Mi smo ozbiljno razmatrali kupovinu, ali smo ipak resili da za sada sacekamo i razmislimo jos malo. Cena, kvalitet gradnje i prethodni projekat su nam bili veliki plus, ali dve stvari su nam bile minus koji je doneo prevagu za sad. Obisli smo malo okolinu same zgrade i ceo taj kraj i nije nam se bas svideo. Ulice su tesne sa dosta saobracaja, a trotoari dobrim delom zauzeti vozilima, i ceo kraj je generalno sa dosta starih i oronulih zgrada. Cini mi se da bi zena sa detetom imala bas poteskoca da krene bilo gde u setnju ili da se krece recimo kolicima po ovom kraju. Opet, da se ogradim, ovo je neki nas subjektivni utisak, a dosta dugo zivimo na drugom delu grada gde smo navikli na malo sire ulice u trotoare.
Druga stvar je sto smo razmatrali stanove na jugozapadnoj strani kompleksa, tj. svi ovi koji gledaju ka ulici. Problem je sto ce se preko puta, na mestu sadasnje kasarne graditi novi kompleks zgrada i to celom duzinom ulice preko puta svih objekata, zakljucno sa Vilom. Cini mi se da ce ulica biti relativno tesna tako da jedini pogled koji se moze imati je na komsijski stan preko puta, a guzva u celom kraju ce postati znatno veca. Na ovom linku se moze okvirno videti kako bi sve izgledalo:
https://www.ekapija.com/real-estate/262 ... arne-javni
Inace, ima dosta slobodnih stanova. Nije kao sto je neko rekao da su svi trosobni stanovi rezervisani i da je potrebna veza za razgovor. Naravno, stanovi se polako rezervisu, ali daleko je to od toga da nema sta da se izabere. Za garazna mesta su mi rekli da ih vise nemaju i da su ostale samo klackalice, mada mislim da je ipak istina da ih cuvaju za kupce cetvorosobnih stanova. Planiran je i jedan mali broj slobodnih parking mesta izmedju objekta 1 i 2, ali ko zna sta se sve moze promeniti do zavrsetka projekta tako da mislim da se na to ne moze mnogo racunati, a broj je svakako mali.
Evo slike sa nesto detaljnijim planovima objekata i okoline, mozda moze da vam bude od pomoci:
Generalno, kao sto je neko rekao, vrlo malo ima vremena za razmisljanje kada naidje neka iole kvalitetnija gradnja za neku normalniju cenu. I ako zelite da odaberete stan na nekoj dobroj poziciji onda morate vrlo brzo da razmislite o svemu i donesete odluku sto moze da bude dosta stresno. Mi smo za sad resili da sacekamo i ne zalecemo se, pa i po cenu da potraga malo potraje.