Drakche
Advanced
- Učlanjen(a)
- 19.08.2010.
- Pohvaljen
- 6.171
Ih, sta ti je vreme. Cini mi se da sam nedavno gledao prilog na TV o ovoj kuci i sada je vise nema. Velika steta.Тако је.
Ih, sta ti je vreme. Cini mi se da sam nedavno gledao prilog na TV o ovoj kuci i sada je vise nema. Velika steta.Тако је.
Истекла заштитаПочело рушење хотела „Дом” у Београду, здања из 1929. године
Почело рушење хотела „Дом” у Београду, здања из 1929. године
У Београду је данас почело рушење хотела „Дом” у улици Краља Милутина, здања из 1929. године коме је привремена заштита Завода за заштиту споменика културе истекла 2020. године, саопштила је Странка слободе и правде (ССП). „Како су избори прошли тако је рушење дошло, па је сад на реду Хотел...www.politika.rs
Ništa, prosleđujemo peticiju. Ali generalno, ako internet peticije ne prerastu u protest…moćiće i dalje da rade šta hoće.Obustava rusenja hotela Dom i daljeg unistavanja kulturno-istorijske celine Beograda
Cilj peticije je sprecavanje daljeg sistematskog rusenja zgrada iz medjuratnog perioda Beograda,odnosno zgrada koje pripadaju kulturno-istorijskoj celini. Prvi zahtev je smena celnih ljudi iz Zavoda za zastitu spomenika koji su odobrili sprovodjenje unistavanja dela istorijskog nasledja i zahtev...www.peticije.online
Mora da se osnuje neko udruženje koje će sve vreme da prati i organizuje akcije zaštite kulturnih dobara. Ako su mogle komšije iz bloka 37, valjda možemo i mi ostali da se pokrenemo.Mafijaši nanjušili inertnost stanovnika Beograda. Samo napred, glasali ste tako!
Ti si, pretpostavljam, uložio svoj deo napora da se ovo zaustavi, čim tako nadmeno pišeš? Ili si više MC fazon?Mafijaši nanjušili inertnost stanovnika Beograda. Samo napred, glasali ste tako!
Ispašće da sam nečiji advokat, ali šta je nadmeno u prethodnom komentaru? Sve istinito. Inertnost, nezainteresovanost većine građana.Ti si, pretpostavljam, uložio svoj deo napora da se ovo zaustavi, čim tako nadmeno pišeš? Ili si više MC fazon?
Slažem se. Samo konkretne akcije mogu dovesti do rezultata, društvene mreže treba da služe za informisanje i organizaciju istih. Dok god budu služile kao neki vid ventila, nećemo ništa postići.Zato sto je napisao "glasali ste tako". Ne "narod je tako glasao" nego "glasali STE". Namerno tako, u drugom licu, da se izbljuje po forumasima za nesto sto nema veze s njima ili za sta nisu oni odgovorni. I sa tom implikacijom i generalizacijom, kao da je ceo Beograd glasao tako i kao da svi Beogradjani, pa i mi koji se trudimo i zalazemo za grad (a neki od nas cak i licno sukobljavamo sa kriminalcinama kako znamo i umemo, jer od nadleznih nema vajde) zasluzujemo da nam neko sad soli pamet i omalovazava nas.
Zato sve te kukace i etiketare odmah pitam "a koji je tvoj doprinos?" Isto vazi i za one sto drugima lupetaju o imanju ili nemanju dece, odma ih pitam koliko su sami napravili pa da drugima tako propovedaju. Ili one sto mi pricaju da treba da se stidim sto disem i da se tusiram hladnom vodom jer sam ja kriv sto ima siromastva i gladi u svetu. A svi ti tipovi posecuju i ovu temu, zato i navodim te primere. Sve sami pravednici, ekolozi, moralisti, patriote... a kad ih covek pita dobro i sta ste vi ucinili za druge oko sebe osim sto kokodacete, samo cute i prave se ludi.
P.S.
Zivo me interesuje koliko je tih kukaca i etiketatora, pored izbora, izaslo i na referendum o Ustavu ili na blokade u decembru. Posto sam ja, i jos neki drugi clanovi foruma, izasli i na to. Odnosno izlazim na sve redom, i ispunjavam svoje gradjanske duznosti. I zato mi ide na zivce kada tako neko sa strane popuje a sam ne doprinosi.
Slazem se,i za drustvene mreze i za organizaciju. Mozemo da sprecimo,imamo nekoliko primera takvih uspesnih akcija u poslednje vreme. Poslala sam peticiju i poruku nekim grupama i udruzenjima na drustvenim mrezama. Ko god moze neka deli po drustvenim mrezama. Sto se tice konkretne akcije,za pocetak bi bilo pozeljno se okupi makar nas 20ak,30ak ispred hotela ili Zavoda. Ko je zainteresovan?Mora da se osnuje neko udruženje koje će sve vreme da prati i organizuje akcije zaštite kulturnih dobara. Ako su mogle komšije iz bloka 37, valjda možemo i mi ostali da se pokrenemo.
Inertnost i uverenje da ništa ne možemo da promenimo nas “ubija”.