Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 117 30,2%
  • Ne

Glasovi: 242 62,4%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,5%

• Ukupno glasača
    388
Pretpostavljam da azerbejdzanski il76 koji je juče sleteo na Surcin pa na Batajnicu na šta mi je pažnju skrenuo Dado22 nešto interesantno donosi jer je došao iz Tel Aviva a vidim da i t6 piše o tome.

Kad se ljuta opozicija na Beobuildu ovoliko loži na ovaj hajp oko parade, moš misliti kako se loži običan narod.
Mora mu se skinuti kapa - zna znanje, zna kako da napravi spektakl u svoju korist.

Evo da vam otkrijem, tek ćete se iznenaditi nečim po ovom pitanju od studenata. Dobar deo opozicione javnosti će dobiti nervni slom ako se to usvoji, a bez obzira što lično podržavam paradu i sam sam šokiran takvim predlogom.
Kad se ljuta opozicija na Beobuildu ovoliko loži na ovaj hajp oko parade, moš misliti kako se loži običan narod.
Mora mu se skinuti kapa - zna znanje, zna kako da napravi spektakl u svoju korist.

Auuu kakav cliff hanger....
Stay tuned, more to come soon... :)

Ja mislim da će studenti predložiti da Vučića stavimo na raketu od HQ9B i lansiramo ga u Kinu :)
A ako se HQ9B ne pojavi na paradi, ima toliko da se smore da će tražiti da momentalno raskinemo sve odnose sa Kinom :)

Evo da vam otkrijem, tek ćete se iznenaditi nečim po ovom pitanju od studenata. Dobar deo opozicione javnosti će dobiti nervni slom ako se to usvoji, a bez obzira što lično podržavam paradu i sam sam šokiran takvim predlogom.
Neće se usvojiti jer onima koji upravljaju studentima nije cilj da bilo šta dobro urade za ovu zemlju.
Evo ja bih vam predložio da ne vozite bajseve do Strazbura nego do K. Mitrovice i tu bih vam se pridružio. Da se oglasite na progon srpskog naroda na KiM. Ali ni to se sigurno neće desiti.

Pretpostavljam da azerbejdzanski il76 koji je juče sleteo na Surcin pa na Batajnicu na šta mi je pažnju skrenuo Dado22 nešto interesantno donosi jer je došao iz Tel Aviva a vidim da i t6 piše o tome.
Sada sam 100% siguran da će biti PULS na paradi.

Zašto? Pa nema prepreke:
- ovoj trenutnoj vlasti treba pobeda i prikaz tako nečega
- od kada je zaključen prvi ugovor sa Elbitom, mogli su da već proizvedu neki broj sigurni
- Španija ie odustala od ugovora sa Elbitom, ako sam dobro razumeo, baš za PULS, te će to verovatno kalendarski poguratu našu porudžbinu
- Izraelu smo jedan od najvećih uvoznika oprema a oni su namazani trgovci, koji razumeju razlog zašto njihov proizvod treba da se pojavi baš u subotu, baš u Evropi, baš u ovom trenutku.

Neće se usvojiti jer onima koji upravljaju studentima nije cilj da bilo šta dobro urade za ovu zemlju.
Evo ja bih vam predložio da ne vozite bajseve do Strazbura nego do K. Mitrovice i tu bih vam se pridružio. Da se oglasite na progon srpskog naroda na KiM. Ali ni to se sigurno neće desiti.
Pa oglašavaju se studenti non stop. I to više nego vlast čiji je zadatak da štiti živote dole. Ni na jednom njihovom mediju nisam video objavu o stanju prethodnih dana tamo.
Stidenti imaju vrlo dobri komunikaciju sa studentima u Kosovskoj Mitrovici. Čak ti ljudi imaju mesta na Studentskoj Listi.

Za trenutnu situaciju na Kosovu je kriva čista korupcija, kriminal i bahatost SNSa

Pa oglašavaju se studenti non stop. I to više nego vlast čiji je zadatak da štiti živote dole. Ni na jednom njihovom mediju nisam video objavu o stanju prethodnih dana tamo.
Stidenti imaju vrlo dobri komunikaciju sa studentima u Kosovskoj Mitrovici. Čak ti ljudi imaju mesta na Studentskoj Listi.

Za trenutnu situaciju na Kosovu je kriva čista korupcija, kriminal i bahatost SNSa
Situacija na Kosovu je malo složeniji problem i ne može se pripisati samo ovoj vlasti, iako snose značajan deo krivice.
Ja govorim o tome da studenti treba da budu bolji i od vlasti i od opozicije ali sa onima koji ih predvode i nacinom na koji se bore to nije moguće, tako da će do kraja najveći deo njih koji su čestiti shvatiti ulogu korisnih idiota koja im je namenjena.

Sada sam 100% siguran da će biti PULS na paradi.

Zašto? Pa nema prepreke:
- ovoj trenutnoj vlasti treba pobeda i prikaz tako nečega
- od kada je zaključen prvi ugovor sa Elbitom, mogli su da već proizvedu neki broj sigurni
- Španija ie odustala od ugovora sa Elbitom, ako sam dobro razumeo, baš za PULS, te će to verovatno kalendarski poguratu našu porudžbinu
- Izraelu smo jedan od najvećih uvoznika oprema a oni su namazani trgovci, koji razumeju razlog zašto njihov proizvod treba da se pojavi baš u subotu, baš u Evropi, baš u ovom trenutku.
S obzirom da je prvi ugovor potpisan još u oktobru prošle godine, nije nerealno da se PULS pojavi. Do sada su mogli nešto da proizvedu.
Sad videh da si to i napisao.

Poslednja izmena:
S obzirom da je prvi ugovor potpisan još u oktobru prošle godine, nije nerealno da se PULS pojavi. Do sada su mogli nešto da proizvedu.
Sad videh da si to i napisao.
Proveriosa sam i evo linka ka vesti da je Španija odustala od ugovor od 700 miiliona evra i to baš za PULS - LINK.

Screenshot 2025-09-16 at 17.33.26.png

Uzgred, u pogledu budućih nabavki za KOV i RV VS šta još kaže vest odozgo. Spike ER 2 je namenjen za naše H145. Znam da je Rafael, drugi proizvođač, ali ista država...

The cancellation of the PULS deal would follow the decision by the Spanish Ministry of Defense in June to suspend a huge deal to purchase Spike LR 2 anti-tank missiles from Rafael Advanced Defense Systems worth €285 million ($310 million) for the Spanish army and navy.

The agreement with the Spanish Ministry of Defense for the Spike LR 2 missiles was signed in October 2023 with PAP Tecnos, Rafael's subsidiary in Spain. The deal included 168 launchers, 1,680 missiles and full logistical support.

Da, ugovor je iz 2023. Odlično, mi upadamo na njihovo mesto. Zbog toga je moguće i proširen u ovolikoj meri nas ugovor.

Da, ugovor je iz 2023. Odlično, mi upadamo na njihovo mesto. Zbog toga je moguće i proširen u ovolikoj meri nas ugovor.
Ne bi me čudilo da, i drugi ugovor koji je otkazala Španija za Spike ER, iznedri neke dodatne vesti za opremanje VS.

Spike ER2 ide na H145, podiže protivoklopnu sposobnost helikoptera na 16km dometa što je van dometa kratke PVO, što je veoma lepa zamena za Game, i ovako bi izgledao lanser na našim novim helikopterima:

AIRBUS-H145M-EUROSATORY2022-e1655808683876.jpg

A evo i snimka gađanja:

Realno, najskuplja stvar je već kupljena od strane VS, helikopteri koji imaju mogućnost korišćenja ovih raketa, te lanseri i rakete su logičan nastavak.

Poslednja izmena:
Sada i zamenik načelnika NGŠ, general Tiosav Janković na TV saopštava da smo pripremili veliki broj noviteta. Da će iznenađenje biti veliko i moli još malo za strpljenje kako bi iznenađenje i zadovoljstvo bilo veće.
Bio na Batajnici danas kada uz aviona izašli novi sistemi, pa se oduševio i ne može da više sakrije isto 😊 😊 😊

Vrh