Šta je novo?

TV zidni nosač

Dukadam

Novice
Učlanjen(a)
04.03.2025.
Pohvaljen
0
Ovo mi je prvi post ovde.
Želim da stavim TV od 12 kg na zidni nosač. Problem je u debljini zida. Zid je debeo samo 10 cm. Na drugim debljim zidovima mi ne odgovara položaj TV-a. Zgrada je pravljena 1964. godine i znam da je pravljena od tvrdo pečene cigle. Znam da taj TV može na zidu da stoji bez problema. Problem je što želim da kupim TV zidni nosač koji je zglobni sa 2 kraka. Samo u tom položaju na udaljenosti od zida 60cm mi odgovara položaj televizora. Na toj udaljenosti treba da se stavi TV od 12 kg. Nosač je čelični i verovatno ima i on 3-4 kg. Nosač nije problem, on može da izdrži 50 kg. Logički je da se pritisak na zid povećava sa većom udaljenosti TV-a od zida. Pitanje je da li ovaj tanki zid može to da izdrži ili mogu da napravim ozbiljan problem.
Hvala stručnjacima na odgovoru.

Ako imaš pristup zidu sa druge strane, odnosno ako druga strana zida nije kod komšije preporučujem ti da probušiš ceo zid i provučeš navojnu šipku. Sa druge strane zida staviš široku podlošku i ukopaš podlošku i zavrtanj, zamažeš rupu glet masom i to nema gde.

Dobra je stvar što sa druge strane je isto moja soba. Ne baratam baš ovim pojmovima, izguglao sam da podloška liči na veliku šajbnu. Koja veličina bi trebala biti. A nosač izgleda ovako kao u prilogu. Ne znam kako navojna šipka da se iskoristi kod ovakvog nosača. Ovaj predlog mi je dobar kada je problem sa tiplima u zidu. Ali ovde je problem u zidu a ne u tiplima.
nosac-za-tv-zglobni-kettz-tvn-9900-43-34-90-34-4134_11.jpg

Vrh