Šta je novo?

Voždov Kvart [stambeni kompleks]

Odokativno prema ovom renderu, ovo je slična razdaljina između zgrada kao u naselju Sanivil, gde iz stana možete komotno videti šta onaj u zgradi prekoputa gleda na televiziji.

Ko voli privatnost, ne bih mu savetovao da kupi stan koji gleda u drugu zgradu, ako je razdaljina stvarno ovakva.

Razdaljina je ja mislim 18-20m, definitivno minimalna moguca koju su mogli da uglave.

Ja kad sam pričao sa njima rečeno mi je da je razdaljina 25m. 18-20 bi bilo ispod dozvoljenog minimuma za tu spratnost i visinu zgrada. Pravilo je da razdaljina bude minimum 2/3 visine višeg objekta. Sad naravno, od investitora zavisi da li će to da ispoštuje. :)

U svakom slučaju čak i ta razdaljina od 25m po mom mišljenju nije idealna, jer zgrade su naslagane jedna na drugu, nema nikakvog otvora, stanovi gledaju pravo jedan u drugi i tokom hladnijeg perioda godine će bacati senku na zgradu preko puta, analogno ovim zgradama:

Screenshot 17.png

Za razliku na primer od nekih delova naselja S. Stepanović gde je rastojanje između zgrada 30m, a u nekim slučajevima postoje i ovi lepi otvoreni delovi tako da stanovi imaju bolji pogled i osunčanost:

Screenshot 15.png

Poslednja izmena:
Vrh