Šta je novo?

Tošin bunar i Egipatska (Zemunska): proširenje i rekonstrukcija ulica

Семафори и не могу да раде пошто се ради/проширује улица Др. Жоржа Матеа, а исти су и уклоњени због тих радова. Уклоњени су у Тошином бунару гледано од правца улице Париске комуне. Не знам шта вам сад није јасно.
Данашња фотографија-06.08.2025.
IMG_20250806_130934.jpg

Najčešće je problem što signalizacija dolazi na kraju građevinskih radova, uključujući kanalizaciju i stubna mesta za istu. Stub je moguće postaviti na tzv. "pogaču" ukoliko temelj nije završen, ali ne postoji alternativa za kablovsku kanalizaciju. Ne pravdam razvlačenje radova, naprotiv, ali ovo su generalni preduslovi za puštanje svetlosne signalizacije u rad.

mozda bi to i imalo smisla da se zapravo nesto radi
u utorak sam prosao i nista se ne radi, nit zorza matea niti se zavrsavaju ona ostrva koja su bili ukljucena u prosirenje
dakle JAVASLUK

Poslednja izmena:
21. vek je i mi ne možemo bežično da umrežimo 4 semafora.

Ljudi o čemu pričate!?

fenomenalno mi je, koliko sam na ovo forumu video, da na raskrsnicima gde su trenutno ukinuti semafori, posle bude saobracajki.
e sada, ima i do vozaca, jer svakog treceg u voznji vidjam sa telefonom, ali je i do sistema, kojem je ok samo tako da pusti. pogotovo ovu raskrsnicu koja i sa semaforima nije naivna.
nisu potrebni ni bezicni semafori, samo jedan policajac.

Naravno da ima do vozača, ali postoji jedna činjenica, a to je da na većim PROMETNIM raskrsnicma, naročito gde postoje leva skretanja JE NEMOGUĆE poštovati samo saobraćajne znakove i bezbedno proći.

Dovoljno je da jedna osoba bude malo sporij ili, malo bezobraznija i dolazi do konfliktnih situacija.

A što se tiče bežičnog umreživanja - radio sam u firmi koja se bavila kontrolom pristupa i gde su moji drugari pravili kontrolere koji su upravljali svim vratima, senzorima, karticama u poslovnim zgradama.

Znači video sam ceo postupak (i učestvovao u njemu) od pravljenja kontrolera, onih zelenih pločica, lemljenja kondenzatora, kola i ubacivanja programa u memoriju tih kotrolera, ožičavanjem, spajanjem...

Nisu to bili veliki genijalci, nego dve osobe koje us imale skustvo i znanje u toj oblasti.

Tako da znam šta može da se uradi i to bi trebalo da zna da uradi srednjoškolac (sa sve programiranjem rada semafora).

radio sam slicne stvari, znam da nije nauka nikakva, pogotovo kada si malo u tome.

nego vise mi je fazon, da dosta stvari koji se rade u poslednje vreme, a je nauka 20. veka, deluje da im ne radi bash kako treba, kontam da to moze da bude previse napredno. ionako nam softverski sistemi padaju na svaka 4 meseca.

tako da, samo da ture saobracajnog policajca, bi delovalo bi kao da su razmislili. ali mislim da je ono, moli boga da se nista ne desi.

Vrh