Šta je novo?

Zgrada Politike

razbibriga

Higher intermediate
Učlanjen(a)
11.03.2024.
Pohvaljen
2.345

Deluje kao da je sve na mestu - Politika ostaje tu gde jeste, zgrada će biti renovirana, trg takođe... Retko pozitivna vest.

Jedino što bi moglo bolje da se uradi je da se na zgradu nakači velika maketa planete zemlje :cool:

Prilozi

• The_Daily_Planet_building.jpg
    The_Daily_Planet_building.jpg
    10,3 KB · Pregleda: 28
Energoprojekt je možda najeklatantniji primer takve firme. Dugo vremena je trebalo da ga post-socijalistička elita unakazi, ali uspeli su na kraju....

Zanimljiva je Ribnikar ekipa, od rodonačelnika Dr Franca, do Darka... A ko ne zna, nek gugla Vojko i Savle - još pre skoro 40g, Politika je postala toalet papir trenutne ekipe na vlasti (tada Stambolića), a onda samo nastavila da gura tu tradiciju.

Zanimljiva je Ribnikar ekipa, od rodonačelnika Dr Franca, do Darka... A ko ne zna, nek gugla Vojko i Savle - još pre skoro 40g, Politika je postala toalet papir trenutne ekipe na vlasti (tada Stambolića), a onda samo nastavila da gura tu tradiciju.
I pre toga, ali iako bliska vlasti, Politika je do skora bila jedina normalna novina u Srbiji, gde si imao šta da pročitaš.
Sada je dno dna, koje niko ne čita osim mog kuma koji je uredno kupuje svako jutro.

Ma... i pre nego što su se otvoreno slizali sa SNSom, bili su osrednjeg kvaliteta. Spori su uvek, kasne za drugim medijima. I bave se premalim brojem stvari. Još dok sam ih i čitao više i dok nisu bili partijsko glasilo, bili su u stanju da propuste izveštavanje o nekoliko bitnih događaja iz sfere Beograda ili recimo društva, a da mi zato štancuju tekstove o ne znam, svirci alternativnog benda u alternativnom klubu ili o nekoj NN izložbi tamo negde, koju sa razlogom niko ne obilazi.

Ne kažem da ne treba da pišu o kulturi, ali prioriteti su im bili naopako postavljeni još ranije, pre nego što su se prodali SNSu.

I kažem, bili su i ostali strašno spori. Ko je želeo da se informiše o tekućim dešavanjima, Politiku je zaobilazio, jer su još i pre bili beskorisni po tom pitanju. Kad se prave, odnosno i kad su se ranije pravili maratoni koji bi blokirali pola grada, Politika bi ili kasnila sa prenošenjem po jedan, dva dana ili bi samo pisala da će biti maraton sa klepetanjem koliko će crnaca doći, a bez ikakvog davanja informacija od kad do kad će biti zatvoreno i kako će izgledati izmene i alternative. Time su još ranije postali prilično beskorisni kao medij. A tek posle slizavavanja sa SNSom...

A ko je "gospodin" koji je kupio zgradu?

Moje mišljenje je da je kulturni dodatak jedini delić Politike koji i dalje nešto vredi.

Prava šteta.

Rajić je težak retard.

Vlasnik Želvoza i Novosti, blizak AV, Poltika je od lista bliska vlašću postala tabloid sa njime na čelu.

Sama zgrada mi je oduvek bila jako simpaticna, al juce kad sam video da je ovo bilo na njenom mestu
Stara-zgrada-Politike-i-Druga-gimnazija-782x516.jpg

Iskren da budem, bolje da je ostala gimnazija a da su Politici napravili novi kompleks na Novom Beogradu ili u Krnjači.
Bilo mi prilicno zao
Trebali su tad na neko drugo mesto da sagrade ovu zgradu

Svakako, nadam se da ce dosledno da je rekonstruisu. Mnogo štošta je loše u gradu trenutno, ali drago mi je da se bar dosta znacajnih, stono kazu lendmark objekata rekonstruise. Beogradjanka, bigz, Brankov BC...

Dok druge zemlje rekonstrujisu čitavi gradovi mi jedino što ćemo u zadnjih 60 godine da uspemo ( mada to tek kada vidim) je posta na savskom trgu i fasada hotela u Knez Mihajlovoj.

Nikoga iz struke nije zanimalo da uslove investitora barem fasadu Srpskog kralja u pariskoj da vrati. I to u samom centru starog grada. O čemu onda dalje da pričamo. Šta bi sa starim vlasnikom parcele Srpkog kralja? Izgubio spor ? Ili su mu jednostavno oteli kao što je kod nas običaj i tradicija ?

Rajić je težak retard.

Vlasnik Želvoza i Novosti, blizak AV, Poltika je od lista bliska vlašću postala tabloid sa njime na čelu.
Колико сам разумео, он је само нови власник зграде а не Политике.

Moje mišljenje je da je kulturni dodatak jedini delić Politike koji i dalje nešto vredi.

Prava šteta.
Jeste bio nekad, s uživanjem sam isčitavao.

Nisam kupio štampu najmanje 15 godina, i sigurno ne bih nikoga od novinarskih imena sadašnjeg podlistka ni prepoznao...

Vrh