jasno je da je decko ima psihopatske osobine, ne sociopatske. Sociopata impulsivno reaguje, ovaj je polako kuvao ono sto sprema. Psihopate su jako metodinci ljudi, verovatno je citao i zakon, jedino je bitno izvuci se bez posledica. Ovo mu je bila zadnja sansa da uradi ovo i ne odgovara. Naravno kajanja nema, kao kada bih ja zgazio mrava.

Ono sto je najteze, on sada uziva u tome da cela drzava, a i svet, pricaju o njemu, to je i bio cilj, paznja koja mu je nedostajala, a koju misli da zasluzuje.

Mada nepojmljivo je u tim godinama imati takav sklop licnosti, a da to niko nije primetio.
 
Зна се и шта је крава, шта је кокошка, шта је свиња, откуд млеко, откуд јаја, месо.
Ево горе коментара са тиктока клинаца, свет пуцачких игрица и америчких мимова. Бодови се скупљају смртима. Мало је креативних и стваралачких игрица, већином су деструктивне.
 
Али се и зна за шта служи пушка. У граду клинци то више гледају као игрицу.

U JNA se prvo ucilo da se puska ni kako nme okrece prema ljudima, ni prazna.
Ucilo se da se municija ne drzi zajedno sa oruzjem.

Ali ovo su moderna vremena.


^ meseci igranja igrica bez druzenja i socijalna inteligencija u mozgu zakrzlja. Pitajte bilo kog neurologa.
A klinci zive tako dok su roditelji na mrezama ili na serijama.
 
Зна се и шта је крава, шта је кокошка, шта је свиња, откуд млеко, откуд јаја, месо.
Ево горе коментара са тиктока клинаца, свет пуцачких игрица и америчких мимова. Бодови се скупљају смртима. Мало је креативних и стваралачких игрица, већином су деструктивне.
A ne ne, grešiš, sad će dežurna Smajlović ekipa da ti objasni da su ove današnje TikTok ADHD generacije kreativnije nego ikad. I da smo svi krivi za ovo, sem režima, medija i roditelja.
 
Нове генерације одрасле уз интернет са тиктоком, јутјубом, инстаграмом и до неке мере Фејсбуком имају кризу идентитета, преко интернета они су глобални грађани. Поистовећују се са белосветским јутјуберима, тиктокерима, форе су им из америчких мимова и игрица.
 
Mozda si sve u pravu, a mozda i nista nisi u pravu.

Malo ti je kontradiktorno pisanje. Ako je privilegovan onda nije logicno da bude i frustriran jer mu nesto nijepo volji, jer takvoj deci, a ima ih u svakom odelenju je uvek sve po volji.

Uglavnom oni maltretiraju druge, a ovde to nije bio slucaj.
Svaka prica je za sebe, ja kazem ono kako je to uobicajeno. Moze da smatra da je privilegovan, jer je tako naucio u porodici, a drustvo mu to ne potvrdjuje. Naravno da se moze javiti agresija zbog toga.
Sto se tice nasilnika, izgledaju da im je sve po volji, zapravo to sve rade iz slabosti, prikazuju se jakima da neko ne bi pomislio da su slabi, sto zapravo jesu.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: vsn
U JNA se prvo ucilo da se puska ni kako nme okrece prema ljudima, ni prazna.
Ucilo se da se municija ne drzi zajedno sa oruzjem.

Ali ovo su moderna vremena.


^ meseci igranja igrica bez druzenja i socijalna inteligencija u mozgu zakrzlja. Pitajte bilo kog neurologa.
A klinci zive tako dok su roditelji na mrezama ili na serijama.
Da, decko je precizno upucao 15 ljudi, to se sigurno ne bi dogodilo da mu je neko rekao da se cev ne okrece prema ljudima.
 
Сви наведени примери имају заједничко психопате у поседу оружија. У ствари мислим једино у Јабуковцу није био у питању баш психопата него друга врста душевног поремећаја.
 
Ovi su igrali neke mnogo jace ogrice od Call of duty i gledali neku jacu verziju tiktoka


Inace preporuka da se pogleda emisija.
 
Ah čuveni klišei iz popularne psihologije...

U mojoj osnovnoj najveći nasilnik je bio krupni besni vaterpolista koga za sve godine niko nije uspeo nijednom da prebije. A pokušali su mnogi.

Takav nema nesigurnosti i slabosti, niti su ga oni pogonili. Već otac koji ga je ubedio da mu ceo svet pripada i pretvorio ga u narcisoida, u narcisoidni poremećaj ličnosti. I otac je bio isti kao on.
A i njegova razredna ga je štitila, jer u Srbistanu takve štite, jer takve i vole. Ovo je jedno pleme sa većinom divljaka, a normalni su uvek manjina.

Ideja da su svi nasilnici isti i uvek po šablonu je ravna ideji da su svi ratovi isti, ili svi zločini. Ovo inače ne znači da branim ikoga, samo kažem da su šablonizacije besmislene. Ili makar da ima više od jednog šablona.
 
Да, овде има двоје-троје људи који не баљезгају. А није ни време ни место...
 
И питање сад како су довели лика до тог стадијума?

Свакако било какве мере овде неће урадити плодом јер ће предузимати мере људи који нити разумеју, нити могу разумети ментални склоп тих генерација. Биће само још кризних штабова, организационих тимова, саблажњавања, импотентног кмечања.
 
- Učenik je bio povučen strašno i samo se družio sa jednim dečakom iz razreda, ali je bio fenomenalan đak. Mislim da je zločin isplanirao za vreme praznika... a čula sam i da je u porodici imao probleme.. Mucao je i zbog zadirkivanja dece je prešao u B smenu - kaže nastavnica za naš portal.
 
Streljastvo mozes da treniras i kao maloletnik. Zapravo kao i svaki sport profesionalci pocinju dosta mladi.

Tu je mogao da nauci da gadja, a otac je kriv sto je imao sifru sefa sa oruzjem. Ni za to ne mora da znaci da mu je ovaj direktno rekao, samo da ju je provalio nekako.

Mnogo scenarija postoji a ovde se lako skace bas na one koji nam se uklapaju u zamisljenu sliku. I svako je za krivca nasao bas ono sto njemu licno smeta u drzavi.

Zbog ovog tvog neadekvatnog komentara, malopre sam zvao policajca koji redovno vezba na poligonu Begluk (otvorena streljana sa metama) pokraj Novog Sada, zapravo pokraj Sremske Kamenice.
Na mnoga moja pitanja, dao mi je sledece komentare:

Pre 18. godine lice na teritoriji republike Srbije ne moze da rukuje vatrenim oruzjem nigde, pa ni na strelistu, osim ucenika vojnih i policijskih skola.

Dakle, sa pravim oruzjem nije mogao da vezba nigde.

Njemu je otac ugledni doktor, sto znaci da je sa pravim oruzjem vezbao u streljani.
Razlika izmedju vazdusnog pistolja i pravog oruzja je kao bicikl i motor.
Nemoguce je primeniti isto znanje i iskustvo s jednog na drugo.


Defkara, sta ces sad da odgovoris? Smislices uvek nesto, tvoja je uvek zadnja i ti si uvek u pravu...
 
Пошто сам млад, ево боље разумем ситуацију, те могу предложити нешто а да није бесконачно пумпање најпресветије бирократије, писање 3 јотилиона закона и одредба итд итд:

У оквиру физичког васпитања, лепо ринг, рукавице, и иду борилачки спортови, сваки дан. Професионално, сви да се лепо утренирају - највећи проблем код омладине су притисци огромне количине доступних информација, притисци околине, поготово родитеља (превелик број комплексаша и друштвених пењача. класичне сељачке бољке). Лепо да се исконтролисано потуку, искале се за било каква задиркивања, избаце стрес и вишак енергије из себе, постану физички здравији, решен проблем.
 
Vrh