Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Ovi sa B92 se baš zezaju :) Ajde malo neka prate Beobuild, štedi vreme i pamet.. :p Ali hvala im,za Metro su nas uvek podržavali i kačili naše slike, gledajući koje mi postavimo.. :kk:

grado":3qlnbvbi je napisao(la):
Meni je sve ovo malo konfuzno. :(
Trebali su najpre da reše maline, pa NIBENS, pa Kosovo pa tek onda da otvaraju most sa sve spletom narodnih igara, vatrometom i BoTom koji aplaudira u transu, a Điša u delirijumu. Ovako će sve biti malo neukusno, sa knedlom u grlu.

Nemoj tako, krvavo su se oni borili i žrtvovali da bi se izgradio ovaj most, štedeli i zadužili se kod rođaka i prijatelja, projektovali ga i konstruisali da bude najoptimalniji i najekonomičniji, gradili ga u tri smene i po suncu, kiši i na -10 ... pa red je valjda i da se pohvale i da prigodno obeleže.

Tužno - izgradnja mosta, jednog od 3-4 koliko nedostaje u gradu, je pre svega - politički uspeh.

Šta god da se dešava,Beograd ne može da stane.Tako je bilo i na vrhuncu finansijske krize ili pak ove na Kosovu,to jedino omogućuje razvoj i zbog takve pragmatične politike uspeli smo da uhvatimo korak u razvoju sa drugim gradovima.Veliki projekti u Beogradu pokazalo se ipak mogu da započnu i završe uspešno te sa mnogo većim entuzijazmom očekujemo početak izgradnje Metroa i završetak Prokopa i čvora..hmm baš se rimuje ;) p.s i malinari su poslali decu na studije ili posao u Beograd..treba nam visoki kapacitet da se novopridošli ne bi sudarali na trotoaru,mostu ili tramvaju..

Samo što ga još nismo "uspešno" otplatili ....

U čemo smo to "mi uhvatili korak"? Kakvom razvoju?

2012ice,uz duzno postovanje ne pricaj koejsta.Ako je ceo post sarkastican onda ok.Moja familija su malinari iz okoline Cacka i necemo ni da ulazimo u diskusiju jer ovaj forum nije mesto za to.Samo cu reci da vecina njih nije ni krocila u BG niti ce njihova deca jer posle ovakvih balavurdija sa mostovima imaju opravdanu odbojnost ka svemu odavde.

A pogotovu su iznervirani time sto su stopirani radovi na jednoj jedinoj deonici autoputa Beograd Pozega,ali zato moze da se da 405 miliona eura za jedan most.A svaki prolazak kolima ili kamionom Ibarskom Magistralom je kao ruski rulet

Elem,ko ce da javi B92 da se sutra ne otvara most,da ne kosta 120 miliona eura i da im je pogreska slika?

Danas nisam imao samo telefon sa sobom :)
Inače, dobio sam par insajderskih informacija od radnika na terenu. Rekli su mi da nema šanse da se sutra (odnosno već danas) spoji most jer ima dosta toga pre toga da se uradi. Kaže da su nešto bili zabrljali. Verovatno će da izvedu neku predstavu samo za medije. Pitao sam i šta se dešavalo sa onim izdizanjem i spuštanjem segmenta M21 pre neki dan kada smo svi mislili da je to kraj. Dobio sam prilično neočekivani odgovor da su morali da "seku, odnosno skraćuju" taj deo jer se nije dobro uklapao. E sad, da li je to što mi je radnik govorio istina ili ne, ne znam. Ta dvojica su mi zvučala prilično iskreno.

img9125e.jpg

img9133j.jpg

img9134i.jpg

img9138ut.jpg

img9141a.jpg

img9143c.jpg

Ovde kao da im se nešto ispod segmenta M21 odvalilo :)

img9154.jpg

img9155x.jpg

Spoj između T2 i M21

img9156h.jpg

Spoj između M20 i M21

img9158j.jpg

img9159r.jpg

img9161j.jpg

img9165a.jpg

img9176o.jpg

img9177j.jpg

Simba":n3acrkho je napisao(la):
Danas nisam imao samo telefon sa sobom :)
Inače, dobio sam par insajderskih informacija od radnika na terenu. Rekli su mi da nema šanse da se sutra (odnosno već danas) spoji most jer ima dosta toga pre toga da se uradi. Kaže da su nešto bili zabrljali. Verovatno će da izvedu neku predstavu samo za medije. Pitao sam i šta se dešavalo sa onim izdizanjem i spuštanjem segmenta M21 pre neki dan kada smo svi mislili da je to kraj. Dobio sam prilično neočekivani odgovor da su morali da "seku, odnosno skraćuju" taj deo jer se nije dobro uklapao. E sad, da li je to što mi je radnik govorio istina ili ne, ne znam. Ta dvojica su mi zvučala prilično iskreno.

Ako ništa drugo, pognoza za danas je do 35 stepeni, a od sutra zahlađenje na "standardnih" 20 koje će trajati par dana.

Za svaki slučaj ne bi bilo loše sačekati koji dan, premeriti i proveriti uklapanje još jednom i zavariti na standardnoj temperaturi. Ne bi trebalo da bude problema, osim ako nema neke žešće greške u projektu vezano za temepereturne dilatacije, što bi bilo suludo.
Jesu samo santimetri u pitanju, ali, šta je sigurno sigurno je, posle neka se most širi i izvija.

A gospoda političari mogu da ga za kamere ritualno spoje sa dva zavrtnja ili dve čivije....
Bio bi štos da nekome ispadne ključ ili čekić u Savu :p kling-klong klang ...buć :)

JT, kad vidim ove slike zavidim ljudima koji tu rade. Biti deo necega tako ogromnog i znacajnog a tako lepog, i na kraju radnog dana videti napredak...

PS I mogu da zamislim kako je njima kad se tu pojave neki cirkusanti u lepim odelima da pre vremena nesto otvaraju i samo smetaju :)

Ronche":2u1d1nq6 je napisao(la):
Kako je moguće da su glavni i bočni raspon na 2 mesta smaknuti? Mislim na zadnju sliku koju je okačio HoRuS.

djakovac":2u1d1nq6 je napisao(la):
Meni stvarno nije jasno kako će stići da za 10 radnih sati zategnu kablove i podignu glavni raspon pošto razlika nije baš mala, kako će stići da zavare M21 (proces koji traje par dana). Lako će nagurati tih 15cm.

Glavni raspon je bio poravnat nakon zatezanja 20. para kablova, a nakon podizanja segmenta M21 (težine oko 200t) konzola raspona pritisnuta ovom silom preko oslonca dizalice spustila se više desetina cm i to je ovo što se vidi na fotografijama. Trenutno u kablovima postoji elastična deformacija (istezanje) kao kod lastiša npr. i čim M21 bude zavaren i prestane dejstvo njegove težine preko oslonca dizalice, glavni raspon će se vratiti na prethodni nivo (u ravan sa bočnim) bez potrebe za novim dotezanjem kablova.

Problem sa današnjim "proglašenjem spajanja mosta" je što, kako se takođe vidi na slikama, M21 još nije poravnat ni sa T2 za koji treba tek da bude zavaren (proces kompletnog zavarivanja spoja među segmentima do sad je trajao 10-tak dana najbrže valjda 8 dana). Tek nakon toga derik-kran može da ga pusti, glavni raspon da se izravna kao što rekoh, a tek onda da se nagura tih 15cm i proglasi spajanje a političari i razdragana masa dožive ... :p delirijum sreće i zadovoljstva!

Zašto su se uhvatili baš za današnji datum umesto da sačekaju nedelju dana nemam pojma, možda glavni igrači imaju uplaćeno neko krstarenje na Karibima pa je ovo jedini termin :rolleyes:
Uostalom naspinovaće se neka pričica svi će se veseliti pred kamerama, pokazaće nam, što već neki profesionalni mediji uradiše, most na Tisi kod Ade jer je on kompletno gotov i mirna Bačka... :)

P.S. - možda ipak postoji šansa da M21 fiksiraju pomoću horizontalnih metalnih greda kao što su T2 donedavno, tako da i odrade danas naguravanje, ko zna?! ;)

Danas je spajanje koliko razumeh jer je setkanje na mostu za ovaj vikend.Pa onda da se izlozi maketa u skupstini grada,i pusti CAF-onja u saobracaj,sve to do prvog septembra.Pa da se kaze kako se radi tokom leta :)

relja":5w221dgz je napisao(la):
A gospoda političari mogu da ga za kamere ritualno spoje sa dva zavrtnja ili dve čivije....
Bio bi štos da nekome ispadne ključ ili čekić u Savu :p kling-klong klang ...buć :)
:lol:

Ма јок, него као Пера детлић: "Кад дам знак главом, ти удри!"

Osim kljuca i cekica ne bi bilo lose da i neki politicar upadne u savu, cisto da se resimo bede

vucko":3uyscd5o je napisao(la):
Danas je spajanje koliko razumeh jer je setkanje na mostu za ovaj vikend.Pa onda da se izlozi maketa u skupstini grada,i pusti CAF-onja u saobracaj,sve to do prvog septembra.Pa da se kaze kako se radi tokom leta :)
Da da, rekli su mi radnici da je šetnja po mostu za građane predviđena za vikend i da su upravo poslednja 2 dana radili na obezbeđenju gradilišta za sve posetioce. Znači dva dana nisu radili na mostu nego na obezbeđenju gradilišta jer se neko setio da pusti rulju da šetka po mostu. Bolje da su nastavili sa radovima, a da šetamo kada sve bude gotovo.

Po Novom Beogradu i oko mosta je počeo da kruži heliš. Na mostu gde treba da se spoji je postavljena velika bela šatra. Biće veliko mrsno pravoslavno spajanje mosta.. meni i dalje deluje da most nije poravnat odnosno da nešto ne štima. Imaju još 3 sata.
P.S.
Heliš leti stvarno nisko.

B92 stavio pravu sliku,ali i dalje tvrde da je most gotov danas :laugh:

Ako je tako onda im je neko greskom rekao pa su preneli svi tu vest.

Niko od novinara nece ni da proveri informacije kada ih dobije.

Evo, lupetanja se nastavljaju...Izjava novinara B92 sa lica mesta, gde između ostalog kaže: "...most krasi pilon koji se nalazi na SREDINI mosta...", a pritom, pola minuta pre te izjave je rekao da je čukarička strana mosta 250m, a novobeogradska 300 i nešto (zaboravio sam brojke, al' bitna je poenta).

E ljudi nešto se desilo. Za samo 15 minuta most se poravnao! Sada iz mog ugla deluje potpuno u ravni. Morali su poslednji trenutak da čekaju. A danas spajaju jer je dan gradjevinara.

Vrh