Šta je novo?

Vanredno zatvaranje ulica zbog snimanja, manifestacija, protesta i sličnog

Kako maraton zarađuje novac?

Za rutu: ovo oko Kališa, pa na BnV, krug oko Ade, nazad Savskom
Свиђа ми се део допуне: Савском (или Бнв), поред Сајма па Новим мостом на Нбгд.
Маратон, који ја доживљавам као рекламу, би по мом мишљењу, требао да представи град (што већи број општина где је то могуће) у најбољем светлу (историју, архитектуру, културу, људе...)

Понудио сам трасу "булеварског" типа, где би се један смер могао користити за маратон а други за двосмерни саобраћај.

По Гугл Ртху, раздаљина (км) и надморске висине (м):
Скупштина Србије - 125 м
1,0 км - Вуков споменик - 130 м
1,5 км - Богословија - 120 м
1,5 км - Булевар Десп Стефана Стеријин перк - 92 м
1,3 км - Булевар Десп Стефана Банија - 95 м
1,4 км - Зоолошки врт - 84 м
(Урачунато) - Око Калемегдана - 80 м
1,7 км - Окретница трамваја Бетон хала - 88 м
0,7 км - Испод Бранковог моста - 78 м
0,5 км - На Бранковом мосту - 88 м

Укупно:
приближно 10 км
Надморска висина 78 - 130 м,
низбрдо: 80%,
узбрдо:
1, 7 км висинска разлика 8 м
0,5 км висинска разлика 10 м

0,6 км - од Богословије до Стеријиног парка

Тако да је дужина ове трасе 9 км.

Праштајте...

+ траса уместо на Бранков мост, траса иде кроз Бнв (или Савском) па поред Сајма на Нови мост додаје још 4 км или 13 км укупно.

Moraju da se gledaju i neke druge stvari. Mora da bude "televizično", znači široki kadrovi i slično.

Ostaje problem tramvajskih šina koje su u gužvi prilično opasne za trkače i pratioce na biciklima.

A što se tiče tog Habuša, ne smeta meni što je preko veze, svi poslovi se dobijaju preko veze.

On je redak primer osobe koja je preko veze, ali koja zna svoj posao da radi.

Da, da, jeste strašno što zaposlenje preko veze nije više toliki problem, ali toga je bilo uvek i biće. Zaista je iluzorno očekivati da se veliki poslovi, naročito direktno povezani za Gradom dodeljuju potpuno "ni po babu ni po struičevima" u 21. veku.

Nas je uništilo što ljudi preko veze nemaju pojma ni o čemu jer nemaju radnog iskustva (takvog jednog imamo na čelu Države).

Ne znam da li je pre Habuša bilo direktnih prenosa Beogradskog maratona, ali ovo što sam danas odgledao je bilo prilično profesionalno sa tehničke strane Doduše glavni komentator nema pojma o maratonima, ali barem je pustio konsultanta da priča.

Vrh