Razumem navijanje pa i preference, ali ne vidim čemu nipodaštavanje Tucana. Mnogi ga koriste, zadovoljni su njime i dokazao se u borbi.
Istina je da nije pravljen s istom namenom kao npr L-39 ili T-50 ali to ne znači da ne može da obavlja mnoge zadatke koje mogu i oni. Kao što je i Praga bila namenjena za protivavionska dejstva pa je isto tako "kidala" i u protivpešadijskoj ulozi.
Inače samo konstatujem - svi su ubeđeni da će njihov favorit biti izabran. Ovi iz vlade što su bili na pregovorima su rekli da će biti T-7. Oni koji su za L-15 kažu da će L-15. Oni koji su za Tucana kažu da će Tucano... Mislim ko zna šta će, samo će vreme pokazati.
Ja lično nemam pojma šta bih na kraju uzeo, pogotovu što uvek ima ograničenja i blokada političke vrste. Ono, kažu ti eee platio si Francuzima Rafale, aj sad za laku komponentu uzmi od nas L-15. Da nemam ta politička ograničenja i balansiranja, mislim da bih najradije uzeo Korejske T-50 kao novi standard i radnog konja, i za lovačku i za trenažnu i za jurišnu komponentu. Ako ne to, onda Gripene za lovačku i L-39 Sky za trenažnu. Al to je onako odokativno, nisam se zanimao tim temama i detaljima fazon 10 godina. A i time se ne bave pojedinci, nego timovi ljudi. E sad druga je priča šta na kraju politika izglasa i nametne kao izbor... Al baš zbog tog faktora politike je nekad i nemoguće predviđati. Ja npr pre 10 godina nikad ne bih ni pomislio da će Srbija pod ovom vlašću uzimati Rafale...