Šta je novo?

Zgrada Narodne skupštine Republike Srbije

Da li ste za vraćanje stare ograde oko zgrade Skupštine Srbije?

• Da

Glasovi: 111 63,1%
  • Ne

Glasovi: 50 28,4%
  • Nisam siguran

Glasovi: 15 8,5%

• Ukupno glasača
    176
1958.
1958.jpg

Sta ce im veci auto za grad, taman mogu svuda da stanu i da ne blokiraju saobracaj. Sve je pokriveno kamerama, ne treba im za potere.

Bilo bi odlicno da povecaju broj saobracajnih policajaca na motorima, jedino oni pisu kazne u saobracaju.

Sta ce im veci auto za grad, taman mogu svuda da stanu i da ne blokiraju saobracaj. Sve je pokriveno kamerama, ne treba im za potere.

Bilo bi odlicno da povecaju broj saobracajnih policajaca na motorima, jedino oni pisu kazne u saobracaju.

Državni organi se ionako sve manje i manje poštuju, a ako država izlazi na ulice sa ovakvim vozilom nije ni čudo. Sada će im se još i smejati po ulici. Nisu bez veze u Americi policijska vozila takva kakva jesu...

Problemi mogu biti i praktične prirode. Kako će da privedu nekoga u ovom "autu"? Ili ako imaju neku opremu, gde će da je stave. Ovo bi možda bilo OK za komunalce, da mogu kao što si rekao, da lakše manevrišu po gradu.

Policija je stub bezbednosti, rame uz rame sa vojskom, ne možemo da se sprdamo sa državom baš ovoliko.

Према мојим информацијама, велики број ових возила је намењен да представља службен(о)и ауто "за по граду", и погрешно су опремљена као патролна, тако да ће доста возила са ове слике на крају бити осиромашено за овај визуелни идентитет. Томе је допринела и промена на челу министарства.

Већ су виђене обележене Фиће у граничној полицији код СИВа, затим код неких ватрогасниј јединица, чак и код хеликоптерске јединице. А доста их је испоручено и необележених. По мени није лоше да сва возила полиције буду обележена и да се по потреби могу користити за пратње и различита обезбеђења. Није неопходно да нпр. за маратон Шкода блокира улицу, или да иде на челу и зачељу колоне бициклиста.
Опет сви смо виђали патрола кола којима шефови иду до радње или кући, полицијске курире из других места који иду до МУПа у Београд, и сл. За те намене боље да се арче фиће.

Већ су виђене обележене Фиће у граничној полицији код СИВа, затим код неких ватрогасниј јединица, чак и код хеликоптерске јединице. А доста их је испоручено и необележених. По мени није лоше да сва возила полиције буду обележена и да се по потреби могу користити за пратње и различита обезбеђења. Није неопходно да нпр. за маратон Шкода блокира улицу, или да иде на челу и зачељу колоне бициклиста.
Опет сви смо виђали патрола кола којима шефови иду до радње или кући, полицијске курире из других места који иду до МУПа у Београд, и сл. За те намене боље да се арче фиће.

Pa dobro, policija onda radi isto što i beogradski domaćin: jedan auto za putovanje, drugi za po gradu, a treći za ćerku/sina... Samo što će ovi imati Škodu za interevencije, Fiću za "po gradu" ili za Maraton i Pride. Policija treba da ima univerzalno vozilo, ovo je besmislica šta se radi. Taj auto sa troje vrata ne može da služi ni kao taksi, a ne za Policiju. Ali, koliko sam video kupljeno je 750 komada, pa sada kome ih utrape od javnih službi - utrape...

Сви су купљени за МУП. Питање је само колико ће их бити означено натписом са значком и звучно-светлосном сигнализацијом.
А отприлике јесте тако, ја сам последњих 10 година приметио да нпр. стари Пунтићи обезбеђују протесте, стари Пежои иду за полицијски надзор или како се зове обезбеђење угрожених лица, а Шкоде као млађе и бројније за акцију, док су најлуксузнија или најнамуњенија кола, типа Мицубиши испред 29. или Ленд Ровер у неком селу, обично у поседу командира.

Vrh