Ja sam neko ko je kao kupac u jednoj od lamela pratio ovaj forum ali se na isti nije javljao. Razumem u potpunosti stav ljudi jer ako je receno 60 parking mesta bilo da su garazna ili van objekta i to po zakonu treba da se ispostuje kao sto prava svih stanara treba da budu ispostovana.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=516205#p516205:1glkg2ji je napisao(la):kupac321 » Uto Feb 13, 2018 11:58 am[/url]":1glkg2ji]Ja ne vidim problem...da li je možda neko sedeo u automobilu čitavu noć jer nije imao parking? Pa nije, svi se parkiraju, e sad ako je problem što nemate novca da priuštite sebi parking ispred ulaza to je već nešto drugo... Stan sam kupio u kompleksu te su moja očekivanja da bude sve kako i jeste, poenta priče i jeste da se ne juri parking kada se dođe sa posla već da imam svoj i da ne razmišljam o tome ..to je život u KOMPLEKSU . Moja porodica i ja smo na to navikli u Belvile-u i zaista je tema već izlizana. Pozdrav
Jedno parking mesto po stanu obavezuje investitora po svim zakonima za koje se zna ko ih donosi.
Gradjevinska dozvola se izdaje u skladu sa tim zakonima pa je zato u njoj jasno i naveden ukupan broj mesta sto za stanare sto za osobe sa posebnim potrebama ( ovih drugih jos uvek nema ni na mapi).
Smatram da to sto nema dovoljan broj parking mesta ne treba da privileguje druge da smatraju da imaju veca prava od ostalih stanara.Mozda su i drugi ziveli u uredjenijoj sredini, vecim KOMPLEKSIMA, uredjenijim sistemima i po odredjenim pravilima ali to ne znaci da treba da namecu svoja. Mozda i ti stanari ne zele da jure parking mesta jer smatraju da trebaju da imaju jedno koje ih sleduje bez obzira na osnov. Mozda smatraju da ako investitor nije sagradio dovoljno istih svi treba da nose taj teret dok se to ne regulise.
Video sam da prema navedenoj dozvoli nije ispunjen uslov o dovoljnom broju parking mesta jer je stanova mnogo vise od trenutno postojecih mesta za parkiranje, pa smatram da ih nije korektno prodavati niti dizati rampe na tim mestima. Naravno da ce se ljudi buniti ili parkirati bilo gde kada im nije obezbedjeno ono sto ih sleduje. Smatram da Belvil nije parametar za to sta je ispravno a sta ne, nego zakonska regulativa.
LP