Koji crnjak.Mozda bi trebalo da negde napravimo statistiku koliko sati leta ide po jednom udesu.
Koji crnjak.Mozda bi trebalo da negde napravimo statistiku koliko sati leta ide po jednom udesu.
Kada bi se to napravilo, u poslednjih 15 godina bi bilo ubedljivo najmanje, manje i nego u SFRJ u zlatnim 80-timMozda bi trebalo da negde napravimo statistiku koliko sati leta ide po jednom udesu.
Pardon JL-10 ili L-15, greška u kucnjuEvo dva aviona J-10 u krajnje čudnom šemom bojenja sa još čudnijim evidencijskim brojevima sa amblemom Chinese Test Pilot School. Za koga li je ofarban u ovom crveno plavo belom rasporedu?
Zasto crnjak?Koji crnjak.
Naručeni su L15 i J10, možda nisam smeo da pričam al eto kad stigne sledeće godine samo da znate, nije neka tajna![]()
Ja sam imao pouzdanu informaciju da je delegacija iz MO zajedno sa 6 aktivnih i penzionisanih generala išla u Kinu da pregovara o školskoborbenom avionu i još jednom VNBA kao i nastavak dolaska FD-2000B, tj dinamiku oko svega toga. Obzirom da JL-10 u Kineskoj Armiji i služe kao trenažeri napredne obuke, a i da su ih Emirati kupili za tu ulogu ( doduše ne koriste ih za to) kao stepenica ka Rafalima, nije to ništa nemoguće. A obzirom da je razmatrana nabavka i Eurofighter Typhoon aviona, i to dve eskadrile, nije nemoguće da se sve to uklopi u naše RV i PVO. Migovi i ostalo ide u ratnu rezervu, doduše će da se vozi dok ne stignu novi avioni, koji god oni bili.Stvarno želim da verujem u to... ostaje nedoumica koji k.... će nam ti j.....ni Rafali i kako ćemo dve eskadrile da vozimo paralelno, različiti tipovi, različita obuka, različiti dobavljači...
Pa na to još L15, pa stari MIGovi, pa SFRJ tehnika...
Imamo li mi ruku sve to da servisiramo da bude u letnom stanju?
Ko će da pilotira?
Šta ćemo raditi sa 29kama? Rezerva? Ostaju u službi do isteka resursa?
Orlovi? Galebovi?
Želim da verujem... ali mnogo je nedoumica...
Ajd sad kad si izleteo, daj neke brojke... koliko čega?
Sigurno znaš...
Kako sam ja razumeo ne radi se o velikoj količini kineskih aviona. Samo znam da se radi o nekoliko komada J10 i nekoliko komada L15. To je ono što znam, tačnije taj dogovor je potpisala naša delegacija u poseti Kini.Ja sam imao pouzdanu informaciju da je delegacija iz MO zajedno sa 6 aktivnih i penzionisanih generala išla u Kinu da pregovara o školskoborbenom avionu i još jednom VNBA kao i nastavak dolaska FD-2000B, tj dinamiku oko svega toga. Obzirom da JL-10 u Kineskoj Armiji i služe kao trenažeri napredne obuke, a i da su ih Emirati kupili za tu ulogu ( doduše ne koriste ih za to) kao stepenica ka Rafalima, nije to ništa nemoguće. A obzirom da je razmatrana nabavka i Eurofighter Typhoon aviona, i to dve eskadrile, nije nemoguće da se sve to uklopi u naše RV i PVO. Migovi i ostalo ide u ratnu rezervu, doduše će da se vozi dok ne stignu novi avioni, koji god oni bili.
Najpametnije bi bilo prodati privatnim kolekcionarima.Šta ćemo raditi sa 29kama? Rezerva? Ostaju u službi do isteka resursa?
Orlovi? Galebovi?