Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

Krenuli radovi u delu između BZĐ i P.Komune pa da vidimo.
Prva slika pokazuje koliko naš čovek ne veruje u saobraćajne znakove​
Naš čovek veruje u to da neće neki saobraćajni znak i rampa / fizička barijera da mu određuju da li će ići nekom ulicom ili ne, ako mu ta trasa odgovara.​

Tu je znak stajao 2 dana kada nije bilo radova, naravno da mu ne verujem.

Tu je znak stajao 2 dana kada nije bilo radova, naravno da mu ne verujem.
Moram da se složim.

Osim vozačke (ne)kulture koja definitivno jeste deo problema, ignorisanje znakova je uslovljeno i neodgovornošću putara koji ih vrlo često postavljaju danima/nedeljama pre nego što radovi uopšte počnu a, još važnije, ostave ih mesecima nakon što se radovi završe.

To svejedno ne abolira sve one koji sklanjaju samoinicijativno barijere i znakove za radove. Mislim generalno.​

TronTex zabetonirao kanalizaciju u Pere Segedinca, zauzeo 10tak parking mesta svojim građevinskim materijalom i uništio trotoar iz Vojvođanske.

Good Properties/Brigate tek počeli, a već zauzeli i uklonili metar trotoara. Lepo je krenulo vala.
20250319_180430_copy_900x1200.jpg
1000045849.jpg
1000045850.jpg
1000045852.jpg

Ma prijavljivalo celo naselje nekoliko puta. Kada zovem za 2 nedelje da proverim stanje nema prijave u sistemu. Djubre ima nekoga u vlasti i samo obrišu prijavu.

Prijavljivao sam i Sunce koje je kod solitera stavilo rampe i zauzelo 3 parking mesta. To su mi odmah posle nedelju dana javili da je rampa postavljena nelegalno. To je bilo pre nekoliko meseci, a rampa još stoji.

Ma prijavljivalo celo naselje nekoliko puta. Kada zovem za 2 nedelje da proverim stanje nema prijave u sistemu. Djubre ima nekoga u vlasti i samo obrišu prijavu.

Prijavljivao sam i Sunce koje je kod solitera stavilo rampe i zauzelo 3 parking mesta. To su mi odmah posle nedelju dana javili da je rampa postavljena nelegalno. To je bilo pre nekoliko meseci, a rampa još stoji.
Daj pošalji tekst za prijavu pa ću da im šaljem i ja.

To treba na pisarnicu predati kad ima pecat zavodni teže obrisati iz sistema

Kako i gde se to uopšte radi? Nisam ništa pisanim putem prijavljivao.

Deluje da ovo što sad proširuju nema veze sa projektom za proširenje Tošinog bunara, nego opet na divlje uguravaju trake. Da rade po projektu, širili bi i ka Bežaniji, ali to zahteva rušenje, a Grad Beograd nije sposoban ni poljski WC da sruši (sem ako familija ne pikira zemljište).

Ima veze samo sa time što se nalazi u okviru tog plana.

Sigurno ne planiraju da rade i širenje ka Zemunu jer to ne bi mogla da izvede lako ni bogatija zemlja sa sposobnim rukovodstvom.

Valjda će da urade kišnu kanalizaciju, no sačekajmo...

Ima veze samo sa time što se nalazi u okviru tog plana.

Sigurno ne planiraju da rade i širenje ka Zemunu jer to ne bi mogla da izvede lako ni bogatija zemlja sa sposobnim rukovodstvom.

Valjda će da urade kišnu kanalizaciju, no sačekajmo...
Ne mislim na širenje dalje (btw, mogu i gradovi po Srbiji čak, a kamoli bogatije zemlje, a seti se i kako je moglo za nastavak Vojvođanske ka ekspou), već na levu stranu gledano ka Zemunu. Širenje je predviđeno na toj strani uz rušenje udžerica, i pravljenje normalnog bulevara, ali nema ništa od toga.

Urbanistički projekat za zgradu Vojvođanska 92-94.

Da li moguce da posle svega ovi imaju hrabrosti da za jedan ovakav objekat daju dozvolu za izgradnju. Ovo je katastrofa. Koje silovanje svega. I ulice, i okoline, i komsija, a na kraju i samih stanara koji ovde potraze resenje svog stambenog pitanja. Katastrofa

Vrh