Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 116 30,2%
  • Ne

Glasovi: 239 62,2%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,6%

• Ukupno glasača
    384
Nije mi namera da pokazujem znanje, i oprostite ukoliko sam Vam dirnuo sujetu ili uvredio na bilo koji način, hteo sam samo da ukažem na razliku tj po čemu se razlikuje od M-84
Ajoj, odmah napad. To baš i ne priliči forumu. Još imaš dosta da učiš o tome kako diskusija ovde funkcioniše gde uvažavamo jedni druge, diskutujemo, učimo, delimo i ne bojimo se da kažemo da nešto ne znamo. Znam da ti je teško, posebno kada je stranačka (ne)kultura u Srbiji ono što mladi smatraju da treba da bude standard diskusiju, gde se odmah ide na nož, uvredu...

Moj ti je drugarski savet, uživaj u diskusiji i nauči na ovom mestu kako može da se konstruktivno komunicira. Videćeš, mnogo je lepše kad diskusija postane prostor za učenje i razmenu, a ne dokazivanje i prepucavanje.

Kraj off-a.

Ajoj, odmah napad. To baš i ne priliči forumu. Još imaš dosta da učiš o tome kako diskusija ovde funkcioniše gde uvažavamo jedni druge, diskutujemo, učimo, delimo i ne bojimo se da kažemo da nešto ne znamo. Znam da ti je teško, posebno kada je stranačka (ne)kultura u Srbiji ono što mladi smatraju da treba da bude standard diskusiju, gde se odmah ide na nož, uvredu...

Moj ti je drugarski savet, uživaj u diskusiji i nauči na ovom mestu kako može da se konstruktivno komunicira. Videćeš, mnogo je lepše kad diskusija postane prostor za učenje i razmenu, a ne dokazivanje i prepucavanje.

Kraj off-a.
Ukoliko je izvinjenje napad okej, evo inja završvam sa offtopicom, i još jednom se izviniavam ukoliko ste se osetli nelagodno zbog moje poruke, nije bila moja namera to

Evo sad sam gledao finansijski izveštaj za prošlu godinu i neto zarada im je bila 65 miliona evra, dakle zarada Srbije za prošlu godinu je bila preko 20 miliona evra. To je bez poreza državi koji svaki zakupac plaća i bez doprinosa na plate itd. Zar to nije jedan od motora privrednog rasta države?
Држава Србија је зарадила 20 милиона евра за годину дана на највећем пројекту у држави на највреднијем и најскупљем земљишту у држави (сам центар Београда).
Да су испарцелисали цео простор и продали га ономе ко понуди највише могли су без претеривања да реше питање отпадних вода у целој држави па и у том Београду. Овако су зарадили 20 милиона за годину дана. И тај приступ би био накарадан само објашњавам колико је сулудо и неисплативо ово што је урађено. Буквално корупција и отимање на неком нивоу који је баналан. Порезе и доприносе би плаћао било ко ко би градио на том простору.
То није никакав мотор привредног раста, то је привремено упумпавање неког новца који НЕЋЕ направити нову вредност никада више. Тај Београд на води буквално ништа не значи за животни стандард просечног Србина, дугорочно гледано му само штети.

Stigli i Lazari kod Ušća.

Prebrojao sam 10 3M (5x dve kolone) sa 30mm dubsom, ostali su standardni Lazari sa dubs 12.7.

Izvor je tražio da ne bude imenovan te mu se ovom prilikom duboko zahvaljujem na trudu :).

1000040071.jpg

Ovo nije sve što će biti na paradi.
Rekao bih da je reč samo o uvežbavanju vođa letećih grupa, podešalona, bar što se tiče aviona. Uvežbavanju sinhronizaciju naleta.

Išlo je ovako po jedan primerak aviona: Mig 29 - Mig 29 - Mig 29 - Orao - Orao - Galeb - CASA - Lasta - Lasta.

Verovatno je svaki avion predviđen kao vođa grupe od 3 aviona. Očekujem više Galebova na paradi.

Helikopteri (čini mi se ovako da je bilo): 1 H145 (boje zastave) - 3 x Mi 35 - 2 x Mi 17 - 3 x H145 - 2 x H145 - 2 x H145 - 3 x Gazela 2 x Gazela .

Kao što napisah, reč je samo o uvežbavanju trase leta i sinhronizaciju podešalona. Prva proba.
Za paradu će biti više vazduhoplova i verovatno podešalona. Za početak sigurno više od jednog za Galeba i Mi-35.
Галебова може да буде највише 4, са њима је најгоре стање у војсци. Ми-35 је прелетело више за Батајницу, а на припремама раније у Шумадији их је летело више.

I narod koji je dosao da gleda -

1757580983419.png

Poslednja izmena:
Vrh