Archangel
Higher intermediate
kukali ljudi što diraju zgradu a sada kada su uočene pukotine verovatno će početi da galame zašto se ranije nije krenulo sa tim
Strepim od toga kako ce to da mi izgleda kad dodjem u Beograd. Ako bude kao Kalemegdan, hram, Pobednik, i zgrada tehnickih fakulteta - KATASTROFA!stek":qajaf3yd je napisao(la):Pre par dana, tacnije u sredu dok sam se setao gradom video sam dekorativno osvetljenje na skupstini. Ne znam od kad su ga postavili ali tada sam prvi put video i zanemeo sam koliko mocno izgleda. Znaci svaka cast.
Osvetljenje je stvarno fantasticno,iznenadices seJohnyBgood":3e0652or je napisao(la):Strepim od toga kako ce to da mi izgleda kad dodjem u Beograd. Ako bude kao Kalemegdan, hram, Pobednik, i zgrada tehnickih fakulteta - KATASTROFA!stek":3e0652or je napisao(la):Pre par dana, tacnije u sredu dok sam se setao gradom video sam dekorativno osvetljenje na skupstini. Ne znam od kad su ga postavili ali tada sam prvi put video i zanemeo sam koliko mocno izgleda. Znaci svaka cast.
Beograd se diletantski i rasipnicki osvetljava. Jake reflektorcine koje negde sa zemlje ili nizih nivoa rasipaju svetlost u nebo i zaslepljuju i pesake (ono kod Pobednika a i tehnickih fakulteta je i opasno) i ptice ili odlaze u vasionu bez ikakvog korisnog ucinka.
Da se reflektori postave da uglavnom osvetljavaju fasadu odozgo (OK, ako treba osvetliti neku kupolu na vrhu zgrade, to mze i sa strane sa par svetala ali same fasade stvarno nema potrebe), skriveni ispod oluka i slicno, ne bi se rasipala energija a sve sto ne zavrsi na fasadi bi zavrsilo na plocniku, sto je jako pozeljno s' obzirom da su nam trotoari uglavnom mracni a i turobni.
Kad je u pitanju osvetljavanje znacajnihih fasada i objekata, ponasamo se rasipnicki i primitivno. Doduse, mozda je bolje da se o tome pokrene posebna tema...
Osvetljenje skupštine, odnosno jugoistočnog krila izgleda odlično..vrlo sam prijatno iznenađen.JohnyBgood":269q6wup je napisao(la):Strepim od toga kako ce to da mi izgleda kad dodjem u Beograd. Ako bude kao Kalemegdan, hram, Pobednik, i zgrada tehnickih fakulteta - KATASTROFA!stek":269q6wup je napisao(la):Pre par dana, tacnije u sredu dok sam se setao gradom video sam dekorativno osvetljenje na skupstini. Ne znam od kad su ga postavili ali tada sam prvi put video i zanemeo sam koliko mocno izgleda. Znaci svaka cast.
Beograd se diletantski i rasipnicki osvetljava. Jake reflektorcine koje negde sa zemlje ili nizih nivoa rasipaju svetlost u nebo i zaslepljuju i pesake (ono kod Pobednika a i tehnickih fakulteta je i opasno) i ptice ili odlaze u vasionu bez ikakvog korisnog ucinka.
Da se reflektori postave da uglavnom osvetljavaju fasadu odozgo (OK, ako treba osvetliti neku kupolu na vrhu zgrade, to mze i sa strane sa par svetala ali same fasade stvarno nema potrebe), skriveni ispod oluka i slicno, ne bi se rasipala energija a sve sto ne zavrsi na fasadi bi zavrsilo na plocniku, sto je jako pozeljno s' obzirom da su nam trotoari uglavnom mracni a i turobni.
Kad je u pitanju osvetljavanje znacajnihih fasada i objekata, ponasamo se rasipnicki i primitivno. Doduse, mozda je bolje da se o tome pokrene posebna tema...
Jel moze koja slika, zex?zexland":33ek3pdm je napisao(la):Da, skupstina izgleda odlicno ! :kk:
Moral nocnog kluba u Nesebaru je svetogorski manastir u poredjenju sa nasim parlamentommradulovic":4xvi04bg je napisao(la):ali zar je moralo svetlo pod kupolom drzavne skupstine da menja sve boje spektra kao da se radi o rasveti nekog jeftinog nocnog kluba u neserbaru?
Milslio sam na delove fasade ka Kosovskoj, Vlajovicevoj i TakovskojNenoN":m5j96maq je napisao(la):Jel moze koja slika, zex?zexland":m5j96maq je napisao(la):Da, skupstina izgleda odlicno ! :kk:
Jesu li skinuli skele?
Tacno... Iako sam zagovornik osvetljenja objekata, ovo osvetljenje (kao i vecina na zgradama Vlade) je preterano. Ko zeli da vidi pristojno i umereno osvetljenje neka ode do Ambasade Svajcarske na Slaviji i pogleda. Samo nekoliko reflektora koje ce sigurno odrzavati i odmah menjati pregorele sijalice. Bez obzira sto je na Skupstini stavljeno vecinom dugotrajno LED osvetljenje, kada bude pocele jedna po jedna sijalica da pregoreva, zgrada ce izgledati krezavo kao i vecina zgrada po Beogradu koje imaju osvetljenje. Sve to izgleda ok za prvih par meseci - a posle godinama katastrofa. Ko ce to da se penje i zamenjuje svetla po zabatima, prozorima, nadstresnicama... Umesto toga je trebalo smanjiti broj svetlecih mesta, postaviti ih strateski da izgleda efektno ali i lako odrzivo.... Pa nije morao bas svaki prozor da se osvetli! A o disko osvetljenju kupole...nemam reci. Ocigledno je distributer LED osvetljenja za Srbiju ili neki ministar ili neko blizak vlasti... 2/3 svetla sa Skupstine je moglo da se rasporedi na druga mesta po gradu, a ne jedan deo grada da bude stvarno kao bozicna jelka, a drugi kao srednji vek... Totalno rasipnistvo koje je na granici kicaJohnyBgood":3g09j733 je napisao(la):Kic ili kako (siromasni) mali Djokica zamislja raskos i velicinu.
Bio bi najlepši da nisu '41. došli komunjarski komesari, a da je ostala kraljevina gde se znalo kako i gde treba da se gradiink":3dde0lfh je napisao(la):