Šta je novo?

Zeleni venac

Dozvoljeno je iz druge trake. Vide se strelice za pravo i za desno, dok je poslednja traka samo za desno i to žuta, dakle samo za vozila javnog prevoza. Moraće da dovrše horizontalnu signalizaciju na proširenom delu za skretanje, jer je ovako baš konfuzno. Znak za zabranjeno desno osim za vozila JGP-a je na pogrešnom mestu i odnosi se na skretanje u Jug Bogdanovu, tačnije okretnicu, kao i do sada.

I ja sam tako pomislio, i ocigledno je na delu ekipa Beograd puta, tj. nadzornika koji apsolutno rade svoj posao kako ne treba.

Znak za zabranjeno desno osim za vozila JGP-a je na pogrešnom mestu i odnosi se na skretanje u Jug Bogdanovu, tačnije okretnicu, kao i do sada.​
Ništa čudno. Kod mene tako postavljeni saobraćajni znaci da jedan deo ljudi skrene u naselje misleći da je to put za Prokop, a to je ustvari skretanje koje je odmah iza razdelnog ostrva.​

Волео бих да опет буде као пре.
Pogledajte prilog 235100
Београд је изгледао много лепше, чистије и боље по питању урбанизма, и саобраћајне инфарструктуре док нису дошле црне деведесете, и све кренуло низбрдо. Данашњи Зелени Венац изгледа као да је преживео руску инвазију. Нажалост, исто то се може рећи и за остатак Београда. Нови Београд се још увек добро држи, али питање је колико дуго.
Неће никада битк као пре. Београд је тада има дупло мање становника и вероватно 5 пута мање возила.

Али би се могле учинити бар неке једноставне ствари које умањују хаотичност града. Уклањање билборда, уклањање већине киоска у централним општинама, уклањање скоро свих монтажних објеката са привременим дозволама, уклањање уличних вашарских тезги по Кнезу и центру, доношење стандарда за излоге макар на штрафти Славија-Калемегдан…

IMG-94e3bc5a5c7070a4329221a575814d87-V.jpg

IMG-c4e2ff65d051ca618c8fdd32babab9e1-V.jpg

IMG-1de5f9754ddc7a44c7df5d7d4e7fce46-V.jpg

Данашњи чланак из Новости

УМЕСТО АСФАЛТА, КОЦКЕ И ОГРАДА: При крају обнова тротоара у Улици краљице Наталије на Савском венцу
Јована Манић, 25. 04. 2025. у 06:00
ТРОТОАР пун рупа и пукотина у Улици краљице Наталије, у смеру ка Зеленом венцу, обнавља се још од 8. марта.

https://www.novosti.rs/c/beograd/ve...rotoara-ulici-kraljice-natalije-savskom-vencu

593761_img-7914_f.jpg

Vrh