Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

Eto, kažu lepo da se eksproprijacija svela na 1 ili 2 slučaja. Šta je sada to ili, e to je već pitanje.
 
1 ili 2 slučaja??? Što ne snimiše za ovu emisiju koliko samo kuća ima na trasi od Iverka, a to se i vidi na snimku Puteva Srbije.
 
Sad kad ministar dodje sa vozom obecanja i dogovori sa lokalnom samoupravom. Ima da se radi i gradi,gradi i radi😄
 
Ok, što se tiče izgradnje puta urađeno je za sada dosta, samo ne znam čemu ta nerealna izjava da ima samo par slučajeva nerešenih eksproprijacija i o nerealnom roku za završetak puta početkom sledeće godine. I vidi se da na putu ima mesta gde nije problem eksproprijacija, a nije nista uradjeno. Tako da je nerealno reći da je problem samo do eksproprijacije, kada se na snimku jasno vidi da postoji i neki drugi problem.
 
Ja mislim da oni ovo snimaju zbog Vucka i kako se on nebi nervirao oni to malo cenzurisu😄
 
Posle 7 meseci stize odgovor iz ministarstva... Kao.sto mozete videti pitanje je dana... pa se videti kako ce sve izgledati

Poštovani gospodine,



Povodom Vašeg e-mail-a upućenog ovom Ministarstvu, u vezi sa izgradnjom obilaznice u Valjevu, obaveštavamo Vas o sledećem:



Odlukom Vlade RS 05 broj: 344-1109/2022-1 od 10.3.2022. godine u postupku izbora strateškog partnera za strateškog partnera na realizaciji Projekta izgradnje Južne obilaznice Valjeva izabran je Konzorcijum SRBIJAAUTOPUT d.o.o. Beograd, INTEGRAL INŽENJERING a.d. Laktaši, Omladinska br. 44, MHM PROJEKT d.o.o. Novi Sad, Jovana Popovića br. 40, INSTITUT ZA PUTEVE a.d. Beograd, Peka Dapčevića br. 45 i TEAMENERGO d.o.o. Beograd-Zemun, Mije Aleksića br. 43.



Zaključkom Vlade RS 05 broj: 344-1107/2022-1 od 10.3.2022. godine usvojen je tekst Platforme za vođenje pregovora Radne grupe za sprovođenje postupka izbora strateškog partnera na projektu izgradnje Južne obilaznice Valjeva, sa strateškim partnerom.



U toku je potpisivanje ugovora za projektovanje I izgradnju Južne obilaznice oko Valjeva, nakon čega će se krenuti u realizaciju predmetnog projekta.



S poštovanjem,



Николина Ђорђевић
 
Danas javili da ce ova brza saobracajnica biti zavrsena do kraja 2023 god. Sto nije ni cudo posto nista novo i ne pocinju... nista i ne moze bez nove Vlade i zbog ovoga mi pola nije jasno sta pricaju...
 
Počeli su da spajaju saobraćajnicu sa autoputem "Miloš Veliki"

iMarkup_20221024_075957.jpg


Pivići još ne daju plac tako da ostaje praznina.

iMarkup_20221024_075849.jpg


Nadvožnjak preko magistrale još nije započet

Screenshot_20221024-074715.jpg


Da dodam da je obilaznica prema Užicu i putni pravac prema Divčibarama sa te strane u katastrofalnom stanju jer su teretnjaci prevozeći nasip za ovaj put ga devastirali.Kolotrazi kao šine,oni urade jedan put a upropaste deset obližnjih i to skoro rehabilitovani,vukući kamen iz obližnjih kamenoloma.
 
Poslednja izmena:
Zaboravih da pogledam u dokumentima dok sam visio na toj trasi, ima li osvetljenje duz cele saobracajnice kao sto su duple trake recimo, bilo bi zaista sjajno da ceo put od naplatne do Biroa sto kazu ima rasvetu.. zna li neko
 
Juče prođoh, pa sem ovoga što je Trialin dobro objasnio, dodao bih jednu dobru stvar a to je da stavljanje greda na mostu napreduje (i taj dugačak most bi mogao biti spojen skoro svim gredama do recimo kraja novembra), i jednu lošu da preko puta kamenoloma, skidanje 100m brda do drugog manjeg mosta, stagnira iz meni nejasnih razloga (one druge tačke gde se kasni zbog eksproprijacije su mi jasne, ali ovde je pola kosine iskopano pa stalo) .
 
 
Sad kad se zameni ministar, moći će se prebaci krivica kašnjenja na njega. A vlast ista. I tako u beskonačno. Dobro su bili počeli prošle i pretprošle godine, ali ovu su bezveze izgubili, jako malo uradili.
 
Zaboravih da pogledam u dokumentima dok sam visio na toj trasi, ima li osvetljenje duz cele saobracajnice kao sto su duple trake recimo, bilo bi zaista sjajno da ceo put od naplatne do Biroa sto kazu ima rasvetu.. zna li neko
Ne znam zašto bi se pobogu stavljala rasveta...čisto bacanje para a koji je efekat? Sve je već daleko svetlosno zagadjeno...ajmo još više. Inače...jedna Nemačka nema ni jedan stub javne rasvete na autoputevima...takodje i Madjarska i jos nekoliko zemalja.
 
Lepo je videti asfalt ali teško je gledati ove prekide koji stoje od početka,Ona kućica na bregu je hit a interesuje me i dalje kako tačno ide spajanje na kraju snimka.Ništa sa ničim na pravcima koje su trasirali na spoju bar meni ne deluje logično.Bilo je priče o kružnom toku a više mi deluje da će biti t raskrsnica,kako će rešiti stari nasip i put živo me interesuje.
 
Meni uvek ostavlja najači utisak ovaj ogroman nasip cele trase, ne kapiram zar je moralo baš toliko da se ide u visinu
 
U debelom su zaostatku pogotovo u Popučkama
Ne bih rekao da su u zaostatku s obzirom da je rok za zavrsetak ove deonice decembar 2023!

Da ne budem pogresno shvaćen- odavno sam prestao da verujem politicarima kad trube na konferencijama ono što biracko telo hoce da cuje.


To sto je vrhovni "zamolio Djanga" da urade godinu dana ranije, a ovaj prihvatio je super. Jer kriv je Djang jer nije zavrsio, al sta je to mesec, dva, tri( od novog roka na koji je Djang pristao) kad se ovoliko gradi ko nikad u zadnjih bilion godina...
A, mozda bi Djang i zavrsio da si ga uveo u posed na vreme...

A, dogovorenim, ugovorom potpisanim rokovima, imaju jos godinu i jače da zavrse. A videli smo kojom brzinom su nasipali u prvih nekoliko meseci...

@trialin Tvoj post mi je posluzio samo kao šlagvort da iznesem svoje misljenje
 
Kakvi nisu to je odavno trebalo biti istrasirano sve,isplaćeno ljudima za kuće i imanja.Drugo sta me iritira kao i sve vozače sto ne popravljaju puteve koje kamioni unisite svojim teretom,deonicu pred Slovcem,deonica između Divca i Popučaka i obilaznica prema Užicu
 
Baš me zanima koliko traže za njivu (kako se već zove ta familija). Mada mislim da je tu u pitanju i igra živaca. Ko pre popusti. Jer realno tih par desetina metara može biti pod asfaltom za nedelju-dve kada mašine uđu u posed.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ris
Vrh