Šta je novo?

Užice - Bajina Bašta sa tunelom "Kadinjača"

Predhodno je ministarka govorila o tunelu, a sada je gradonačelnica govorila o Obilaznici. Prva je obećavala sve i svašta na raznim projektima, ali sada se već gradi kamp i to nije samo obećanje. Vesić je isto najavio početak radova i rekao da je dat i neki avans za Obilaznicu.
Пре четири године смо били на истом месту где смо и сада осим што нисмо имали започет камп.
Пре четири године: Издате локацијске дозволе, најава почетка градње.
Сада: Издате локацијске дозволе, најава почетка градње, почето са изградњом кампа.

Надам се да ћемо у наредне четири године причати и о неким радовима другог типа, осим ако се локацијски услови издају за камп.
 
Zaboravio si da je potpisan komercijalni ugovor za Obilaznicu i da je uplaćen neki avanas koji je sužio za geološka ispitivanja i preprojektovanje, pa i za izgradnju kampa.
Za tunel bi tek trebalo da se potpiše takav ugovor, a sada je u toku otkup parcela pa je angažovana i neka firma da pomogne gradskoj službi u B.Bašti.
 
Da će od svega ipak biti nešto, govori da se meštani u Volujcu pripremaju za dolazak radnika sa Dalekog istoka tako što vezuju svoje kučiće.
Kad gosti dolaze, pašče se veže.
Nije to razlog, nego kao sto kod nas ne postoji na gradilistu prase ludalica, ne postoji ni na kineskom gradilistu pas lutalica.
 
Lako ćemo za prasiće i kučiće, nego trebalo bi da se potpiše komerc-ugovor i za tunel. Zato sam angažovao poslanicu Marinu L. da postavi to pitanje na sednici skupštine kada budu "poslanička pitanja" vladi.
 
Poslednja izmena:
On nema razloga da se naljuti, ali ja ću imati ako se ne ispuni ovo obećanje.

IMG_20230514_090941.png
 
O, poznati su već 30 godina i svi ti mosrići i podzide uveliko i odrađeni.
Samo zapinje na tom mamut mostu. I zapinjaće
 
Postoji greška u članku, a i sajtu ministarstva (?!), jer je u pitanju državni put "IB".a ne "IV"(?!).

Inače sada je prvi put objavljeno da postoji "Idejni projekat" slično kao što je naslov ove teme.

IMG_20230729_100755.png
 
Već je ovde prenet taj članak samo dva posta iznad, a dao sam i komentar na njega. . .

Na prvoj strani, kada sam otvarao ovu temu pre skoro 4god., pisao sam i o "Užičkom koridoru". Sada su i "Putevi Srbije" predstavili Idejni projekat "Užice - Kadinjača - Bajina Bašta". Tako su povezana tri projekta : obilaznica oko Užica, tunel ispod Kadinjače i rekonstrukcija lokalnog puta Dub - B.Bašta.
 
Nisam znao da postoji ova tema, ostavio sam članak na temi o autoputu Požega-Kotroman, pa ga je admin prebacio ovde. Pošto su već stavili isti link par postova iznad, moj može i da se obriše.
 
Sinoć je u "Ćirilici" bio gost Vućič i izmedju ostalog rekao : " . . ide obilaznica oko Užica, nismo počeli da radimo prokopavanja ispod Kadinjače, ali to ćemo uskoro da krenemo da radimo . ."

To "uskoro" bi bilo dobro kada bi se potpisao ugovor za izgradnju kao za obilaznicu.
 
Pošto raspiše izbore, biće slikanja na otvaranju početnih radova za otpočinjanje pripremnih radova za zamišljenu gradnju tunela.
Samo polako. Onda ćemo opet tu priču arhivirati, pa je iskopati pred neke nove.
Samo treba prelistati i videti šta je ko pisao pre koju godinu unazad.
 
Ustvari rekao je da "ne mora niko da me podseća", ali neko će morati da ga podseća sve dok ne bude potpisan ugovor i za tunel. Isto tako i nadležno ministarstvo i Puteve Srbije.
Nego, da li je neko skoro prošao pored kineskog kampa u Volujcu?
 
Poslednja izmena:
Јесте. Шта те занима у вези тог велелепног објекта?
 
Хоћеш ли да поставим моје слике од пролетос? Исто је, само сад мало зарасло
 
Vrh