Šta je novo?

Usisivači (Klasični, robot usisivači, štapni)

Možda budemo imali sreće pa da nas indirektno dotaknu i novi zakoni u EU: Pravo na popravku. Laka zamena baterija (čak i kod telefona), dostupnost rezervnih/zamenskih delova, servisnih uputstva, produžena garancija od godinu dana nakon popravke, ali takođe i obaveza da proizvođač popravlja uobičajene kućne uređaje, čak i nakon isteka svih legalnih garancija. Uz to, potrošač ima pravo da dobije zamenski uređaj dok je njegov na popravci, ali i da može dobiti drugi, popravljeni uređaj ukoliko njegov ne može biti popravljen.

Sve zvuči jako lepo i obećavajuće, samo se plašim da to onda ne digne i cene.

Ima li neko robota za pranje prozora, rade li stvarno?
Imam dosta stakla, i najgore staklenu ogradu na terasi, pa bi mi uštedeli mnogo gnjavaže...

Imam ja robota za pranje prozora, kupila na Temuu za oko 100eura. Imam neke nepristupacne staklene povrsine pa mi je to bila ideja. U principu solidno opere, nista ne preskoci, ako je bas katastrofa prljavo, mora da se ponovi postupak. Uz robota se dobije 8 krpica, po dve se koriste za svaki prelazak. U prvom prelasku koriste se suve krpice koje pokupe prasinu, a u drugom se na krpice doda sredstvo za pranje prozora, bilo koje. Ovaj prvi deo nije bas neophodan ako staklo nije u katastrofi. Pri radu mora biti prikacen u struju, ima svoj kabal od oko 3m. Ima i kanap koji bi trebao negde da se veze u slucaju da nestane struje i robot krene da pada ,pa eto da se ne bi razbio. Ja to nisam nigde vezivala jer nisam imala priliku, jedino, kad sam prala prozore na nekom 12 spratu drzala sam rukom taj kanap, plasila sam se da ne padne i ne ubije nekog dole. Kad sam prala u kuci u svom dvoristu pustila sam ga samo da radi. Mana je sto mu treba prilicno vremena. Imam staklenu povrsinu od oko 5m2 i nju pere u 20 min. Dakle da ta balkonska vrata opere treba mu 80min. Dobro je sto za to vreme mozes nesto drugo da radis, ne moras da ga nadgledas, ali ne mozes ni da odes negde, jer po zavrsetku procesa imas oko 30 sekundi da ga skines sa stakla inace pada. Sve u svemu, meni zavrsava posao, kupila sam ga zbog velikih, visokih prozora koje ne mogu da dohvatim, a neke ni da otvorim. Sad sa ovim iskustvom kupila bih ga ponovo.

Vrh