Како гледају на Гром?
Ako nisi ranije pročitao tekst, ovde je navedeno naoružanje koje bi moglo da se integriše.
Како гледају на Гром?
Plaćeno je za podršku očuvanja vlasti, a to svakako nije kvazi podrška.Onda je to dve tri milijarde reketa plaćeno Francuzima za neku kvazi podršku oko nečega, koja neće ni da se desi.
Prvom prilikom zavrnuće nam ispuruku rezervnih delova. Možemo da se ku...rčimo na aeromitinzima i to je manje više to.
Ti očigledno suštinski ne razumeš o čemu se ovde govori.Ček, vi bi sa tim (ili bilo kojim) avionima da ratujete protiv NATO?
Meni se čini da vi ne razumete.Ti očigledno suštinski ne razumeš o čemu se ovde govori.
Samo bi promenili nacin napada, tukli bi sa distance krstarecim i dalekometnim balistickim dok ga ne bi otkrili i uništili. Mozda bi im uništili veći broj letelica (što bi se dalje vratilo nama kroz veca razaranje), epilog bi na kraju bio isti.NATO je prilično razjedinjen a evropskim zemljama jak pvo uz avijaciju može da bude faktor odvracanja. Vojni budžet Indije je 75 milijardi a Pakistana 7 i kad su dobili po njusci nešto utihnuse. General Smiljanić je rekao da smo 99. imali puk s300 i dve eskadrile suhoja ne bi nas napali. Naravno uvek je sve moguće ali tu nema mnogo filozofije i polazis od toga da je uvek bolje da ti armija bude jaka nego slaba.
A, pa ne može to bez dozvoleDa smo sačekali još malo mogli smo da dobijemo popust na rafale. Al nije sve crno, ako potraje ovaj indo-paki rat, taman možemo da zavaljamo indusima naše krševe pa da kupimo avione od Kineza ko ljudi.
Kakav pavijan
Iskreno, već dugo posmatram situaciju, da ne kažem 10 godina i ranije mi se činilo, a sada sam manje više siguran da taj "NATO" više neće biti onaj NATO sa kojim smo mi ukrstili koplja 1999. Očigledno je urušavanje zapadnih sigurnosnih struktura, bar za vreme Trampove administracije i samo je pitanje hoće li se ta kula od karata srušiti dovoljno temeljito da je neka buduća administracije ne može lako da obnovi.Ono što mi nije jasno je ideja da relativno (geografski) mala zemlja koja je sa svih strana okužena NATOom sa 10-15 (pa i 20) aviona može da računa na nekakav faktor odvraćanja prema tom istom NATO paktu.
Na koji nacin bi za nas bio odlican dolazak turskih snaga na ovo podrucje?Ako bi došla turska to bi bilo odlično. Naravno ako ne bi imala podršku SAD. Turska ima jaku armiju ali ne takvu da im dolazak ne bi bio ozbiljan logisticki problem. Osim toga tu je i Grčka kojoj bi dolazak Turaka predstavljao pretnju.