Šta je novo?

Trolejbusi

И ми пишемо из угла бесних, обесправљених и опљачканих грађана. А пишемо иако је адекватан одговор на овај ниво безумља малко другачији.

Уопште не треба ићи у детаље. Овде се неке основне форме друштвених деловања изврћу на нешто потпуно сулудо. Довољна је спознаја да се на уштрб грађана и јавног предузећа иде на тзв јавно-приватно партнерство а извор финансирања 100% из буџета?!

Ај што краду него имају те шеме којих се ни најбахатије и најпримитивније власти до сад нису сетиле. Дрљање мозга, праве нас на будале и краду буквално милијарде наших пара.

И још једна цивилизацијска норма:

Није то буразеру твоја фирма. То је моја фирма коју ја плаћам а у којој си ти евентуално запослен. Твоја је само одговорност и дужност да док си у њој делаш у мом/нашем интересу.

A znao sam da će biti tih niskih napada, a sam sam kriv što gubim vreme, i to dosta vremena u pisanju iz najbolje namere, ne bi li neke stvari učinio jasnijim, pošto nije baš da svako može tek tako da shvati ulogu i funkcionisanje GSP-a, čije se ustrojstvo menjalo, kao i celokupna organizacija javnog prevoza u ovih par decenija za nama. Delija tačno vidim da spada u one agresivnije, napad večito na pogrešne, grupa ljudi koja je strahovito nezadovoljna svim i svačim i celog života biju neke samo njima znane bitke. Kao da ja nisam odavno pisao sve to što se pomalja sad po ovim postovima, pa će on i njemu slični sad odjednom da nas oslobađaju, te sudovi, te ne znam šta, kao da sam ja lično nešto kriv, pa se pitam gde im bi ta agresija pre 15 godina kada je sve to počelo. Sad može i do Strazbura peške što se mene tiče, ali bez mene.

Vučko me ja jako razočarao, al mislim briga me. Niti sam ikoga napadao, niti pisao u svadljivom tonu, a za razliku od njega ja ne krijem čime se bavim i gde radim. Opet, udar na pogrešnu osobu, što većinu nas i tera od takvih ljudi, koji sebi daju previše za pravo, agresija o kojoj govorim već neko vreme, ona psihička, ne fizička. Treba da me proziva neka individua samo zato što pišem uopšteno o stanju kao takvom, realnom ko hoće da shvati, ko neće šta mu ja mogu. Niti radim za sindikat, niti su me doveli, em radio preko 6 godina na PP poslovima, prao autobuse, probijao se godinama, da bi me prozivao tamo neki lik na forumu, al tome sam sam kriv. Zato se treba držati podalje od politike, pošto sa jednim dobrim delom populacije nema tu normalne diskusije. Okači čovek sa sajta GSP-a nešto što je svima dostupno. Bravo Vučko, izmislio si toplu vodu, pisao još pre skoro godinu dana zašto nam uzimaju prigradske, a daju gradske linije, pa mu dođe logično da imamo mnogo manje kilometara sa sve linijama, kad menjamo potez 400 za 26 i 37. Urušavanje samo tako, a evo svi i dalje rade normalno, a u GSP-u imamo trend smanjivanja zaposlenih još od petog oktobra, pa i pre toga, a upravo sa opadanjem broja vozača, što prate i druge službe sa sve radnicima održavanja. Gle čuda, sad konačno imamo blagi porast tog kadra. Takođe, prodisao je Sektor saobraćaja, jer imaju konačno sa kime da rade i popune smene. Šta sam ja tu kriv što ljudi neće da se bune na ništa, kad rade, bolje im je sad. Jer je neki Vučko rekao ode Dorćol, pa nije još, ako dođe do toga, ljudi će se verovatno buniti, a ne zato što su stigli neki tamo električni autobusi u Krnješevce. To stvarno svi treba da znaju.

A ovo tek da se ovi tobož sindikati bore za GSP i trolejbuse, nije smešno, nego je žalosno. Nenad Stefanović je baš čovek za primer, da ne kažem neku ružnu reč. Ivan Banković, sindikat Centar GSP u jednom trenutku nije imao čak ni jednog jedinog člana. Ja znam čime se on bavi, jer kači i moj posao, a kad postavim prosto, više retoričko pitanje za čije babe slave radi to što radi, odgovora naravno nema. Čovek redovno samo traži podatke po osnovu Zakona o informacijama od javnog značaja (nakardno prepisan iz EU), a sa prostim ciljem da mlati pare, i da ima čime da trguje ko zna sa kim i za čiji interes. Podaci o prijemu zaposlenih, jedno 98% vozači, neplaćena, plaćena odsustva, od čega bih jedino mogao da razumem seminare reprezentativnih sindikata, dok za smrt, venčanja, krv i ostalo ne znam kome treba. Najčešće teške gluposti koje sa poslovanjem firme nemaju nikakve veze, niti može da naudi poziciji na bilo koji način. Razlog je vrlo jednostavan, al gde da kudim Vučkog velikog borca za pravdu, a to je naplata advokatskih usluga preko Poverenika. Samo lova i ništa drugo, klasične bitange i lopine, kao i mnogi u poziciji, al oni bar imaju legitimitet, kakav takav. Dok se narod ne odmrzne, pa makar izađe na izbore, tako će biti.

Sva moja pisanja su lako proverljiva, neka budem i bot i sendvičar, ako je u ovoj teškoj podeli društva pojedincima tako lakše. Pratim forum dovoljno dugo da vidim da je dosta ljudi i zbrisalo zbog vrlo visokog nivoa komunikacije kod nekih članova. Mislim, ne treba to ljudima, pa ni meni. Nisam dete, niti se nešto tu sad žalim niti ne znam šta, nego mi je žao što se i ovaj forum tako srozava, a prilično sam ga zavoleo. Jeftine prozivke, iako ničim izazvane nikada neću moći da razumem. Valjda je do sad moglo da se vidi, otprilike barem, da nisam tamo neki trol, ili bezmozgović, a apsolutno me ne tera niko ni na šta. Po nadimku u GSP-u me ne zna niko, niti znaju da pišem na forumu. Samo moje najbliže okruženje koje nema veze sa firmom. Oni kojima sam i u firmi kroz neki priču nabacio, svakako da opet ne znaju ko sam. Nema ni potrebe. Iz čisto poslovne etike, ne šaljem i ne kačim ovde nikakva dokumenta, a svašta mi je dostupno. Poštujem firmu u kojoj radim, a neću crći ni bez te firme uzgred budi rečeno, al dok sam ovde tako će biti, jer me niko ovde silom ne drži. Nikada u životu nisam bio prisiljen da idem na ne znam kakve proteste. Išao sam na šta sam ja hteo da idem, i evo i dalje sam tu, nisu mi dali otkaz. Toliko o teškim represijama trenutne vlasti, a na proteste išli čak i pojedinci iz menadžmenta preduzeća. Naravno, van radnog vremena, nevezano za proteste radnika GSP-a, al nose ti isti pojedinci i jasno istaknute bedževe, pa ih niko u firmi ne dira. Zato znam da se priče jako filuju i sa jedne i sa druge strane, al računam da ovde na forumu mogu malo ozbiljnije da se bavim svojim interesovanjem, jel realnost stvarnog života je takva da takva tematika nije prisutna kod većine ljudi, uključujući tu i zaposlene u GSP-u. Niti perem sad firmu nešto posebno, niti pravdam zaposlene, pišem i iz perspektive tih istih zaposlenih, trudim se da budem što objektivniji, a onda se pojave pojedinci sa banalnim prozivkama uz još prisutno, pa prosto rečeno, navijanje. Kao da svima mora sve da se dopadne, al uvek može bez prozivki, jeftinih kao udaraca, i sa komunikacijom na jednom zrelom nivou, mislim, nadam se da može.
Sve rečeno, realno i objektivno. Danas su prosto u društvu svi nenormalno besni i agresivni, nebitno da li sa jedne, ili sa druge strane i onda nikome ne možeš ugoditi.
Takođe, ovi što upiru prste u radnike Gsp-a, su isti oni koji stoje sa strane, gledaju i navijaju za studente, a prvi se ne bi žrtvovali, ne bi ušli u generalni štrajk i rizikovali otkaz. To se sve pokazalo i dokazalo za ovih 7 meseci gde su studenti pozivali na generalni štrajk i koliko se ljudi odazvalo? Žrtvovali su se i mnogi profesori, pa šta su dobili na kraju? Dobili su nultu podršku od naroda i na kraju su posle više meseci bez plate morali da odustanu i nastave sa radom.
@Delija
Ako je Gsp tvoja firma i firma svih ostalih, onda nemoj da očekuješ ništa od radnika, nego lepo sami napravite konkretne akcije i to je to.

Sve rečeno, realno i objektivno. Danas su prosto u društvu svi nenormalno besni i agresivni, nebitno da li sa jedne, ili sa druge strane i onda nikome ne možeš ugoditi.​
Ko su ti koji ugađaju kada smo svi nenormalno besni i agresivni?
Takođe, ovi što upiru prste u radnike Gsp-a, su isti oni koji stoje sa strane, gledaju i navijaju za studente, a prvi se ne bi žrtvovali, ne bi ušli u generalni štrajk i rizikovali otkaz.​
Obzirom da je tendencija da se konstantno oduzimaju linije GSP - u i daju privatnicima, šta će biti sa zaposlenima kada se ceo transfer obavi?​

Nešto gledam, ne mogu da nađem kada je bio poslednji konkurs za zapošljavanje u GSP-u osim vozača, a znam da je bilo zapošljavanja u GSP-u u proteklo vreme i to na mestima koja nisu vozačaka, a neki su i aktivni na forumu. Super tema sa istraživačko novinarstvo. Čitamo se.

Poslednja izmena:
Delija tačno vidim da spada u one agresivnije, napad večito na pogrešne, grupa ljudi koja je strahovito nezadovoljna svim i svačim i celog života biju neke samo njima znane bitke. Kao da ja nisam odavno pisao sve to što se pomalja sad po ovim postovima, pa će on i njemu slični sad odjednom da nas oslobađaju, te sudovi, te ne znam šta, kao da sam ja lično nešto kriv, pa se pitam gde im bi ta agresija pre 15 godina kada je sve to počelo. Sad može i do Strazbura peške što se mene tiče, ali bez mene.
Ovo je sve tačno. Da vidiš šta tek ostavlja po drugim temama... Po njemu su fazon 99% Srba škart i izdajnici, samo su on i njegovi pajtosi navijači Titovih blizanaca jedini pravi, časni i produktivni Srbi. Istovaruje se i po protestima i studentima redovno. Niko mu ne valja.

@Kesha

Kažu mi moji izvori GSP-a da trenutno detaljno češljaju podatke o nekom zaposlenom u OJ "Ljudski resursi" koji radi na AOP-u. Navodno je u toku radnog vremena učestalo posećivao društvene mreže, portale i forume sa službenog računara umesto da radi posao za koji je plaćen u GSP-u, pa izvlače podatke iz, kako se to zove, valjda nekog Centra za informaciono-komunikacione tehnologije. Jel ti možda ovo zvuči poznato, ko bi taj mogao biti? :unsure:

Tu će da bude sat pored koga će - po Šapićevoj viziji - ljudi da se sastaju.

Nasred kolovoza, pored starog-novog sata. :) U eri kada svi imaju sat uz sebe. :)

a6c8dac828d21e16561833ca84c01e91_5597429992.jpg.webp

Tu će da bude sat pored koga će - po Šapićevoj viziji - ljudi da se sastaju.​
Biće to jedno skupo i kratko sastajalište. Zbog prelaska van pešačkog ti naplate kaznu. Nakon toga ti naplate kaznu za ometanje saobraćaja, a na kraju te ućorkiraju zbog rušenja državnog poredka jer se nisi pomerio od sata kada su ti rekli pripadnici unutrašnjih poslova. :D

Postavlja se pitanje koja je poenta da vozilo koje je upravo došlo iz smera npr. Banjice pokazuje na displeju da vozi rutu Banjica - Zvezdara.

Ovo je primer bavljenja trivijalnostima, pa čak i srozavanju nekih stvari koje su ok radile, dok se gorući i prioritetni problemi ignorišu.
Tako i jedan Le vrti sve sa brojem i onda se i ljudi zeznu jer ne mogu odma da vide broj linije.Bilo bi ok da on stoji ali ne ovako da sve ide u levo.Najbolje je bilo dok je bio bus+ pa solaris čim stigne na okretnicu sam automacki promeni displej na drugu okretnicu.

И ми пишемо из угла бесних, обесправљених и опљачканих грађана. А пишемо иако је адекватан одговор на овај ниво безумља малко другачији.

Уопште не треба ићи у детаље. Овде се неке основне форме друштвених деловања изврћу на нешто потпуно сулудо. Довољна је спознаја да се на уштрб грађана и јавног предузећа иде на тзв јавно-приватно партнерство а извор финансирања 100% из буџета?!

Ај што краду него имају те шеме којих се ни најбахатије и најпримитивније власти до сад нису сетиле. Дрљање мозга, праве нас на будале и краду буквално милијарде наших пара.

И још једна цивилизацијска норма:

Није то буразеру твоја фирма. То је моја фирма коју ја плаћам а у којој си ти евентуално запослен. Твоја је само одговорност и дужност да док си у њој делаш у мом/нашем интересу.

Aha, bes zbog pljačke, ok, pa kakve ja veze imam sa tim i jedno 99% zaposlenih u GSP-u. Muvačine je uvek bilo i biće, jer ovde je društvo kao takvo koruptivno, i još od vremena Turaka naučeno da zaje*******e državu i sistem, a svi tobož veliki borci za pravdu i pravnu državu. Koliko ljudi kupuje cigare na pijaci bez akciznih markica, koliko je onih koji izdaju stanove od čega država ni dinara ne dobija, koliko je onih koji montiraju kupopradajne ugovore zbog poreza, pa i pored postajnja tarifa da ipak malo zaje*******u državu, koliko je onih koji kupuju elektroniku i sve moguće stvari preko sajtova tipa Kupujemprodajem itd., koliko je privatnih uslužnih delatnosti koji plaćaju porez i PDV kako im se namesti i kad im se učini za zgodno, koliko je onih koji traže dozvolu od Grada za prepravku terasa, odnosno njihovo zastakljivanje, plus još i farbanje delova zgrada svako po svom ukusu, koliko je nelegalnih nadogradnji i da ne idem dalje. Znači, država je korpuptivna a građani svi pošteni, al u lakat. Treba prvo ljudi da krenu od sebe, pogotovu kad se priča o malverzacijama, pošto sitni lopovi u ovoj državi ne mogu da se prebroje. Hoće svi red, al ako može da veliki broj ljudi nastavi da tera po svom, odnosno da taj red ne kači njih. Ja ovim ne pravdam malverzacije vlasti, al ne razumem ni tvoj toliki bes, pogotovo u razgovoru sa mnom, kad problem o kome pišeš apsolutno ovde nije prisutan od juče. A nije bio ni tema prethodne diskusije.

Ja prema tebi, niti bilo kome ovde apsolutno kao radnik GSP-a nemam ama baš nikakvu ni moralnu niti kakvu drugu obavezu. Ne diži to na taj nivo, jer ipak nisam službenik Bezbednosno informativne agencije, nego samo radnik Javno komunalnog preduzeća. Pa na sve svoje obaveze, kao i one koje imam prema svom poslodavcu sa kojim sam zaključio ugovor, treba još da brinem o tvojim interesima. Da nije malo mnogo na moju glavu. I još da pod obavezno moram da se vrlo aktivno bavim politikom. Svi građani grada Beograda su moji poslodavci, plaćaju me jelte, kao da mene treba da briga u suštini kojim parama me plaća poslodavac, e dolazim upravo dotle da ljudi sebi previše dozvoljavaju i ulogu pojedinaca u državnim firmama dižu na nivo nekakvog mesije.

@vucko
Upravo potvrđuješ moje pređašnje pisanje. Šta da vam radim takvi ste, agresivni, pretenciozni, umišljeni. Niti sam te dirao na ličnoj osnovi, niti dao za pravo da se baviš mojim indetitetom ovde na forumu, a pošto si veliki istraživački novinar nastavi da istražuješ, ko ti brani. Kolege koje ti glume insajdere, njima na čast sve što ide na štetu firme u kojoj rade. Ja stvarno ne mogu da glumim tu nekog pandura. Ako su toliko veliki borci, to treba da rade otvoreno imenom i prezimenom, a ne da se kriju i dobacuju ti razne stvari koje su interna akta preduzeća. Pogotovu ne bi smeli da ti odaju indentiet svojih kolega. Nastavi da istražuješ i na tom planu, pogotovo ako je to po pravilima foruma. Samo ne znam čime sam te ja lično izazvao, pa se ti postavljaš ovako. Borba za GSP i neku pravdu, teško čim se ti toliko držiš Bankovića i Stefanovića. Ako ti se ne sviđa moje pisanje ili se ne slažeš, što je potpuno legitimno, brate to može i vrlo lepo i normalno da se iskomunicira, al kažem opet, ti i tebi slični ste prosto takvi ljudi. Sumnjam da tu može biti normalne komunikacije, na moju veliku žalost. Pozdrav

Vrh