Uploaded with ImageShack.us
Otvorio sam temu za duskusiju jer sam primetio da se o ovom velikom prostoru u sred grada slabo govori, i kad se pomene , govori se o saobraćaju a ne o potencijalima u smislu prostora. Ja sam dao skicu moga vidjenja glavnih saobraćajnica u toj oblasti kao i roza okvirima označio prostor koji bi se oslobodio za gradnju i uredjenje.
Prostor je danas popunjem prizemljušama bez istorijskog značaja i arhitektonske vrednosti, sa starim fabričkim objektima, divljom gradnjom i privremenim objektima. Procena da raseljavanje prostora ne bi bilo preterano skupo, fabrike ako imaju perspektivu treba preselti u industrijske zone, legalno vlasništvo pošteno isplatiti, a divlju gradnju i privremene objekte skloniti.
Osim stanova i drugih funkcija na atraktivnom prostoru, dobili bi uredjen i kultivisan spoj Zemuna sa Novim Beogradom, kao danas u pravcu prema hotelu Jugoslavija. A sa uredjenem Savskog amfiteatra i gradnjom metroa bi dobili "Veliki Beograd" pa bi "centar grada" bio od gardoša do cvetkove pijace.