Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

@astrodule najgore probleme sa parkiranjem sam viđao upravo na periferijama, tipa Surčin, Ledine, Kaluđerica, Mirijevo... Garaža, nego šta!
Slažem se ja, ali Grad nema šanse da uloži pare i nešto tako korisno, kada može da krade negde drugde.

A i kada bi čak i izgradili garaže po periferiji - ostaje stari problem što se ne kontroliše nepropisno parkiranje čak ni unutar već zoniranih blokova.

Sve je to prosto, ali opet i daleko :(

Слике из Војвођанске од јуче:
IMG_20250824_192048.jpg
IMG_20250824_192143.jpg

Trenutno zida jednu (Sa good properties), a za par dana kreću sa radovima na parceli ka soliteru. Do kraja godine kreću i sa radovima na ovoj većoj parceli ka Romi.

Good properties je nabavio još nekoliko duž Vojvođanske. Biće gužve i kamiona narednih godina..

Od jutros kopaju i na parceli izmedju nove zgrade(u kojoj sunce market) i zgrade koja se gradi, na onom praznom dijelu
Misliš na plac između V Park i V Park 2?
Bas me zanima kako ce to izgledati, s obzirom na mali razmak izmedju zgrada u V Park 2 projektu i na potencijalni problem "zazidanosti" ljudi kojima su stanovi sa te unutrasnje strane.

Pa to je zapravo da poboljša među komšijske odnose...

Inače je zgrada već uveliko prodata, još kada su izlazili iz garaže je ostalo samo par stanova.

Izmedju 2 manje zgrade je i podnosljivo, ali ove 2 vece mislim da je to Vpark 2 je strasno cini mi se da nema vise od 6-7 metara. Mozda grijesim ali tako mi se cini, inace zivim tu u komsiluku pa prolazim stalno. Jos nesto cudno je sto je nivo prizemlja u ul. Pere Segrdinca jedno 30 40 cm ispod nivoa ulice i to je tako u obije zgrade…. Da li neko zna kakav je plan za Vojvodjanska 2 -10? Tu je dosta kuca i pomocnih objekata koji su u rusevnom stanju, poceli su da se sakupljaju klinci i da ulaze u te kuce a stanje je bas lose moglo bi nesto da im padne ja glavu i da neko nastrada

Sve će to u novogradnju.

A što se tiče visine prizemlja, tako je u obe zgrade. Mislim da su ga spustili da bi zadržali maksimalnu visinu, a ipak i ubacili povučeni sprat.

Mozda nije tema ali koliki je plac od OS Sterija..cccc...jos 4 skole mogle da stanu a oni gomilaju odeljenja u obe skole,umesto manje skole sa po jednom smenom..pa bazen zatvoreni za obe skole...ali kome to treba..i ja bu**** sta pisem...
Za početak neka renoviraju Steriju. Početkom godine, kada je izašao građevinski inspektor, je diskretno rekao da svoje dete ne bi pustio u ovu školu. Prema CEOPu neka Građevinska dozvola za renoviranje škole je usvojena prošle godine, direktora niko nije obavestio, nema nikoga da se javi da će škola da se renovira... Budžetom preraspodeljena sredstva za taj projekat, prilikom rebalansa, uklonjena. Tako da smo daleko od BnV škola :)

A plac su upisali na školu umesto prednjeg dela koji je oduzet prilikom proširenja Vojvođanske. Samo što su zaboravili da daju sredstva školi da izgradi drugi teren, ili neki sadržaj. Škola se muči da pokosi travu,da ne pričamo o drugim stvarima.

Skola se muci jer je menadzment nezainteresovan i to je kljucno. Zivim tu imam dijete koje uskoro krece u skolu a i druzim se sa ljudima cija dijeca idu. Skola je na glasu zbog stare slave i to je to, menadzment je nezainteresovan za sve ukinuli su djeciji hor kako sam cuo, pripredbe skolske za nize razrede ma sve sto su mogli

Izmedju 2 manje zgrade je i podnosljivo, ali ove 2 vece mislim da je to Vpark 2 je strasno cini mi se da nema vise od 6-7 metara. Mozda grijesim ali tako mi se cini, inace zivim tu u komsiluku pa prolazim stalno. Jos nesto cudno je sto je nivo prizemlja u ul. Pere Segrdinca jedno 30 40 cm ispod nivoa ulice i to je tako u obije zgrade…. Da li neko zna kakav je plan za Vojvodjanska 2 -10? Tu je dosta kuca i pomocnih objekata koji su u rusevnom stanju, poceli su da se sakupljaju klinci i da ulaze u te kuce a stanje je bas lose moglo bi nesto da im padne ja glavu i da neko nastrada
Jedan Info koji znam,razmak izmedju one dve manje koje nisu Vpark 2 je13,7 metara.

Za početak neka renoviraju Steriju. Početkom godine, kada je izašao građevinski inspektor, je diskretno rekao da svoje dete ne bi pustio u ovu školu. Prema CEOPu neka Građevinska dozvola za renoviranje škole je usvojena prošle godine, direktora niko nije obavestio, nema nikoga da se javi da će škola da se renovira... Budžetom preraspodeljena sredstva za taj projekat, prilikom rebalansa, uklonjena. Tako da smo daleko od BnV škola :)

A plac su upisali na školu umesto prednjeg dela koji je oduzet prilikom proširenja Vojvođanske. Samo što su zaboravili da daju sredstva školi da izgradi drugi teren, ili neki sadržaj. Škola se muči da pokosi travu,da ne pričamo o drugim stvarima.
Školska zgrada je tipska identične škole postoje na ban brdu i zvezdari
Acigledno je uprava škole više negoletargicna kad su uspeli da je skinu sa liste za radove
I kad se nisu pobrinuli da dobiju teren za naknadu zbog širenja ulice
Imaju dovoljno zemljišta i za bazen i svašta nešto siguran sam da bi to moglo biti daleko bolje problem je što direktori ustanova nisu menadžeri i to vazi i za zdravstvo i sve institucije

Školska zgrada je tipska identične škole postoje na ban brdu i zvezdari
Acigledno je uprava škole više negoletargicna kad su uspeli da je skinu sa liste za radove
I kad se nisu pobrinuli da dobiju teren za naknadu zbog širenja ulice
Imaju dovoljno zemljišta i za bazen i svašta nešto siguran sam da bi to moglo biti daleko bolje problem je što direktori ustanova nisu menadžeri i to vazi i za zdravstvo i sve institucije
Obzirom da mi roditelj radi u toj školi ceo radni vek, koji se uskoro bliži kraju, i složio bih se i ne bi sa onim što ste ti i zeljko993 napisali. Definitivno je potrebna školi "mlađa krv" i kolektiv je dosta star, pa tako i neke stvari propadaju. Dečiji hor je ukinut zbog nekih nekolegijalnih poteza unutar kolektiva i sad niko neće da se lati toga, a osoba koja je to sve začinila ima politička leđa i pretenduje na mesto direktora. No ne želim da ulazim u to jer zalazi u domen Zadruge.

Što se tiče skidanja sa budžeta grada Beograda, to je direktna posledica politike, tj. sad već decenijskog opiranja direktora i velikog dela kolektiva da budu SNS aktivisti. Pre sadašnjeg direktora je bila postavljena osoba preko DS-a i Đilasa, i urnisala je kolektiv, jedva su je se roditelji i zaposleni rešili. Posle toga dolazi sadašnji direktor, SNS dolazi na vlast koju godinu kasnije, i kreću pritisci. Bezbroj pritisaka je pravljen da se politički "opredeli" direktor, ucene, konstantne vanredne inspekcije, itd. Onda na svake 2-3 godine ministarstvo krene u priču smanjivanja broja zaposlenih i broja odeljenja, pa onda odustane i tako u krug.

E pošto to nije uspelo, onda je ministarstvo odlučilo da svi prihodi od izdavanja sale i prostora gde su teniski tereni, idu direktno u budžet države, pa će po ideji ministarstvo da raspodeli ako misli da školi treba. Npr. taj novac je korišćen da se štampaju kontrolni, a sada to obezbeđuju zaposleni i roditelji. Školska uprava već više od deceniju redovno urgira kod ministarstva da se obezbede sredstva za renoviranje. Prvo je počelo od zamene instalacija, koje su neadekvatne i ozbiljna opasnost za požar. U više navrata su roditelji je želeli da finansiraju kupovinu klima uređaja, ali to je nemoguće jer bi se škola zapalila od opterećenja.

Što se tiče nadoknade za teren, tu se direktor ništa ne pita, i oko toga odlučuje ministarstvo. Bolje pitanje je koja je to škola u Srbiji renoviranjem dobila bazen. OŠ Rakić je daleko "mlađa" škola, pa tako i bolje opremljena i u boljem stanju.

Mislim mogu hronološki da navodim šta je sve školska uprava pokušavala, kao i roditelji, koji dopisi su slati, zahtevi, itd. ali žestoko ulazim u off-topic. Ako je uspešan "menadžer" ćaci, koji svoje zaposlene voda po "Srbija ne sme da stane" skupovima, onda okej neka bude tako. Mada možda bi i bilo bolje po direktora da je savio kičmu, makar ne bi "zaradio" rak od stresa, i izbegao višegodišnju borbu sa istim.

Jako mi se sviđa kako je ova tema od rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture "organski" prerasla u diskusiju o svemu što se dešava u ovom kraju - izgradnji, parkingu, školama, pijaci, i molim admine da ne sklanjau postove, iako je sve ovo suštinski offtopic.

Što se tiče škola, i Rakić i Sterija su obe za temeljnu rekonstrukciju od temelja do krova, ali Sterija više, jer je izgrađena 15ak godina pre Rakića. Plac u Vojvođanskoj koji sada pripada školskom od Sterije jeste dat kao kompenzacija za ono što je oktinuto prilikom širenja ulice, ali to sumnjam da je to pravi motiv. Pošto je škola već u nemilosti vlasti, ovo je zgodan a možda i pametan modus da se ultra vredno zemljište sačuva za neku buduću, nadam se takođe pametnu svrhu. Za sada je sve, zajedno sa onim placem gde je divlji parking, u nameniza komplekse javnih službi, pa ćemo videti.

A propo izgradnje od 2 do 10 ne bih se složio sa @bl3y4, mislim da je baš šarenoliko. Jedino znam da su 6-8 zapravo bile prve u ulici koje su našle investitora i davno su prodate za novogradnju. Njihove KP su spojene, i to je bio prvi urbanistički projekat za novogradnju u ulici, koji je bio na javnom uvidu još pre nekih 7-8 godina. Pojavljivao se na ceop-u više puta zahtev za građevinsku, ali je uvek odbijen. Nešto tu škripi.

Mislim da 2 i 4 nisu atraktivne investitorima jer i dalje provejavaju stare priče o eksproprijaciji i rušenju na tom ćošku radi proširenja Gandijeve ulice uzbrdo. I Šapić je pominjao taj surduk više puta u kontekstu nedavnog proširenja i rekonstrukcije Ljubinke Bobić i Partizanske Avijacije gore na Kosi. Na nekoj drugoj temi vodila se polemika sa @Гага o proširenju Gandijeve dok su radovi još bili aktuelni... Broj 10 mislim da takođe nije atraktivan investitorima jer deluje da je jako mali plac za gradnju.... Broj 30 je dobio građevisku dozovlu, a čujem da se i 24-26 spremaju polako...

U toj priči je samo broj 2 upitan zbog proširenja, a sve ka soliteru će biti zgradice verovatno. Ovaj plac iza pekare je već spreman za gradnju ali ga je Korona zaustavila i nikada se nije nastavilo.

Prilozi

• Screenshot_20250909_132040_Geosrbija.jpg
    Screenshot_20250909_132040_Geosrbija.jpg
    115,3 KB · Pregleda: 46
Vrh