Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 117 30,1%
  • Ne

Glasovi: 243 62,5%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,5%

• Ukupno glasača
    389
Šta je to? Lajanje na zvezde sa korekcijom putanje? :)
Šalim se... pojma nemam na šta misliš... :)
То ти је навигација путем небеских тела - као раније морепловци путем Северњаче. Међутим данашња решења су толико прецизна да ће заменити сателитску навигавију и тиме онемогућити ометање.

1758228001008.png

počinjem da sumnjam da je ovoliki čelik na FAPovoj šasiji dobra ideja... gledajte kako je zadnji deo ulegao...

1758228222283.png

da li me oči varaju ili su od starog BOVa napravili hibrid koji lansira unapređene Maljutke i dronove?

1758228446225.png

pored svih ovih novih čudesa, ovi stari TAMovi mi sad deluju simpatično... bude sećanja iz mlađih dana, definitivno... da su bili savršeni, nisu, da su uglavnom odrađivali posao, jesu... lepo ih je videti opet.

Predator Hawk je GPS/INS vođena, ali druge rakete iz iste porodice, poput EXTRA ili ACCULAR, mogu imati terminalne senzore ili poluaktivni laserski tražitelj za završno, precizno navođenje, a Hermes 900, koga smo takodje nabavili, nosi elektro-optički/FLIR modul sa laserskim daljomerom i laser designatorom i ima LOS/BLOS datalink, dakle može označiti cilj laserom i poslati koordinate ili mid-course ažuriranja.

1758229877455.png

puni kamioni FPV dronova... speaking about sending a message :)

1758230390843.png

... "it" je takođe na paradi :)
toliko je ružan i rogobatan da mi je simpatičan :)
a tek ovaj debeljuca gore na položaju... ko da je smazao pola praseta, pa je u fazonu "sd ću da vam j....em mamu" :)

Poslednja izmena:
1758230516468.png

1758230538719.png

1758230635156.png

Kakva je ovo skalamerija pozadi modernizovanig M84?
Prvi put ovo vidim... je li to taj sistem aktivne odbrane? baš mu trebaju ovolike limene kutije?

Poslednja izmena:
Mislim da on pita za ove kutije dole, gde se nekad kači dodatno gorivo.
Municija je (mislim) na zadnjem delu kupole, kao na T90M

Šta znam... ne verujem da postoji fizička veza između tog spremišta i unutrašnjosti kupole, što u suštini znači da je tenk dobio gepek za granate koje je lako oklopljen i vrlo izložen vatri. A motor je odmah ispod, pa ne bi valjalo da to sve eksplodira. Punjenje bi onda bilo spolja...

Čemu sve to, nije mi jasno...

Pa naravno da ne postoji, to je izvan glavnog oklopljenog dela i dizajnirano da ako eksplodira usmeri eksploziju ka spolja.
T72 i derivati se onako lepo razleću zato što su dodatne granate bile unutra, i ako se zapale ode ceo tenk.

Šta te buni? Bukvlano kopirano sa T90M.
Dodatna količina municije kojom se dopuni punjač između borbi. Bolje tu da stoji, nego unutra da detonira.

Плус служи као тег за стабилизацију топа, место балвана као раније.

Обавештење за посетиоце војне параде „Снага јединства"​

Грађани Републике Србије имаће прилику да, у суботу 20. септембра са почетком у 11 часова, присуствују великој војној паради „Снага јединства“ на простору код Палате Србија на Новом Београду.

Посетиоци ће моћи да дођу на простор извођења параде од 8.30 часова, а улазак ће бити омогућен на две локације и то у близини кружног тока код Тржног центра „Ушће" према Бранковом мосту и на раскрсници улице Трешњиног цвета и Булевара Николе Тесле, из правца Новог Београда и правца Земуна. У простор за посматрање параде неће моћи да се уђе превозним средствима.

На улазима ће се налазити пунктови за проверу посетилаца, а због безбедности грађана неће бити дозвољено уношење предмета који могу нанети штету другим лицима. Такође, приступ неће бити омогућен особама под утицајем алкохола или других опијата, као и онима који се непримерено понашају или имају обележја увредљивог и непримереног садржаја.

Улаз је слободан за пунолетне грађане и малолетна лица уз пратњу родитеља или старатеља. Није могуће довођење кућних љубимаца из безбедносних разлога.

Izvor

Vrh