Šta je novo?

Vreme i klima u Beogradu

Ja bih bio zadovoljan da ove akcije ne budu prerazvodnjene hemikalije jer kad komarci izadju iz ošamučenosti, samo budu iznervirani pa grizu još ljutije 😁

Mislim da ih ima više sad i da nisu ponovili sa prskanjem ili šta god su već radili početkom leta.

Znam da me nije ni ujeo mesecima, nevezano od toga da li je reakcija jača ili slabija. Tj. ni ne mogu da uporedim reakcije 😆
Kod mene pre neki dan prskali. Jedno 4 sata nisam mogao da otvorim prozore koliko je intenzivno bilo. Ne sećam se da sam ikada pre morao toliko da držim zatvorene prozore.​

Pazi, to možda i ima neke logike, jer komarci koriste razne bare i tu se namnože. Mislim da je neki neverovatan broj koliko komaraca može da nastane u vodi u staroj automobilskoj gumi.

Danas u isčekivanju popodnevne kiše svaki čas sam gledao radarski prikaz atmosferskih kretanja. Vala ovakva čudna kretanja još ne videh . Bilo je tu umesto frontalnog napredovanja kretale su se razno razne ruže pa i kocke vetrova iznad Bg regije a predvidjanja spuštanja kiše toliko je bilo ne tačano da sa uključeniom tel. lokacijom pisalo da kiša uveliko vec pada a od nje ni kapi. Doduše u ne predvidjeno vreme jeste kapljala al beton po kom je padala ostajao je suv. Ajd, možda nocas je i bude....

Ovo leto svaki put se sprema tri dana, mrači se, oblači... i onda padnu tri kapi.

Koliko se sećam, ti letnji pljuskovi te nahvataju da ih ni ne očekuješ. Namrči se u roku od fazon 5 minuta i rokne.

Само нас измучи, нико се не осећа добро и на крају ништа. По обичају све се испразни у Хрватској и Босни, они су и летос добијали кишу, јуче се талас укопао на Дрини и онда само распршио. А ти летњи пљускови су овде постали мислена именица.

Kao da je Bg regija u nekom centru vrtloga oko kojeg svvi kišni oblaci se okrecu a u samom centru šuplje i mirno.... Jedino mi čudno što je vetar ne prekidno strujao bez neke znacjno povečane vlage ... isto dva dana i subota i nedelja.

Само нас измучи, нико се не осећа добро и на крају ништа. По обичају све се испразни у Хрватској и Босни, они су и летос добијали кишу, јуче се талас укопао на Дрини и онда само распршио. А ти летњи пљускови су овде постали мислена именица.
Evo opet ćorak 🤣 A preti li preti.

Ni danas ni kapi.... ogroman kišni front i vrtlog s crnog mora juri ka Bg,... dodje do grane i okrene se i ode....
To nisu čista posla a meterolozi ni slova da izuste kao ma OK sve prirodno.... prirodno kako da ne, izgleda da se opet ko za vreme milosrdnog ko-andjela neko poigrava s nama

У Шапцу био пљусак данас, а и онај прошли пут кад је за Бг најављиван потоп.

Може да пређе грану, али не може до Београда.

Ni danas ni kapi.... ogroman kišni front i vrtlog s crnog mora juri ka Bg,... dodje do grane i okrene se i ode....
To nisu čista posla a meterolozi ni slova da izuste kao ma OK sve prirodno.... prirodno kako da ne, izgleda da se opet ko za vreme milosrdnog ko-andjela neko poigrava s nama​
Na NBG padala sitna kiša.

Bilo je danas kiše i u Beogradu, samo više na istoku. Mislim možda je bila i negde drugde ali ja sam je zatekao u centru i oko Pančevačkog mosta.

Vrh