AleksandarAca
Intermediate
Da li neko ima preporuku za profesionalnog upravnika koji se za pocetak makar ne pravi mrtav? 
Nemoj samo nikako firmu Kucepazitelj, nesposobni i debelo se prave mrtvi.Da li neko ima preporuku za profesionalnog upravnika koji se za pocetak makar ne pravi mrtav?![]()
Pretpostavljam da je ovo "na ruke", na dobrovoljnoj bazi?Mi skupljamo 1000rsd mesečno što mislim da je skroz ok, 300 čišćenje, 300 ja i 400 investicija i to ide ok.
?
Kolega na Dort Yolu je imao sličan problem i ugradio je Rehau najvišeg kvaliteta, sa tri stakla s tim što je srednje staklo laminirano. On kaže da je tako rešio problem buke iz kafića iz prizemlja. Najviše tu može da ti pomogne @deka u akciji na temi pvc-i-alu-stolarija-iskustva-i-preporukeNe znam da li sam ubo temu, ali ako neko moze da mi pomogne ubija me jedan problem.
Preko puta zgrade se otvorio neki lokal na sred livade koji pusta uzasno glasnu muziku nocu do 2-3, naravno jedan od vlasnika je na vlasti i ne pomaze komunalna itd jos smo mu mi laka meta jer su samo 4 ulaza preko puta objekta niske spratnosti i brzo su ljudi odustali od bunjenja kad su videli da nema vajde, nego ko ima vise soba u stanu ide u sobe koje su orjentisane na suprotnu stranu zgrade koliko sam pricao sa ljudima.
Imam jedan zid i franscuski balkon(valjda se tako zove veliki pvc prozor bez prave terase nego samo prozor sa ogradom) koji gleda na tu stranu. Razmisljm koja su resenja da ne prodajem stan u koji sam ulozio dosta para i da bezim kao pacov nego da nadjem neko resenje.
-Prvo mi je palo na pamet da bukvalno u sobi pored tog prozora izvucem jedan mali zid i puknem jos jedna pvc vrata(da dobijem kao malu terasicu oko prvobitnog prozora unutar sobe) na taj nacin i izgubim kvadraturu ali izolujem dodatno zvuk.
-Ako to ne pomogne da pogledam sta se nudi od zvucnih izolacija soba pa da pomerim nekako radijator i stavim dodatno oko te "terasice" preko ovog zida i tu izolaciju(ne znam ni da li zvuk jace prolazi kroz pvc ili sam zid generalno).
-Trece resenje je bukvalno da trazim dozvolu kako to vec ide i da sa spoljne strane dignem terasu(iako sam ceo zivot bio protivnik pregradjivanja i cudesa i ispostujem estetski koliko god mogu jer je fasadna cigla od zgrade pa mislim da moze da bude koliko toliko uljudno ) pa da mi ta "nova" terasa bude zastita od zvuka.
Da li neko ima savete ili predloge jer je stvarno stanje da su krenuli od vikenda i radnim danom da se bahate dodje mi iz koze da iskocim..
Mozes da predlozis ljudima sta treba da urade ? Kako da sprece izvor buke kad niko ne reaguje na njihove zalbe ?Bedno je i ponizavajuce to sto radite,
Zidate zidove umesto da sprecite izvor buke, makar bio blizak vlastima.
Naravno da ne. Svako plaća izolaciju spoljnih površina sopstvenog stana. Niko nikog nije terao da kupi stan koji je više eksponiran a neki ljudi čak i ciljano kupuju stanove koji su ušuškani da bi imali manje gubitke prilikom grejanja/hlađenja.Inace ljudi, kad neko trazi dodatnu izolaciju stana(konretno izbacena soba od ostatka zdrade pa je na promaji) da li tu treba cela stambena zajednica da ucestvuje u placanju izolacije tog stana?