Šta je novo?

Veliko ratno ostrvo - Lido Zemun

Neko se igrao testerom i prosekao 200 m prolaza i nešto malo radio na VRO.

Ima li neko ideju šta je ovo?

Temelji za novu Tominu vikendicu? Dražin grob? Odložen nuklearni otpad?

vro1.jpg

Vremenska kapsula za Beograd u oblacima?
Odakle je ova fotka, jel tvoja i od kada je?

Pitaj zelenilo posalji gospodi mejl mozda ti odgovore ili komunalnoj ibspekciji

Ovo na vreme treba istraziti i ne dozvoliti bilo kakav pocetak divlje urbanizacije!

Igor":jf1ike8z je napisao(la):
Ovo na vreme treba istraziti i ne dozvoliti bilo kakav pocetak divlje urbanizacije!
Upravo zato i pitam koji je izvor fotografija i to oko seče 200 m šume me interesuje.
Postoje udruženja za zaštitu ptica, koja obilaze ovu lokaciju, pa sam želeo da ih obavestim, ali pre toga bi voleo da znam od kada su fotografije.
Aha, sada vidim brdjaninov post, Hvala, evo sada ću da prosledim fotografije na neke grupe, pa da vidim da li možda oni znaju šta je u pitanju.
U zavisnosti od odgovora, videćemo šta dalje.
HVALA na fotografijama i informacijama!

Odlicno, javi sta kazu, posto se ovakve akcije ne smeju desavati.

Исправка. Изгледа да је фотка стара месец дана.
Ово сад сигурно другачије изгледа.

brdjanin":3vl0k5e9 je napisao(la):
Исправка. Изгледа да је фотка стара месец дана.
Ово сад сигурно другачије изгледа.

Juče sam postavio fotografiju koju si ovde okačio na stranice 3 udruženja, koja se bave zaštitom ptica, i redovno obilaze sve terene u okolini Beograda.
Na VRO se gnezdi i par orlova belorepana, pa sam u nekom trenutku pomislio da oni nemaju neke veze sa ovim, ali od jednog udruženja za zaštitu ptica sam dobio odgovor da oni nemaju nikakve veze sa tim, odnosno da ne znaju ko je to uradio, ali žele da problem prijave(prijavim) nadležnim, zato i pitam od kada je fotka.

Ako je mesec dana stara fotografija ne menja stvar poseceno drvece je poseceno

Igor":11fb7sp9 je napisao(la):
Ako je mesec dana stara fotografija ne menja stvar poseceno drvece je poseceno

Jasno, samo da se ne ispostavi da je fotka od pre 3 godine, na to sam mislio.
Ok, javiću šta sam uradio.

Da neće možda inspektor da napiše dopis rečnoj policiji da ga prevezu tamo, a zatim da pomeri svoje dupe i nađe to mesto?

Poslato sa telefona

brdjanin":3l0tsxjq je napisao(la):
Prijavljeno opštini Novi Beograd.

VRO ne pripada NBGD, nego Zemunu. Prijava bi trebalo da bude upućena opštini Zemun, ili gradskom zelenilu, jer neko seče šumu.

zasticeno prirodno dobro "veliko ratno strvo" s rezimima zastite: u crvenom mnogo toga sme da se radi, u zelenom je rezim vec mnogo stroziji, dok u zutom - I stepen zastite, NISTA ne sme da se radi, vec da se priroda pusti na miru:

IbiThD0.jpg

Hvala Draganu Simiću, iz LOE na informacijama!

Malopre sam dobio informaciju i molbu.
U pitanju je projekat snimanja beogradskog orla,(orao belorepan) biće postavljeno gnezdo i kamera koje će omogućiti online posmatranje orla.
U Evropi niko nema ovakvog orla na ovoj blizini glavnog grada pa će biti atrakcija i za Evropu.
Zbog otkrivanja lokacije, postoji opasnost da se u zimskom periodu orao uplaši od strane ljudi i napusti lokaciju.
Zamolio bi da uklonite fotografije i lokaciju, ako ste negde postavljali, da orlovima ostavimo mira da se smeste a uskoro , verovatni na proleće slede linkovi, pa ćemo moći zajedno da uživamo u našem, beogradskom orlu :gobb:

Uklonio sam post sa lokacijom ako je tako kako kazes.

Igor":2n8a2ozl je napisao(la):
Uklonio sam post sa lokacijom ako je tako kako kazes.

Hvala Igore! Jeste, nemam ni trunke sumnje u osobu koja mi se javila, iako je poznajem samo virtuelno, ali pratim njihov rad dugo godina.

To je bas fin potez. Pada mi na pamet pitanje...da li je potrebna dozvola od neke institucije da bi se vrsilo bilo kakvo snimanje na Ratnom Ostrvu?

Radujem se tome sto ornitolozi prate orla i sto ce siroj javnosti omoguciti uvid. Ok i mi smo preventivno odreagovali bolje je tako na vreme nego dopustili nesto sto se nikako ne sme a to je tiha urbanizacija ostrva.

Bulevarac":3tq8yqnc je napisao(la):
Malopre sam dobio informaciju i molbu.
U pitanju je projekat snimanja beogradskog orla,(orao belorepan) biće postavljeno gnezdo i kamera koje će omogućiti online posmatranje orla.
U Evropi niko nema ovakvog orla na ovoj blizini glavnog grada pa će biti atrakcija i za Evropu.
Zbog otkrivanja lokacije, postoji opasnost da se u zimskom periodu orao uplaši od strane ljudi i napusti lokaciju.
Zamolio bi da uklonite fotografije i lokaciju, ako ste negde postavljali, da orlovima ostavimo mira da se smeste a uskoro , verovatni na proleće slede linkovi, pa ćemo moći zajedno da uživamo u našem, beogradskom orlu :gobb:

:kk:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=--PbiPZQBSA[/youtube]
:lol:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-ALpUzPuXY4[/youtube]

Vrh