Šta je novo?

Veliki broj starih automobila biće sklonjen sa ulice

Pa ja da se pitam polagao bi se pismeni na 5 ili na 10 godina, mnogi zaborave pravila, pa ako se padne onda bi se polagao i praktični deo. i sve pod kamerama. danas ništa ne treba raditi bez kamera, pogotovu kod nas!
Ja inače imam juga sa pežoovim motorom, 2005. godište i auto je redovno održavan i može u svakom trenutku da prođe tehnički ali kapiram da jako puno ljudi ne održava svoje vozilo. Čak znam za neke slučajeve gde se baš kočioni sistem ne popravlja iako ima neke probleme. Svojevremeno mi je zaribao zadnji desni kočioni cilindar i pita mene majstor da mi razradi cilindar i da ga vrati... tu je problem, taj cilindar bi verovatno radio dobro još neko vreme, zato tehnički nikad neće biti najbolje rešenje. i tu dubinsku koroziju ja mogu da zamaskiram, tipa ošmirglam, stavim neku novinu ili šta već ako je rupa, prefarbam sprejom i ćao.
a AMSS je ciničan jer baš kod njih znam da prolazi sve i svašta.

..Pa ja da se pitam polagao bi se pismeni na 5 ili na 10 godina....

Periodična potvrda licenca jeste korisno ... ali da da se NE pretvori u još jedan harač po glavi vozača
sa druge strane
Pojacavanje restriktivnih mera prema pojedincu su odlika nazadnih društva jer njihova rešenja se svode da
izgladnelom čoveku koj je dobio jedno parče hleba , treba naplatiti kaznu što mrvi
:sesir:

Ne sme da se mrvi, jer nema nikoga da počisti mrvice, a kamoli krupnije otpatke... :mrgreen:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=539563#p539563:mo787vwr je napisao(la):
boca-ica » Tue May 22, 2018 10:13 am[/url]":mo787vwr]
..Pa ja da se pitam polagao bi se pismeni na 5 ili na 10 godina....

Periodična potvrda licenca jeste korisno ... ali da da se NE pretvori u još jedan harač po glavi vozača
sa druge strane
Pojacavanje restriktivnih mera prema pojedincu su odlika nazadnih društva jer njihova rešenja se svode da
izgladnelom čoveku koj je dobio jedno parče hleba , treba naplatiti kaznu što mrvi
:sesir:
Ne samo da je povećavanje kazni (restriktivnih mera) takva odlika nego se pokazalo i kao veoma neefikasno sredstvo. Što reče moj profesor istorije prava jednom govoreći mesopotamiji (ili nekoj drugoj staroj državi) dok je pričao o kaznama sakaćenja i ubistva: Šta mislite da li je bilo pljački tada? Pa naravno, jer je retko-ko bio uhvaćen tada.
Kada bi tehnički bio pošten bilo bi manje problema.

Ksenija":2o3dvuud je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=538421#p538421 je napisao(la):
laki72 » Sre Maj 16, 2018 4:54 am[/url]":2o3dvuud] A za mnogo rigoroznije kontrole na tehnickim pregledima mogu samo da dam podrsku. Zaista je svakakav otpad na ulicama.
(Kad kazem otpad, uopste ne mislim na godine, vec ba stanje vozila)
Slažem se laki ali, šta ćemo da stanjem vozača? Jesu li oni i nakon 5, 10, 20, 30 godina u istom stanjuu kao i kada su polagali vozački ispit? Ako se stanje automobila menja, za očekivati je da se stanje i kod vozača menja, zar ne?
Mislim da bi u tom smislu moralo da se nešto preduzme i hitno, uz plaćanje minimalnih taksi i sve na jednom mestu, slično kao sanitarni pregled. Znači, revizija vozačkih dozvola.
Slazem se Ksenija.
Mnogo bitnije od propisa na kontrole poznavanja propisa je kontrola narodski receno 'zdravog razuma'.
A bojim se da smo nesto i iz opravdanih razloga prilicno tanki po tom pitanju.
Znas, citat iz jednog filma "sve je vise ludaka na ulicama" ;)
Bojim se da je zaista tako.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Vrh