Имаш ли неку конкретнију инфо можда ?Stigla Krasuha izgleda.
+100Opet su ljubitelji video igrica počeli o ratu u Ukrajini. Sve mi teže da preskačem te postove, zar nije rečeno da se ne piše o tome ?
Ljudi tamo gube glave (i noge, ruke, zdravu pamet, kuće, imanja, fabrike gde su radili) a digitalni ratnici se prepucavaju iz svojih fotelja.
А користи се у војсци исто као и реч "плахта". 88% данашњих Хрвата су пореклом Срби католици (знамо како), 7% су изворни Хрвати (Хорвати) и 3% су Италијани и 2 % остали (Немци итд.). Пре него што су узели српски језик као свој мађарски им је био службени. Буквално 99% свих речи који они користе у свом наречју је српски а наравно да ту спадају и неке речи које се не користе у централној Србији. Ја користим и речи које се користе само на југу Србије или у Црној Гори а то не значи да то није српски језик. Ја кажем кући бостан а не лубеница и то ми је од деде/ђеда остало. Тако бих могао да ти набројим 100 примера и опет је то све српски језик и немам ништа против Хрвата већ против Усташа у њиховим редовима, тако исто немам ништа против Шиптара или муслимана већ против тога да тлаче мој народ и моју државу исто као и многи наши политичари које год боје били. Када дам неки пример из војске суседне земље онда то треба да допринесе дискусији конструктивно а не да се бавимо лапалијама.
ja se ne poredim sa gorima od sebe, niti bih se spustao na njihov nivo, niti je moje da ih edukujem (oni su se lepo upisali u istoriji), opet negiranje njihovog postojanja i identitea u ovom trenutku je cito pisanje uz vetar@locohatman Генерал је писао против нацизма.
Та међународно призната држава о којој ти причаш је покушала, и још у одређеној мери покушава да затире национални идентитет једног народа и да га ниподоштава.
Свакако то има везе са овом темом, јер та држава има претензије на територију Србије.
Да и национализам се често брка са нацизмомBez namere da ulazim u diskusiju:
Duga vladavina komunizma ostavila je duboke tragove u svesti ljudi i iskrivila pojam nacionalizma u nesto negativno. Nacionalizam je izraz patriotizma a šovinizam podstice sukobe i netoleranciju.
Nacionalizam predstavlja osećaj ponosa i pripadnosti sopstvenoj naciji, sa željom da se očuva njen identitet, kultura, jezik i istorija. Na primer, kada građani jedne zemlje slave nacionalne praznike ili se zalažu za očuvanje svog jezika i kulture kroz obrazovni sistem. U svojoj suštini, nacionalizam je pozitivan, međutim, on može postati problematičan ako pređe šovinizam.
Šovinizam je ekstremni oblik nacionalizma, obeležen preteranim i neosnovanim uverenjem u superiornost sopstvene nacije nad drugima. Na primer, kada neko tvrdi da je njihova nacija „najbolja“ i da su svi ostali narodi inferiorni ili manje vredni, to je izraz šovinizma. Šovinista gaji prezir ili mržnju prema drugim narodima, što može dovesti do diskriminacije, nasilja ili sukoba.