Šta je novo?

Tramvaji

ukvario se,
IMG20251204144944.jpg

Mislim da ne treba. Previše bi kružila. Pre sam da se pojača 49 i 50 i da poslednja bude trolejbuska linija koja bi imala na nekim raskrsnicama prednost.
Po meni 49 i 50 treba da se reorganizuju. 50 je previše dugačka i rasejana, a 49 retka, ali brza (bez kruženja oko Sajma). Predložio bih skraćenje 50ice do Voždovca, produženje 49 do Ustaničke uz 63 do Banjice 2 (neko je pre predlagao slično), a do Stepe uspostavljanje stabilne i česte lokalne linije do stare okretnice na Banjici, Mišovića ili možda i Prokopa, jer 49 iz naselja se isprazni već kod Trošarine, na Banjičkoj pijaci i kod Plivališta. Možda je bolje i da se proširi trolejbuska mreža kroz Stepu uz izgradnju konkretne okretnice u naselju sa zadovoljavajućim kapacitetom ili probijanja ulice do okretnice 25 u Kumodražu koja je zadovoljavajuće veličine. Idealno za preusmeravanje 40 ili 41.

49 je užasna vise ne znas jel ide preko sajma ili Teodora drajzera svakih 7 dana izmena...50 ne treba komentarisati pogotovo sad sa banbusom i vozačima koji idu prazni.Bolje bi bilo da ide do Ustaničke ali je onda to previse linija u bulevaru.tu treba uvesti neki autobus jer kad se pokvari neki tramvaj na tom potezu bude haos,karaburma dok posalje autobuse za 6A ljudi na kraju odu peske nažalost.
49 је ужасна због радова, али завршиће се то (сад видех да је од уторка појачавају, ваљда ће бити завршени радови). Што се тиче 50, не користим је често па не бих да коментаришем, а и не покрива већи део Бановог брда.
Нажалост, трамваји су прилично непоуздани последњих месеци. Само замишљам путовање ка Бањици са семафорима на Савском тргу, на раскрсници са Ресавском уколико је испред 7 или 12, хаосом на Славији и Аутокоманди. Не видим вољу да се то реши у догледно време. Трамвај Баново брдо - Бањица би имао смисла са неком новом, издвојеном трасом Сајам - Прокоп - Аутокоманда.

• Sviđa mi se
Reagovanja: bg1
14 je užas inače
IMG20251204183506.jpg

ne znam da li sam ga dva puta video ovde kod ustaničke
IMG20251204183736.jpg

A evo i peta sedmica u 5 minuta :p

49 je užasna vise ne znas jel ide preko sajma ili Teodora drajzera svakih 7 dana izmena...50 ne treba komentarisati pogotovo sad sa banbusom i vozačima koji idu prazni.Bolje bi bilo da ide do Ustaničke ali je onda to previse linija u bulevaru.tu treba uvesti neki autobus jer kad se pokvari neki tramvaj na tom potezu bude haos,karaburma dok posalje autobuse za 6A ljudi na kraju odu peske nažalost.
Није превише линија у БКА него као испомоћ 50 треба продужити 63 истом трасом до Бањице 2 како би се "растеретила" Устаничка и како би становници потеза 400 имали 100% поуздану линију на потезу Устаничка - Трошарина. Тако би се растеретила 50. Што се 49 тиче мора да иде чешће.

Čini mi se,možda grešim,da će osmica ići na relaciji Trošarina-Omladinski Stadion( umesto samo do Slavije) preko resavske i BKA zato što sam video nove table kod taša i pravnog fakulteta na kojima piše 7,8,12

Upravo sam se vozio na 1535 na 5ici. Vozač je izmedju svakih stanica isao maksimum 20km/h. Prlikom svakog kocenja nešto razvali i tresne. Posle kada sam izlazio , stao sam na prva vrata i čitam na njegovoj kontroli na kompjuteru kvar za kvarom ispisuje. Kvalitet nema šta
A meni ljudi ovde nisu verovali pre godiinu dana kad sam i pisao i snimao kako nam se tramvaji vuku 20 km/h. 😆

Čini mi se,možda grešim,da će osmica ići na relaciji Trošarina-Omladinski Stadion( umesto samo do Slavije) preko resavske i BKA zato što sam video nove table kod taša i pravnog fakulteta na kojima piše 7,8,12
Za Omladinski stadion se pričalo, ali iznenađuje da ide kroz Resavsku a ne kroz Beogradsku.

Za Omladinski stadion se pričalo, ali iznenađuje da ide kroz Resavsku a ne kroz Beogradsku.
Ваљда ћемо сутра добити информације од Секретаријата пошто се говори за суботу да ће се увести тад.

Vrh