Šta je novo?

Tramvaji

Nešto preko sat vremena Vero Voždovac - Trg Republike pešaka nizbrdo, neprocenjivo, imam brz hod te mi je to prednost.
Još da bude interesantnije, volim tako, jer pobistrim misli ujutru i nekako se lepše osećam.
Smara što u toj matematici moram ustati 20 minuta ranije no ako bih išao sa prevozom, al ok. U ovakvim danima, bolje je ovako, nego prevozom, baš ako kamere pokažu da je sve čisto, uđem unutra. Ja srećom završim ranije pre špica pa se vrnem često i prevozom, eto balansa i kompenzacije.

Ali dobro, verujem da je 95% ljudi to nezamislivo, što je i normalno, inače bi čovečanstvo ostalo u Srednjem Veku.

Micro Car dušu dao za BG, ali previše komplikacija za to čudo, barem što sam za sada jurio.

Ja sam tu odrastao, baš taj deo Voždovca. Nikad nije bio napor tako krenuti peške, samo treba što kažeš imati vremena i zgodno je onu jednu stanicu od franša do hrama se popeti tramvajem i dalje peške 😉

Стиже нам још један плавушан.
20251128_130214.jpg

Otpao pantograf, ne znam uzrok ali trenutno svi tramvaji stoje i generalno je zastoj u tom delu grada. K Miloša i Takovska pogotovo u smeru ka autoputu za izbegavati.

Pogledajte prilog 259536
Pogledajte prilog 259537Pogledajte prilog 259538Pogledajte prilog 259539
Sad nešto čavrljam sa ukućanima oko jučerašnjeg kolapsa.
Ovo je verovatno izazvalo da se naređaju tramvaji i u Beogradskoj. Znam da 33 i 48 jeeeedva prolaze kada se tu načičkaju katice.
Jel iko ima predstavu ako turski tramvaj sa 10 i 14 stane tu, da li bus opšte može da prođe?

Poslednja izmena:
Десетак трамваја у оба смера стоји код Господарске механе. И још неколико у самој окретници.

Znači od planova za tramvaje imamo:

-25 novih tramvaja, turskih upitnog kvaliteta, gde je grad uzeo kredit kako bi platio pdv
-obustavljen tender za nabavku 100 novih, pominjanje novog tendera za možda 80 komada
-Katice iz poslednje serije nisu remontovane i modernizovane
- i najstrašnije za kraj: CAFovi se i dalje raspadaju i nema više najava tendera za remont i posebno sanaciju limarije koja će iz dana u dan biti sve skuplja za sredjivanje. Ovakvo stanje je rezultat nestručnog postavljanja i skidanja reklama koje je uništilo lak.

Jel se meni čini ili ne, slabo Turčina ima na ulicama ovih dana? Smeta im hladnoća, da se nisu prehladili?

Vrh